• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vlees Recepten / Ossenhaas met jus

Ossenhaas met jus

8 december 2014 Door Betina Oostveen 1 Reactie

Jump to Recipe

Sinterklaas is het land nog niet uit, of wij zitten al met onze hoofd bij de Kerstdagen en Oud & Nieuw. De agenda’s worden volgeboekt en dan komt natuurlijk de hamvraag: Wie verzorgt dit jaar het kerstdiner?! Albert Heijn kan daarbij de helpende hand bieden met een exclusieve serie Kerstspecials, waaronder een fantastisch stuk ossenhaas van 1800 (!) gram! Ik laat je zien hoe je hier heel eenvoudig een kerstmaal mee op tafel zet.

AH Kerstspecials

Met de komst van de Kerstspecials kun je nu heel eenvoudig een exclusief product voor de feestdagen in huis halen. Denk bijvoorbeeld aan kwartel, patrijs, reebout en ribeye, maar ook een selectie wijnen en speciale kazen. Allen beperkt beschikbaar in deze Decembermaand. Zo mochten wij met de familie alvast proeven van een joekel van een ossenhaas. Afkomstig van een koe die enkel gras en kruiden heeft gegeten, en met een gewicht van maar liefst 1800 gram. Zo kun je heel wat buikjes vullen tijdens Kerst.

Verkoopinformatie Kerstspecials bij Albert Heijn:

  • De kerstspecials voor Kerst zijn te bestellen van 7 t/m 19 december 2014 op AH.nl.
  • De kerstspecials voor Oud&Nieuw zijn te bestellen van 7 t/m 26 december 2014 op AH.nl
  • Ophalen kan op  23, 24, 30 en 31 december bij jouw AH (pick up point) of via de bezorgservice.
recept ossenhaas met citroen aardappelen uit de oven
hele ossenhaas met citroen aardappelen

Nog meer kerst recepten

Hieronder geef ik je dan ook meteen een verrukkelijk recept voor ossenhaas met jus en citroen aardappeltjes uit de oven. Dit is een lekker recept voor de feestdagen! Voor erbij zou je bijvoorbeeld: Gestoomde (of gekookte) groenten kunnen maken zoals broccoli, Bimi, bloemkool, geglaceerde wortelen of deze smaakvolle Italiaanse peperoni stufati. Daarnaast is dit gerecht ook altijd heel erg lekker met aardappeltjes uit de oven, zoals deze aardappels met tijm en rozemarijn of een lekkere zoete aardappel gratin! Maar voor de liefhebber heb ik hier tevens nog veel meer lekkere vlees recepten voor kerst op een rijtje gezet!


Print

Recept: Ossenhaas met jus

recept ossenhaas met citroen aardappelen uit de oven
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 4 –6 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met vlees
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 800 gram ossenhaas (op kamer temperatuur)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels boter
  • 50 ml kraanwater
  • peper & zout

Extra:

  • vleesthermometer
  • vleestang
  • aluminium folie

Instructions

  1. Vehit de boter en olie in een braadpan. Leg de ossenhaas in de pan en bak rondom op hoog vuur in 5 minuten bruin.
  2. Steek de vleesthermometer in de ossenhaas en zet het vuur lager. Bak tot gedurende 12-25 minuten. De baktijd is uiteraard afhankelijk van de dikte van het vlees. Keer het vlees tijdens het braden af en toe om.
    Zodra de vleesthermometer de volgende temperatuur aangeeft is je ossenhaas klaar:

    • Rood vlees: 50 graden
    • Rose vlees: 58-60 graden
    • Doorbakken: 65+ graden
  3. Neem het vlees uit de pan, dek af met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten. Schenk ondertussen het water in de pan en laat 2 minuten inkoken. Roer met een houten spatel de aanbaksels los, want dit geeft je jus een heerlijke smaak.
  4. Serveer het vlees op een robuuste snijdplank en snijd (aan tafel) in plakken. Iedereen kan dan zelf het vlees op smaak brengen met peper en zout, maar je zult merken dat je met een goed stuk vlees vrijwel niets hoeft toe te voegen.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

hele ossenhaas met citroen aardappelen - hele ossenhaas met jus bereiden voor kerst diner - 20x hoofdgerechten voor kerst

Dit artikel betreft een samenwerking met Albert Heijn. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Category: Vlees Recepten Tags: aardappels, bimi, broccoli, feestdagen, hoofdgerechten, ossenhaas, oven, Paprika, rozemarijn, rundvlees, sperziebonen, tijm, vlees

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « WIN: 2x toegangskaarten voor Taste of Christmas
Volgend bericht: Een heerlijk biefstukje bakken met Croma »

Lees Interacties

Reacties

  1. Tessa

    8 december 2014 om 11:51 pm

    Ahhh, daar zal je ‘m hebben!! haha.

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee