• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Betty's Kitchen

Voor als je van lekker eten houdt!

  • Home
  • Recepten
    • Low Carb Recepten
    • Glutenvrije Recepten
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Soepen
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Voorgerechten
    • Bijgerechten
    • Pasta
    • Pizza
    • Barbecue & Grill
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Tussendoortjes
    • Koekjes
    • Cake
    • Taart
    • Halloween Recepten
    • How-to en tutorials
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Travel
      • Reisblogs Amerika
      • Reisblogs Engeland
      • Reisblogs Hongarije
      • Reisblogs Nederland
      • Reisblogs Portugal
      • Reisblogs Pretparken
      • Reisblogs Spanje
      • Reisblogs Thailand
    • Overige
  • Contact
    • Over ons
    • Samenwerken?
    • In de Media
    • Jouw recept op Betty’s Kitchen
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
You are here: Home / Recepten / Voorgerechten / Frisse Garnalencocktails met tomaten-bieslookroom

Frisse Garnalencocktails met tomaten-bieslookroom

12 december 2015 Door Betina Oostveen Leave a Comment

(Advertorial) – Jumbo verraste mij onlangs met een smakelijk verrassing voor kerst en daarbij een hallo van Hans van Wolde, chef-kok van Beluga** in Maastricht.

frisse garnalencocktails

Hij daagde mij uit om een sterrenwaardig kerst recept te maken, om zo tijdens de feestdagen iets bijzonders op tafel te kunnen zetten. En dat werden deze feestelijke & frisse garnalencocktails met tomaten-bieslookroom. Uiteraard deel ik dit recept ook met jullie.

Kerst in Huize Betty

Op de eerste plaats is kerst voor mij een tijd om door te brengen met mijn familie. Ik kom uit een grote, hechte familie en we zijn allemaal dol op eten! En elk jaar zijn er wel weer mensen die zich opofferen voor een kerst diner. En anders nemen we allemaal gewoon een gang mee. We doen niet moeilijk, zolang we maar lekker kunnen genieten met zijn allen. Een goed gerecht, een mooi glas wijn en uiteraard koffie met een decadent toetje. Het is een tijd voor bezinning, maar vooral warmte en liefde, terwijl het buiten vriest dat het kraakt.

Een Kerst klassieker

Vaak vieren we kerst gewoon thuis, maar er zijn ook jaren dat we met hele groepen uit eten gingen. Van kinds af aan zat ik altijd al gefascineerd te kijken naar de volwassenen die heel decadent de garnalen uit een cocktailglas prikken. Waar in sommige restaurant het gerecht vaak een romige massa is van vooral veel mayonaise, hoef je daar bij dit recept niet bang voor te zijn.

frisse garnalencocktails

Hans van Wolde weet exact wat hij doet en bedacht dan ook een heerlijk frisse garnalencocktail variant. De smaken zijn perfect in balans en het was dan ook een verademing om dit mijn familie voor te schotelen tijdens een proef diner. En uiteraard deel ik het recept dan ook meteen met jullie, zodat je thuis ook meteen aan de slag kunt gaan.

Jumbo Kerstmenu

Dit recept voor frisse garnalencocktails is slecht 1 gang van een compleet kerstmenu. Jumbo heeft namelijk 5 producten geselecteerd die garant staan voor succes tijdens de feestdagen. En je vind het complete menu terug op Jumbo.com/Kerst.

Recept frisse garnalencocktails met tomaten-bieslookroom:

(voorgerecht voor 4 personen – naar recept van Hans van Wolde)

Ingrediënten:

  • 2 sinaasappels,
  • 1 schaal Hollandse garnalen (300 gram, Jumbo Kerstassortiment),
  • 1 sjalot, fijngehakt,
  • 1 eetlepel kappertjes,
  • 2 eetlepels tomatenketchup,
  • 2 theelepels mosterd,
  • 1 bakje bieslook (20 gram),
  • sap van 1 limoen,
  • 1 eetlepel hazelnoten, fijngehakt,
  • 1 eetlepel gembersiroop of acaciahoning,
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie,
  • 125 gram crème fraiche (of volle mayonaise).

