• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Halloween Recepten / Spookjes Cupcakes met Chocolade

Spookjes Cupcakes met Chocolade

29 oktober 2013 Door Betina Oostveen 4 Reacties

Je Halloweenfeestje is pas compleet, met een tafel vol griezelige snoep, een halloweentaart en/of deze spookjes cupcakes met chocolade. Je zet cupcakes in slechts een half uurtje op tafel, en met ingrediënten die veelal iedereen wel in huis. En speciaal voor halloween voorzie je deze chocolade cupcakes met een fondant spookje.

Halloween Spookjes Cupcakes

In navolging van de Halloween pompoen cupcakes die ik vorige week al plaatste, heb ik vandaag een chocolade cupcake met extra stukjes chocolade!  Versierd met een spookje van wit fondant zijn deze spookjes cupcakes helemaal klaar voor Halloween. Enne, op niet-Halloween dagen, laat je het spookje gewoon achterwege, en kun je lekker genieten van een triple-chocolade cupcake.

Spookjes cupcakes met chocolade

Ik maakte de witte fondant spookjes met behulp van een Halloween uitsteekvormpje van Pipoos, maar je kunt deze ook vinden bij bijv. Xenos of taartbak winkels. Happy Halloween in ieder geval! Zoek je nog meer griezelige recepten? Check dan hier 20x recepten voor Halloween!


Print

Recept: Spookjes Cupcakes met Chocolade

spookjes cupcakes met chocolade halloween recept
Print Recipe

Speciaal voor halloween maakte ik deze spookjes cupcakes met chocolade en witte fondant spookjes. Een makkelijk en snel halloween recept.

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 35 minutes
  • Total Time: 35 minutes
  • Yield: 12 stuks 1x
  • Category: Cake
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale

Ingrediënten cupcakes:

  • 150 gram roomboter (op kamertemperatuur),
  • 150 gram fijne suiker,
  • 2 grote eieren (L),
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eetlepels cacaopoeder,
  • 90 gram pure chocolade (grof gehakt)

Ingrediënten topping:

  • 100 gram zachte boter,
  • 100 gram poedersuiker (gezeefd)
  • 1 eetlepel heet water,
  • snufje cacaopoeder,
  • wit gekleurde fondant.

Extra:

  • muffintray voor 12 muffins/cupcakes,
  • papieren (Halloween) cakevormpjes,
  • uitsteekvormpje in de vorm van een spook,
  • fondantroller (of deegroller).

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden / 160 hete lucht. Bekleed de muffintray met de papieren vormpjes.
  2. Klop de boter en suiker zacht en romig met een handmixer gedurende 5 minuten. Voeg de eieren één voor één toe: Voeg het volgende ei pas toe als de vorige helemaal opgenomen is tijdens het kloppen.Spookjes cupcakes met chocolade
  3. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe met de cacaopoeder, en mix dit kort, maar goed, door elkaar. Roer op het laatst de gehakte chocolade er door heen.
  4. Verdeel het beslag over de cakevormpjes, en bak de spookjes cupcakes met chocolade gedurende 20 minuten in de oven.
  5. Maak ondertussen de topping: mix de boter, met de poedersuiker, cacao en een eetlepel heet water in een kom, en klop dit smeuïg met een handmixer. Bewaar de botercrème in de koelkast tot gebruik.
  6. Kneed een stuk wit fondant om zachter te maken, en rol uit tot een lap. Steek met het spookjes uitstekertje hier figuurtjes uit, en zet apart.
  7. Besmeer de bovenkant van de spookjes cupcakes met een dot chocolade botercrème en druk hier de spookjes fondant figuurtjes in.

Happy Halloween!

Groetjes, Betty

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Spookjes cupcakes met chocolade

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!

Category: Cake recepten, Halloween Recepten Tags: cake, chocolade, cupcakes, fondant, Halloween, oven, suiker

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Halloween Chocolade kerkhofjes
Volgend bericht: Halloween cheesecake (no-bake) »

Lees Interacties

Reacties

  1. Written by Nick

    29 oktober 2013 om 2:48 pm

    Lekker! Zulke heb ik vorig jaar Halloween ook gemaakt alleen andere topping.

    Beantwoorden
  2. Medha

    30 oktober 2013 om 4:07 pm

    They do look spooky! Nice job.

    Beantwoorden
  3. maria

    10 oktober 2017 om 9:43 am

    hallo heel erg bedankt voor je recepten de spookjes ga ik direct maken volgende week voor men kleinkinderen voor halloween ik vind ze heel erg leuk.

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      14 oktober 2017 om 3:39 pm

      Hi Maria,

      wat leuk om te horen! heel veel griezel en eet plezier gewenst!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 15x Oranje recepten voor Koningsdag
  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in