• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Pasta Recepten / Ravioli met champignons en pesto saus

Ravioli met champignons en pesto saus

2 november 2017 Door Betina Oostveen 2 Reacties

(Sponsored) – Heb je altijd al eens zelf ravioli willen maken? Probeer dan eens deze ravioli met champignons en pesto saus! Een zeer eenvoudig recept, met slechts een paar ingrediënten, zodat iedereen zich hier wel aan kan wagen.Het pasta deeg draai je in een mum van tijd in elkaar en is eigenlijk helemaal niet moeilijk. En met een heerlijke vulling van gegrilde champignons én een sausje met pesto van gegrilde groente zet je zo een overheerlijk pasta gerecht op tafel

 

Zelf Ravioli pasta maken

Zodra je thuis aan de slag gaat met zelf ravioli pasta maken, dan heb ik slechts 2 tips voor je. Ten eerste: Rol je pastadeeg mooi dun uit! Ik werk zelf met een pastamachine en ga gerust door tot standje 6. Verse pasta zet namelijk behoorlijk uit tijdens het koken en je wilt liever niet teveel deeg proeven, maar juist die heerlijke ravioli vulling. De truc is om tijdens het uitrollen het deeg steeds heel lichtjes ‘af te stoffen’ met een beetje bloem. Zo voorkom je dat deze gaat plakken in je machine.

recept ravioli met champignons en pesto saus sacla pasta betty's kitchen

Ravioli met champignons van Saclà

Ten tweede: zorg voor een vulling die snel gaar is. Verse pasta kook je namelijk slechts 6 minuten. Dus je hebt een vulling nodig die ook in 6 minuten kooktijd beetgaar is. Zorg daarom voor reeds gegaarde ingredienten, zoals rul gebakken  en afgekoeld gehakt. Of juist gebakken/gegrilde en afgekoelde groenten. Met de producten van Saclà wordt dit wel heel gemakkelijk voor je gemaakt. Dit merk verkoopt naast hun heerlijke pesto’s namelijk ook gegrilde groente in pot.

recept ravioli met champignons en pesto saus sacla pasta betty's kitchen

Ideaal voor over de pizza, op bruschetta of dus voor in de ravioli. De gegrilde champignons die ik in dit recept gebruik hebben nog steeds een heerlijke bite, maar zijn dus al klaar om zo op te eten. De ravioli met champignons van Saclà top ik af met een sausje van pesto van gegrilde groenten en crème fraîche. Een combinatie waar je menigeen pasta gerecht nog lekker mee kunt af maken. Je vindt de potjes pesto en gegrilde groenten van Saclà in het Mediterrane schap van Albert Heijn.

Print

Ravioli met champignons en pesto saus

recept ravioli met champignons en pesto saus sacla pasta betty's kitchen

★★★★

4 from 1 reviews

  • Prep Time: 40 minutes
  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 50 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Pasta
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 100 gram (pasta)bloem, + extra voor bestuiven
  • snufje zout,
  • 1 groot ei (L),
  • 1 eetlepel olijfolie,
  • 1 potje Saclà gegrilde champignons,
  • 100 gram ricotta,
  • 1 eetlepel gehakte verse bieslook,
  • 2–3 eetlepels Saclà pesto van gegrilde groenten,
  • 2 eetlepels crème fraîche,
  • peper & zout.

Extra:

  • pastamachine,
  • kleine deegsteker /pasteivorm, 
  • ruime kookpan,
  • vergiet.