Extra:

  • vershoudfolie,
  • 4 cocktailglazen,
  • diepvries,
  • koelkast.

Bereidingstijd: (30 minuten wachttijd + )  30 minuten.

Bereidingswijze:

  1. Snijd de boven- en onderkanten van de sinaasappels af. Schil de rest van de sinaasappels, zodat alle witte schil is verwijderd. Verpak de sinaasappels in  vershoudfolie en leg ze 30 minuten in de diepvries.
  2. Neem de sinaasappels uit de diepvries en verwijder het folie. Snijd met een scherp mes flinterdunne plakjes van de sinaasappels. Zet de plakjes rondom in 4 cocktailglazen.frisse garnalencocktails
  3. Meng de garnalen met de sjalot, de kappertjes, 1 eetlepel ketchup, 1 theelepel mosterd, 2 theelepels fijngehakte bieslook en het sap van 1/2 limoen. Voeg naar wens zout en peper toe. Schep de garnalensalade in cocktailglazen en bestrooi met de helft van de hazelnoten. Bewaar de garnalencocktails afgedekt in de koelkast, tot je ze gaat serveren.
  4. Klop een dressing van de gembersiroop, 1-2 eetlepels limoensap, 1 theelepel mosterd en 3 eetlepels olijfolie. Zet de dressing apart.
  5. Meng voor de room de crème fraiche met 1 eetlepel tomatenketchup, en 2 theelepels fijngehakte bieslook. Bewaar de room in de koelkast.
  6. Vlak voor het serveren besprenkel je de garnalencocktails met de dressing. Maak de cocktails af met de rest van de hazelnoten en de tomaten-bieslookroom. Serveer direct!

Voor deze en alle andere Jumbo kerstrecepten ga je naar:Jumbo.com/Kerst.

Eet smakelijk en alvast hele fijne Feestdagen toegewenst!

Groetjes, Betty

frisse garnalencocktails

Dit artikel betreft een samenwerking met Jumbo Supermarkt. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Category: Voorgerechten Tags: bieslook, Crème fraiche, familie, garnalen, gembersiroop, Hans van Wolde, hazelnoten, Jumbo Supermarkt, kappertjes, kerst, ketchup, limoen, mosterd, samenwerkingen, sinaasappels, sjalot, voorgerecht

About Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Previous Post: « Tiramisu (zonder alcohol)
Next Post: 10x Foodbloggers kookboeken voor Kerst 2015 »

Reader Interactions

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primary Sidebar

profielfotoBetty

Hi! Welkom in mijn online keuken! En hier geef ik antwoord op de vraag: "Wat eten we vandaag?" Op deze site deel ik mijn favoriete (internationale) recepten, toffe restaurants, food events en nog veel meer lekkers met je!

Alvast veel kookplezier!

Groetjes, Betty

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 10x Winter soep recepten 10x Winter soep recepten
  • 15x Recepten voor Valentijnsdag 15x Recepten voor Valentijnsdag
  • Gnocchi met kip uit de oven (video) Gnocchi met kip uit de oven (video)
  • Dutch Baby Pancake Dutch Baby Pancake
  • Vegan Lemon Bars (video) Vegan Lemon Bars (video)

