• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Salade recepten / Kikkererwtensalade met tomaat en feta

Kikkererwtensalade met tomaat en feta

24 november 2016 Door Nanda Appelman Reageer

Door Nanda – Voor de lunch heb ik dit keer een makkelijke en snelle kikkererwtensalade met tomaat en feta gemaakt. Hartstikke gezond door alle groenten die erin zitten, voedzaam, vullend en natuurlijk lekker door de frisse en hartige ingrediënten bij elkaar. Weer eens wat anders dan een boterham met kaas;)

Je kunt de kikkerwtensalade als licht diner maken met bijvoorbeeld een soepje ernaast of als lunch. De combinatie van peulvruchten (kikkererwten), kiemgroenten (alfalfa) en kaas (feta) bieden een heel gezond en goed alternatief voor vlees.

Kikkererwten zijn bijvoorbeeld heel vezelrijk en ze bevatten voldoende vitamine B1, ijzer en eiwitten, net als de alfalfa die ik aan de salade heb toegevoegd. De fetakaas is als alternatief weer goed door de calcium die het bevat. Kortom, een gezonde en voedzame lunch!

Kikkererwtensalade met tomaat en feta

Snelle en makkelijke kikkerwerten salade

De kikkererwtensalade is snel en makkelijk te maken. Je kunt hem bijvoorbeeld ook ‘s avonds alvast voorbereiden voor de lunch de dag erna. Toevallig had ik dat zelf ook gedaan en ik merkte dat de salade daardoor misschien wel nog lekkerder was. De smaken waren namelijk allemaal goed ingetrokken en een beetje in de (van zichzelf vrij smaakloze) kikkererwten getrokken.


Print

REcept: Kikkererwten salade met tomaat en feta

Kikkererwtensalade met tomaat en feta
Print Recipe

Deze kikkererwten salade is een snelle en makkelijke vegetarische maaltijd. Met kikkererwten, tomaten en fetakaas ook heerlijk als lunch!

  • Author: Nanda Appelman
  • Total Time: 10 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: lunch
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 3 trostomaten,
  • 1 potje kikkererwten (220g),
  • 2 bosuitjes,
  • 100 gram fetakaas,
  • 2 el. olijfolie (extra vierge is hier het lekkerst),
  • 2 el verse peterselie,
  • 2 el verse munt,
  • 10 gram alfalfa,
  • 1 limoen,
  • Snuf peper en zout.

Instructions

  1. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze even om. Ik heb biologische kikkererwten uit een potje gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook gedroogde of verse kikkererwten gebruiken. Gedroogde of verse kikkererwten moet je van tevoren een paar uur laten weken/koken dus hou daar rekening mee bij de bereidingstijd.
  2. Snij de tomaten in blokjes en de bosui in halve ringen. Verkruimel de fetakaas en snij de kaas fijn. Knip of snij de verse peterselie en munt ook fijn.
  3. Voeg de kikkererwten, tomatenblokjes, bosui, feta, peterselie, munt en alfalfa samen in een kom en schep alles door elkaar. Snij de limoen doormidden en knijp deze boven de kom uit om het sap op te vangen. Voeg ook de olijfolie toe en peper en zout naar wens.
  4. Mix alles goed door elkaar en serveer de salade of stop hem in een bakje voor de dag erna.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Notes

Heb je gedroogde of verse kikkererwten gebruikt en heb je nog over?  Bewaar deze vooral om toe te voegen aan een salade of in een pasta. Of maak er zelf hummus (kikkererwtendip) van, zie bijvoorbeeld hier: een recept voor hummus met kikkererwten.

Keywords: lunch, salade, kikkererwten, tomaten, feta

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Kikkererwtensalade met tomaat en feta

Category: Glutenvrije Recepten, Lunch recepten, Salade recepten Tags: alfalfa, bosui, feta, Glutenvrij, kikkererwten, limoen, Mediterrane keuken, munt, Nanda Appelman, peterselie, tomaten, vegetarisch, Voedselzandloper

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Kruidnoten Chai Latte
Volgend bericht: Surya Restaurant in Utrecht (Indian Lounge) »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
  • 5x kidsproof bbq spiesjes © bettyskitchen.nl 5x Kidsproof BBQ spiesjes
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept tostada elote The Streetfood Club Utrecht © bettyskitchen.nl

Tostada Elote (Taco’s met mais)

recept tacos met pittige kip © bettyskitchen.nl

Tacos met pittige kip (van de BBQ)

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept babi kecap restaurant blauw © bettyskitchen.nl

Babi Kecap – uit Restaurant BLAUW kookboek

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey © bettyskitchen.nl

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in