• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Taart Recepten / Havermouttaart met witte chocolade

Havermouttaart met witte chocolade

9 mei 2019 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Komend weekend is het moederdag! En met deze havermouttaart met witte chocolade zet je een leuke en gezonde(re) verrassing op tafel voor mama.

Guiltfree genieten van havermouttaart met witte chocolade

Ik maak havermout taartjes ook dikwijls als ontbijt. Het is een heerlijke afwisseling van mijn favoriete havermoutpap ontbijtjes. Maar deze havermouttaart met witte chocolade is stiekem zo decadent dat hij het ook goed zal doen als ‘gezondere’ taart voor een feestje of verjaardag! Een waardige taart voor mama dus en eentje waar we beiden lekker van mogen snoepen.

recept havermouttaart met witte chocolade

Nog meer havermouttaart recepten

Deze havermouttaart met witte chocolade is glutenvrij en zelfs vegan, dus ik hoop dat ik hier een aantal vegans ook heel blij mee zal kunnen maken. Maar als jij ook een voorliefde voor havermouttaartjes hebt dan moet je deze ook nog eens proberen: Maak bijvoorbeeld een gebakken havermoutcake met banaan, ga juist voor een havermouttaart met RAW chocolade room. Deze havermouttaartjes met pompoen en chocolade van Nanda zijn ook een aanrader en uiteraard zijn deze instaproof lichtgroene havermouttaartjes met avocado ook een regelrechte hit op tafel!


Print

Recept: Havermouttaart met witte chocolade

recept havermouttaart met witte chocolade
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Komend weekend is het moederdag! En met deze havermouttaart met witte chocolade zet je een leuke en gezonde(re) verrassing op tafel voor mama.

  • Author: Betina Oostveen

Ingredients

Scale

Voor de havermouttaart bodem:

  • 150 gram havermout,
  • 90 gram amandelmeel,
  • 5 eetlepels geraspte kokos,
  • 6 eetlepels kokosolie,
  • 4 eetlepels maple syrup,
  • 3 eetlepels water.

Voor de vegan vulling:

  • 400 ml kokosmelk,
  • 200 gram witte vegan chocolade (+ extra),
  • 3 eetlepels dadel pasta (of gebruik maple syrup),
  • 1 theelepel agar agar,
  • verse bosvruchten.

Extra:

  • lage taartvorm met uitneembare bodem van 28CM doorsnede,
  • keukenmachine (foodprocessor).

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Kwast de taartvorm lichtjes in met een beetje extra kokosolie en zet apart.
  2. Maal alle ingredienten voor de bodem fijn in de foodprocessor. Voeg het water pas als laatste toe omdat dit puur is als het mengsel te droog wordt. Druk het mengsel daarna goed uit over de bodem van de bakvorm en vorm een dikke rand van max 2 cm. Bak de havermouttaart bodem af in de oven gedurende 18-20 minuten. Laat daarna 15 minuten afkoelen op een rooster, haal de bodem met taart er uit en verplaats (voorzichtig) naar een taartschaal. Laat verder afkoelen. 
  3. Tijdens het koelen ga je de vulling maken. Giet de kokosmelk in een pannetje. Breek de witte chocolade in stukjes en stop bij de melk. Tot slot voeg je de dadelpasta en agar agar toe en verwarm de vulling langzaam mee in de kokosmelk. Laat daarna een paar minuten doorkoken op medium vuur. 
  4. Schenk de vulling in de afgekoelde taartbodem en laat afkoelen op het aanrecht. 
  5. heb je nog wat extra witte chocolde? smelt deze au bain mari, stop in een decoreerzakje (of boterhamzakje), knip het puntje er af en trek witte strepen over de taart.  Laat de taart vervolgens 30 minuten in de koelkast opstijven. Decoreer voor het serveren met vers fruit.

Notes

Let op! agar agar behoud slechts 2-3 dagen zijn binding, dus maak deze taartvulling niet te ver van tevoren. 

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept havermouttaart met witte chocolade
recept havermouttaart met witte chocolade

Bewaar dit recept op Pinterest!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!

Category: Taart Recepten Tags: amandelmeel, dadels, Glutenvrij, havermout, kokosmelk, kokosrasp, maple syrup, ontbijttaart, taart, vegan, witte chocolade

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Zwarte Bonen Brownies – uit Bakken Zonder Gluten kookboek
Volgend bericht: Basisrecept Risotto maken (video) »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee