• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Cake recepten / Halloween Pompoen Cupcakes

Halloween Pompoen Cupcakes

24 oktober 2013 Door Betina Oostveen 1 Reactie

Het is bijna Halloween en dan kunnen de Halloween recepten natuurlijk niet uitblijven! En deze Halloween pompoen cupcakes zullen zeker niet misstaan tijdens jouw Halloween feestje! We kunnen deze tijd van het jaar namelijk niet om de pompoen heen en deze cupcakes zijn meteen griezelig en lekker tegelijkertijd!

Zelf Halloween Pompoen cupcakes maken

Je maakt deze Halloween cupcakes met mijn basisrecept voor cake beslag. Als extraatje voegen we geroosterde pompoen toe en uiteraard de welbekende Pumpkin Spice kruiden. Mocht je dit laatste niet in huis hebben, dan zijn speculaaskruiden ook een heel goed alternatief. Deze halloween pompoen cupcakes zien er niet alleen heel tof uit op je Halloween snoep tafel, maar ze zijn ook nog eens heel lekker kruidig en passen perfect bij de herfst.

Halloween pompoen cupcakes recept bettys kitchen

Daarnaast heb ik ook een heel handig filmpje gevonden over hoe een pompoen te snijden en schillen. In dit recept maak ik mijn pompoen puree namelijk zelf. Maar je kunt ook geroostede puree in pot of blik kopen en die gebruiken voor het recept. Daarnaast maak ik de pompoen fondants met behulp van een uitsteekvormpje van Pipoos, maar je kunt deze ook vinden bij bijv. Xenos of taartbak winkels. Veel plezier in ieder geval!

Nog meer recepten met pompoen puree

Heb je nog geroosterde pompoen over? Maak er dan bijvoorbeeld een Pumpkin Spice Latte mee. Of ga voor een Indiase, vegetarische curry met pompoen. Maar je kunt er ook deze pittige pompoensoep van maken. Check hier nog meer recepten met pompoen puree.

Print

Recept: Halloween Pompoen Cupcakes

Halloween pompoen cupcakes recept bettys kitchen
Print Recipe
  • Yield: 12 stuks 1x

Ingredients

Scale

Ingrediënten pompoen cupcakes:

  • 1/2 oranje bol pompoen (= ca. 500 gram),
  • 150 gram roomboter (op kamertemperatuur),
  • 150 gram fijne suiker,
  • 2 grote eieren (L),
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel Pumpkin Spice kruiden (of gebruik speculaaskruiden).

Ingrediënten topping:

  • 100 gram zachte boter,
  • 100 gram poedersuiker (gezeefd)
  • 1 eetlepel heet water,
  • snufje kaneel,
  • oranje gekleurde fondant.

Extra:

  • oven,
  • bakplaat,
  • bakpapier,
  • muffintray voor 12 muffins/cupcakes,
  • papieren (Halloween) cakevormpjes,
  • uitsteekvormpje in de vorm van een pompoen,
  • fondantroller (of deegroller).

 

Instructions

 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden / 180 hete lucht. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd en schil de pompoen, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verdeel over de bakplaat en rooster de pompoen gedurende 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Prak hierna grof met een vork en laat afkoelen.
  2. Verlaag de oventemperatuur naar 175 graden / 160 hete lucht. Bekleed de muffintray met de papieren vormpjes.Halloween pompoen cupcakes recept betty's Kitchen
  3. Klop de boter en suiker zacht en romig met een handmixer gedurende 5 minuten. Voeg de eieren één voor één toe: Voeg het volgende ei pas toe als de vorige helemaal opgenomen is tijdens het kloppen.
  4. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe met de pumpkin spice kruiden en pompoen, en mix dit kort, maar goed, door elkaar. Verdeel het beslag over de cakevormpjes, en bak de cakejes gedurende 20 minuten in de oven.
  5. Maak ondertussen de topping: mix de boter, met de poedersuiker, kaneel en een eetlepel heet water in een kom, en klop dit smeuïg met een handmixer. Bewaar de botercrème in de koelkast tot gebruik.
  6. Kneed een stuk oranje fondant om zachter te maken, en rol uit tot een lap. Steek met het uitsteekvormpje hier pompoenfiguurtjes uit, en zet apart.
  7. Besmeer de bovenkant van de pompoen cupcakes met een dot botercrème en druk hier het fondant pompoenfiguurtje in.

Happy Halloween!

Groetjes, Betty

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

halloween pompoen cupcakes betty's Kitchen

Category: Cake recepten Tags: boter, cake, cupcakes, Halloween, Herfst, kaneel, pompoen, pumpkin spice, suiker

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Pumpkin Spice
Volgend bericht: Halloween Chocolade kerkhofjes »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in