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

Footer

Volg Betty ook op Instagram

  • HIEPERDEPIEP HOERA!
Mijn blog bestaat 6 jaar!!
✨🎈🎉🤩 🎁🎊🏅
Valentijns avond 2013 kreeg ik een website cadeau van Dylan. Een plek om digitaal mijn favoriete recepten op te slaan en bij te houden. En dat vervolgens Food fotografie een enorme hobby van me werd. Nooit gedacht dat de site ontdekt zou worden door mensen buiten mijn familie en vriendenkring. En dat het vandaag de dag een (meer dan) fulltime  baan en eigen bedrijf zou zijn. Maar ook de keerzijde en hoe lastig het combineren met mijn werk en moederschap werd en dat Betty er in 2018 echt een beetje doorheen zat en wilde stoppen. Ik ben blij dat de mensen om me heen volhardend waren en me de droom niet hebben laten opgeven. Want ik vindt het echt ontzettend leuk wat ik doe. Maar soms zit een hoofd vol ideeën en perfectionisme elkaar gewoon in de weg. Het was mijn 5 year itch, zeg maar. 2019: het jaar waarin ik vooral mama wil zijn, waar Nanda, Vincent en andere gastbloggers jullie juist voorzien van nieuwe content, zodat ik me juist kan focussen op een nieuwe uitdaging:  wekelijkse youtube kookvideos! Ik krijg hier nieuwe energie van en vind hier nu weer mijn balans in.
Ik kan iedereen niet vaak genoeg bedanken dat ik dit werk KAN en MAG doen. I ❤️ you - x - Betty
.
.
#blogverjaardag #happybirthday #BettyskitchenNL #persoonlijk #foodie #foodblogger #6yearsold #Thankyou #balans #bedankt #iloveyou #VALENTIJNSDAG
  • #FRIYAY
Deze red Velvet Cookies hadden eigenlijk ook perfect voor Valentijnsdag gekund. Maar met het weekend voor de deur is het ook zeer feestelijk weekend voer 😉 Kneed er lekker op los (wel handschoenen aan, zie video) en geniet! ❤️ Als jij hier ook je tanden in wilt zetten!
Chech het recept via link in @bettyskitchennl 👈 .
.
#redVelvet #rood #kookvideo #wittechocolade #weekend #koekjes #cookies
https://youtu.be/wajROvdhn3M
  • Manlief reageerde verbaasd toen hij deze thuis op tafel zag liggen... Met een kaartje erbij dat niet van hem was... 😂 Misschien moet ik vanmiddag ook even een bosje bloemen voor mezelf kopen want hij is laat thuis, dus wordt enkel samen een kopje thee voor het slapen gaan denk ik. Wel met Merci dan... 😜 bedankt @mercichocolates en aan iedereen: maak er een leuke dag van. Met je liefste, familie, collega's, je kat of alleen💕❤️
#chocoladeisvooriedereen #merci #valentinesday #VALENTIJNSDAG #gekregen #foodpost #love #chocolade #chocolate
  • Goede morgen op deze Valentijnsdag! En kijk eens wat voor lekkers je straks vast in de koelkast kunt zetten. Deze Valentijnsdag ROCKY Road blijf je namelijk van snoepen! Voor het recrpt ga je naar de klikbare link in @bettyskitchennl 👈 of highlights.
.
.
#VALENTIJNSDAG #chocolade #rockyroad #chocolate #valentijn #marshmallows #prettyinpink
http://bit.ly/2DzFfFc
  • #VALENTIJNSDAG
Deze overheerlijke blondies met roze chocolade zijn gevuld met macadamia noten en kersen. Een mooie traktatie voor Valentijnsdag met RUBY chocolade.❤️💕 En zeg nou eerlijk daar wil jij toch ook je tanden in zetten?!? Voor het recept ga je naar de klikbare link in @bettyskitchennl 👈
.
. 
#blondies #rubychocolade #kersen #valentijn #roze #liefdegaatdoordemaag #chocolade #chocolate #cookies #brownies
http://bit.ly/2E7CYmg
  • #VEGETARISCH
Ik heb altijd al eens zelf gnocchi willen maken, maar dan moest het wel een bijzondere worden. Deze variant van pompoen gnocchi is mega lekker en wordt op smaak gebracht met een salie-roomsaus met champignons! Hij is best tof geworden of niet 😉 Wil jij hem ook maken? Zie recept via link in @bettyskitchennl 👈 of via stories
.
.
#pompoen #gnocchi #pasta #potatoes #pumpkin #italianfood #BettyskitchenNL https://bettyskitchen.nl/pompoen-gnocchi/
  • Deze foto omschrijft mijn weekend heel goed: quality time met heeeel veeel knuffels en chocolade. Had ik ook even nodig. Hoe was jouw weekend?
.
.
#monday #coffeefirst #momlife #21monthsold #monkeys #cuddles #minidrost

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Privacyverklaring

Copyright © 2019 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee