• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Voorgerechten / Garnalen cocktail met tomaten-bieslook room

Garnalen cocktail met tomaten-bieslook room

12 december 2015 Door Betina Oostveen Reageer

(Sponsored) – Jumbo Jumbo verraste mij onlangs met een smakelijk verrassing voor kerst en daarbij een hallo van Hans van Wolde, chef-kok van Beluga** in Maastricht. Hij daagde mij uit om een sterrenwaardig kerst recept te maken, om zo tijdens de feestdagen iets bijzonders op tafel te kunnen zetten. En dat werden deze feestelijke & frisse garnalen cocktail met tomaten-bieslook room. Uiteraard deel ik dit recept ook met jullie.

Klassiek voorgerecht met garnalen voor de kerst

Op de eerste plaats is kerst voor mij een tijd om door te brengen met mijn familie. Ik kom uit een grote, hechte familie en we zijn allemaal dol op eten! En elk jaar zijn er wel weer mensen die zich opofferen voor een kerst diner. En anders nemen we allemaal gewoon een gang mee. Zo verzorgde ik dit jaar dus een voorgerecht met garnalen cocktail. We doen niet moeilijk, zolang we maar lekker kunnen genieten met zijn allen. Een goed gerecht, een mooi glas wijn en uiteraard koffie met een decadent toetje. Het is een tijd voor bezinning, maar vooral warmte en liefde, terwijl het buiten vriest dat het kraakt.

frisse garnalen cocktail met tomaten bieslook room naar recept van Hans van Wolde - voorgerecht voor kerst

Decadente garnalen uit een cocktailglas

Vaak vieren we kerst gewoon thuis, maar er zijn ook jaren dat we met hele groepen uit eten gingen. Van kinds af aan zat ik altijd al gefascineerd te kijken naar de volwassenen die heel decadent de garnalen uit een cocktailglas prikken. Waar in sommige restaurant het gerecht vaak een romige massa is van vooral veel mayonaise, hoef je daar bij dit frisse garnalen cocktail recept van Hans van Wolde niet bang voor te zijn.

frisse garnalencocktails

Garnalen cocktail naar recept van Hans van Wolde

Hans is ** Michelin sterren chef en weetexact wat hij doet. Hij bedacht dan ook een heerlijk frisse garnalen cocktail variant met tomaten-bieslook room. De smaken zijn perfect in balans en het was dan ook een verademing om dit mijn familie voor te schotelen tijdens een proef diner. En uiteraard deel ik het recept dan ook meteen met jullie, zodat je thuis ook meteen aan de slag kunt gaan.

frisse garnalencocktails

Jumbo Kerstmenu

Dit recept voor frisse garnalencocktails is slecht 1 gang van een compleet kerstmenu. Jumbo heeft namelijk 5 producten geselecteerd die garant staan voor succes tijdens de feestdagen. En je vind het complete menu terug op Jumbo.comJumbo.com/Kerst.


Print

Recept: Garnalen cocktail met tomaten-bieslook room

recept frisse garnalen cocktail Hans van Wolde © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Jumbo verraste mij onlangs met een smakelijk verrassing voor kerst en daarbij een hallo van Hans van Wolde, chef-kok van Beluga** in Maastricht. Hij daagde mij uit om een sterrenwaardig kerst recept te maken, om zo tijdens de feestdagen iets bijzonders op tafel te kunnen zetten. En dat werden deze feestelijke & frisse garnalen cocktail met tomaten-bieslook room. 

  • Author: Hans van Wolde
  • Prep Time: 15 min + 30 min. wachttijd
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 45 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: voorgerecht
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

  • 2 sinaasappels,
  • 1 schaal Hollandse garnalen (300 gram, Jumbo Kerstassortiment),
  • 1 sjalot, fijngehakt,
  • 1 eetlepel kappertjes,
  • 2 eetlepels tomatenketchup,
  • 2 theelepels mosterd,
  • 1 bakje bieslook (20 gram),
  • sap van 1 limoen,
  • 1 eetlepel hazelnoten, fijngehakt,
  • 1 eetlepel gembersiroop of acaciahoning,
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie,
  • 125 gram crème fraiche (of volle mayonaise).

Extra:

  • vershoudfolie,
  • 4 cocktailglazen,
  • diepvries,
  • koelkast.

Instructions

  1. Snijd de boven- en onderkanten van de sinaasappels af. Schil de rest van de sinaasappels, zodat alle witte schil is verwijderd. Verpak de sinaasappels in  vershoudfolie en leg ze 30 minuten in de diepvries.
  2. Neem de sinaasappels uit de diepvries en verwijder het folie. Snijd met een scherp mes flinterdunne plakjes van de sinaasappels. Zet de plakjes rondom in 4 cocktailglazen.
  3. Meng de garnalen met de sjalot, de kappertjes, 1 eetlepel ketchup, 1 theelepel mosterd, 2 theelepels fijngehakte bieslook en het sap van 1/2 limoen. Voeg naar wens zout en peper toe. Schep de garnalensalade in cocktailglazen en bestrooi met de helft van de hazelnoten. Bewaar de garnalencocktails afgedekt in de koelkast, tot je ze gaat serveren.
  4. Klop een dressing van de gembersiroop, 1-2 eetlepels limoensap, 1 theelepel mosterd en 3 eetlepels olijfolie. Zet de dressing apart.
  5. Meng voor de room de crème fraiche met 1 eetlepel tomatenketchup, en 2 theelepels fijngehakte bieslook. Bewaar de room in de koelkast.
  6. Vlak voor het serveren besprenkel je de garnalencocktails met de dressing. Maak de cocktails af met de rest van de hazelnoten en de tomaten-bieslookroom. Serveer direct!

Eet smakelijk en alvast hele fijne Feestdagen toegewenst!

Groetjes, Betty

Keywords: garnalen, kerst, cocktail, voorgerecht,sinaasappel, tomaten, bieslook

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

frisse garnalencocktails

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze garnalen cocktail wilt gaan maken!

Dit artikel betreft een samenwerking met Jumbo Supermarkt. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Category: Voorgerechten Tags: bieslook, Crème fraiche, familie, garnalen, gembersiroop, Hans van Wolde, hazelnoten, Jumbo Supermarkt, kappertjes, kerst, ketchup, limoen, mosterd, samenwerkingen, sinaasappels, sjalot, voorgerecht

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Tiramisu zonder alcohol en ei
Volgend bericht: 10x Foodbloggers kookboeken voor Kerst 2015 »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 15x Oranje recepten voor Koningsdag
  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • indiase bloemkoolsoep met indiase kerrie kruiden Indiase bloemkoolsoep met kerriekruiden
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

indiase bloemkoolsoep met indiase kerrie kruiden

Indiase bloemkoolsoep met kerriekruiden

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in