Print

Recept: Havermouttaart met witte chocolade

recept havermouttaart met witte chocolade

Komend weekend is het moederdag! En met deze havermouttaart met witte chocolade zet je een leuke en gezonde(re) verrassing op tafel voor mama.

Scale

Ingredients

Voor de havermouttaart bodem:

Voor de vegan vulling:

Extra:

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Kwast de taartvorm lichtjes in met een beetje extra kokosolie en zet apart.
  2. Maal alle ingredienten voor de bodem fijn in de foodprocessor. Voeg het water pas als laatste toe omdat dit puur is als het mengsel te droog wordt. Druk het mengsel daarna goed uit over de bodem van de bakvorm en vorm een dikke rand van max 2 cm. Bak de havermouttaart bodem af in de oven gedurende 18-20 minuten. Laat daarna 15 minuten afkoelen op een rooster, haal de bodem met taart er uit en verplaats (voorzichtig) naar een taartschaal. Laat verder afkoelen. 
  3. Tijdens het koelen ga je de vulling maken. Giet de kokosmelk in een pannetje. Breek de witte chocolade in stukjes en stop bij de melk. Tot slot voeg je de dadelpasta en agar agar toe en verwarm de vulling langzaam mee in de kokosmelk. Laat daarna een paar minuten doorkoken op medium vuur. 
  4. Schenk de vulling in de afgekoelde taartbodem en laat afkoelen op het aanrecht. 
  5. heb je nog wat extra witte chocolde? smelt deze au bain mari, stop in een decoreerzakje (of boterhamzakje), knip het puntje er af en trek witte strepen over de taart.  Laat de taart vervolgens 30 minuten in de koelkast opstijven. Decoreer voor het serveren met vers fruit.

Notes

Let op! agar agar behoud slechts 2-3 dagen zijn binding, dus maak deze taartvulling niet te ver van tevoren.