• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Voorgerechten / Garnalen cocktail met tomaten-bieslook room

Garnalen cocktail met tomaten-bieslook room

12 december 2015 Door Betina Oostveen Reageer

Deze feestelijke & frisse garnalen cocktail met tomaten-bieslook room is een klassiek voorgerecht voor Kerst. Het recept is afkomstig van Hans van Wolde, chef-kok van Beluga** in Maastricht dus dan weet je dat dit een sterrenwaardig kerst recept is om van te genieten.

Klassiek voorgerecht met garnalen voor de kerst

Dit jaar verzorg ik het voorgerecht voor onze grote familie diner met kerst en dat gaat een garnalen cocktail met tomaten-bieslook room worden. De Amerikaanse ‘shrimp-cocktail’ is namelijk een klassiek voorgerecht met garnalen en bij ons Nederlanders erg geliefd tijdens de feestdagen. Van kinds af aan zat ik altijd al gefascineerd te kijken naar de volwassenen die heel decadent de garnalen uit een cocktailglas prikken. Waar in sommige restaurant het gerecht vaak een romige massa is van vooral veel mayonaise, hoef je daar bij dit frisse garnalen cocktail recept van Hans van Wolde niet bang voor te zijn.

frisse garnalen cocktail met tomaten bieslook room naar recept van Hans van Wolde - voorgerecht voor kerst
frisse garnalencocktails

Garnalen cocktail naar recept van Hans van Wolde

Hans van Wolde is ** Michelin sterren chef en weet exact wat hij doet. Hij bedacht dan ook een heerlijk frisse garnalen cocktail variant met tomaten-bieslook room. De smaken zijn perfect in balans en het was dan ook een plezier om dit mijn familie voor te schotelen tijdens een proef diner. Daarnaast zorgen de plakjes sinaasappel in het glas ervoor dat dit recept een heel luxe uitstraling krijgt. Lees hier overigens een review van Hans zijn restaurant Beluga Loves You in Maastricht.

frisse garnalencocktails

Nog meer Kerst recepten

Maar ook op onze eigen website vind je nog veel meer lekkere recepten voor kerst terug. Neem daarom ook eens een kijkje bij deze vegetarische Fake Tartare van tomaten. Of maak die bekende ‘pasteibakjes’ van bladerdeeg met kipragout! Daarnaast is deze kerstkrans Kerstsoep naar recept van Niven Kunz ook een sterrenwaardig voorgerecht voor kerst! Check hier onze 15x voorgerechten voor kerst. Fijne Feestdagen!


Print

Recept: Garnalen cocktail met tomaten-bieslook room

recept frisse garnalen cocktail Hans van Wolde © bettyskitchen.nl
Print Recipe

★ 5 Stars ☆ ★ 4 Stars ☆ ★ 3 Stars ☆ ★ 2 Stars ☆ ★ 1 Star ☆

No reviews

Deze feestelijke & frisse garnalen cocktail met tomaten-bieslook room is een klassiek voorgerecht voor Kerst. Het recept is afkomstig van Hans van Wolde, chef-kok van Beluga** in Maastricht dus dan weet je dat dit een sterrenwaardig kerst recept is om van te genieten.

  • Author: Hans van Wolde
  • Prep Time: 15 min + 30 min. wachttijd
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 45 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: voorgerecht
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

  • 2 sinaasappels
  • 1 schaal Hollandse garnalen (300 gram)
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 eetlepels tomatenketchup
  • 2 theelepels mosterd
  • 20 gram bieslook
  • sap van 1 limoen
  • 1 eetlepel hazelnoten, fijngehakt
  • 1 eetlepel gembersiroop of acaciahoning
  • 3 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 125 gram crème fraiche (of volle mayonaise)

Extra:

  • vershoudfolie
  • 4 cocktailglazen

Instructions

  1. Snijd de boven- en onderkanten van de sinaasappels af. Schil de rest van de sinaasappels, zodat alle witte schil is verwijderd. Verpak de sinaasappels in  vershoudfolie en leg ze 30 minuten in de diepvries.
  2. Neem de sinaasappels uit de diepvries en verwijder het folie. Snijd met een scherp mes flinterdunne plakjes van de sinaasappels. Zet de plakjes rondom in 4 cocktailglazen.
  3. Meng de garnalen met de sjalot, de kappertjes, 1 eetlepel ketchup, 1 theelepel mosterd, 2 theelepels fijngehakte bieslook en het sap van 1/2 limoen. Voeg naar wens zout en peper toe. Schep de garnalensalade in cocktailglazen en bestrooi met de helft van de hazelnoten. Bewaar de garnalencocktails afgedekt in de koelkast, tot je ze gaat serveren.
  4. Klop een dressing van de gembersiroop, 1-2 eetlepels limoensap, 1 theelepel mosterd en 3 eetlepels olijfolie. Zet de dressing apart.
  5. Meng voor de room de crème fraiche met 1 eetlepel tomatenketchup, en 2 theelepels fijngehakte bieslook. Bewaar de room in de koelkast.
  6. Vlak voor het serveren besprenkel je de garnalencocktails met de dressing. Maak de cocktails af met de rest van de hazelnoten en de tomaten-bieslookroom. Serveer direct!

Eet smakelijk en alvast hele fijne Feestdagen toegewenst!

Groetjes, Betty

Keywords: garnalen, kerst, cocktail, voorgerecht,sinaasappel, tomaten, bieslook

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

frisse garnalencocktails

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze garnalen cocktail wilt gaan maken!

Category: Voorgerechten Tags: Amerikaanse keuken, bieslook, Crème fraîche, familie, garnalen, gembersiroop, Hans van Wolde, hazelnoten, Jumbo Supermarkt, kappertjes, Kerst recepten, ketchup, limoen, mosterd, samenwerkingen, sinaasappels, sjalotten, voorgerecht

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Tiramisu zonder alcohol en ei
Volgend bericht: 10x Foodbloggers kookboeken voor Kerst 2015 »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★ 5 Stars ☆ ★ 4 Stars ☆ ★ 3 Stars ☆ ★ 2 Stars ☆ ★ 1 Star ☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#SINTERKLAAS

Sinterklaas recepten

Vier Sinterklaas met deze zoete en hartige Sinterklaas recepten

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

sinterklaas cake met kruidnoten © bettyskitchen.nl

Sinterklaas Cake met kruidnoten (video)

recept voor cupcakes met speculoos creme met roomkaas

Cupcakes met Speculoos Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

rauwkost skelet voor gezonde halloween snacks © Bettyskitchen.nl

Gezonde Halloween Snacks (video)

recept halloween popcorn maken © bettyskitchen.nl

31x Film tips voor Halloween

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

20x klassieke pasta recepten © bettyskitchen.nl

20x Klassieke Italiaanse Pasta Recepten

recept pasta met boerenkool en pompoen © bettyskitchen.nl

Vegetarische Pasta met pompoen en boerenkool

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee