Print

Recept: Halloween Pompoen Cupcakes

Halloween pompoen cupcakes recept bettys kitchen
Scale

Ingredients

Ingrediënten pompoen cupcakes:

Ingrediënten topping:

Extra:

 

Instructions

 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden / 180 hete lucht. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd en schil de pompoen, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verdeel over de bakplaat en rooster de pompoen gedurende 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Prak hierna grof met een vork en laat afkoelen.
  2. Verlaag de oventemperatuur naar 175 graden / 160 hete lucht. Bekleed de muffintray met de papieren vormpjes.Halloween pompoen cupcakes recept betty's Kitchen
  3. Klop de boter en suiker zacht en romig met een handmixer gedurende 5 minuten. Voeg de eieren één voor één toe: Voeg het volgende ei pas toe als de vorige helemaal opgenomen is tijdens het kloppen.
  4. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe met de pumpkin spice kruiden en pompoen, en mix dit kort, maar goed, door elkaar. Verdeel het beslag over de cakevormpjes, en bak de cakejes gedurende 20 minuten in de oven.
  5. Maak ondertussen de topping: mix de boter, met de poedersuiker, kaneel en een eetlepel heet water in een kom, en klop dit smeuïg met een handmixer. Bewaar de botercrème in de koelkast tot gebruik.
  6. Kneed een stuk oranje fondant om zachter te maken, en rol uit tot een lap. Steek met het uitsteekvormpje hier pompoenfiguurtjes uit, en zet apart.
  7. Besmeer de bovenkant van de pompoen cupcakes met een dot botercrème en druk hier het fondant pompoenfiguurtje in.

Happy Halloween!

Groetjes, Betty