Instructions

  1. Volg als eerste het basisrecept voor pasta maken. Hiervoor heb je nodig: 100 gram pasta bloem, snufje zout, 1 groot ei en 1 eetlepel olijfolie. 
  2. Terwijl het deeg rust in de folie, ga je de ravioli vulling maken. Laat het potje met gegrilde champignons uitlekken in een zeef. Hak de champignons fijn en stop in een kommetje. Voeg de ricotta, bieslook en een snuf peper + zout toe. Roer de vulling goed door elkaar en zet apart.recept ravioli met champignons en pesto saus sacla pasta betty's kitchen
  3. Verdeel het basisrecept voor pasta deeg in tweeën. Rol het basisrecept voor pasta deeg uit in de pastamachine. Begin eerst op stand 1, daarna stand 2 etc. Tot en met stand 6. Leg de lap deeg op een met bloem bestoven aanrecht. Druk met de deegpers rondjes uit het deeg. Doe hetzelfde met de tweede helft van het deeg. Pak alle overgebleven stukken deeg samen, kneed kort door en haal ook dit door de pastamachine. Steek hier ook weer rondjes uit met de deegpers. Als het goed is kun je totaal 24 stuks ravioli rondjes hier uit halen.recept ravioli met champignons en pesto saus sacla pasta betty's kitchen
  4. Leg telkens 1 deegrondje op de deegpers. Bevochtig de randen met een beetje water. Gebruik hier gewoon je vinger voor, dat werkt het makkelijkst. Leg vervolgens een theelepeltje van de ravioli vulling op het midden van het deegrondje. Breng de hendels samen en druk de deegpers dicht. Niet te hard door knijpen en maak de ravioli niet te vol. (Dan barsten ze open tijdens het koken).recept ravioli met champignons en pesto saus sacla pasta betty's kitchen
  5. Ga zo door door met ravioli met champignons vulling maken en leg deze steeds op het met bloem bestoven aanrecht.
  6. Breng een grote kookpan aan de kook met ruim water en een snufje zout. Kook de ravioli met champignons gedurende 6 minuten op middelhoog vuur. Giet af in het vergiet en stop direct terug in de pan.
  7. Voeg de Saclà pesto van gegrilde groente toe, evenals de creme fraiche en nog een flinke snuf peper. Roer de ravioli snel door de saus, zodat alles samensmelt. Garneer (aan tafel) met eventueel nog wat gesnipperde bieslook of (fijngehakte) basilicum. Maar serveer de ravioli met champignons direct.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Bewaartip: Je kunt deze ravioli met champignons en ricotta max. 1 dag van te voren voorbereiden. Na stap 5 laat je de ravioli 1 uur ‘drogen’ op  het aanrecht. Leg vervolgens op en bord, dek af met huishoudfolie en bewaar max 24 uur in de koelkast. De volgende dag ga je dan de ravioli koken en maak je de pesto saus op het laatste moment.

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept ravioli met champignons en pesto saus sacla pasta betty's kitchen

Dit artikel betreft een samenwerking met Saclà. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Category: Pasta Recepten Tags: bieslook, bloem, champignons, deeg, eieren, gegrilde groente, gegrilde groenten, Italiaanse keuken, ravioli, ricotta, Sacla, samenwerkingen, vegetarisch

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « 6x Toast van zoete aardappel (met gezonde toppings)
Volgend bericht: 5x zelf herfst thee maken »

Lees Interacties

Reacties

  1. José Poelen

    5 november 2017 om 1:06 am

    Binnenkort maar weer eens bij de ah binnenwippen en wat potjes scoren. Erg goed merk. Gebruik het zelf ook. Dit recept klinkt erg handig, makkelijk en lekker. Ga het binnenkort zeker uitproberen.

    Grt. José

    ★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      11 november 2017 om 1:13 pm

      Dank je wel Jose. In ieder geval eet smakelijk dan!

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#GEZONDE SMOOTHIES

recept golden milk ontbijt smoothie © bettyskitchen.nl

Gezonde smoothies om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • recept chocoladetaartje met havermout en amandel © bettyskitchen.nl Chocoladetaartje met havermout en amandel (video)
  • video how to tapas plank maken met spaanse vleeswaren olijven etc © bettyskitchen.nl 7x Borrel plank recepten
  • 10x courgetti recepten © bettyskitchen.nl 30x Keto recepten voor lunch of diner
  • recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl Risotto met rode bietjes en mozzarella
  • 3x gevulde eieren maken © bettyskitchen.nl 3x Gevulde eieren maken

#KETO RECEPTEN

avocado met ei uit de oven

Hoog in vetten en eiwitten voor een lang verzadigd gevoel

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept gemarineerd buikspek © bettyskitchen.nl

Gemarineerde Buikspek van de BBQ

recept 3x steak van de barbecue © bettyskitchen.nl

Steak bereiden op de BBQ

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

zelf havermoutpap maken recept © bettyskitchen.nl

Havermoutpap maken (video)

recept pompoenbrood met roomkaas © betty's Kitchen

Pompoen brood met roomkaas

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨ CACIO E PÉPÉ PASTA ✨ Ik zag Anthony Bourd ✨ CACIO E PÉPÉ PASTA ✨

Ik zag Anthony Bourdain ooit letterlijk op tv wegsmelten na een hap Cacio e Pepe in een restaurantje in Rome. En nadat ik het eenmaal zelf had geproefd snapte ik het helemaal. Het lijkt zo simpel, maar Pasta Cacio e Pepe is een hemelse ervaring.

Het is een sober pasta gerecht van spaghetti (rond) of linguini (plat), Pecorino kaas en flink wat grof gemalen zwarte peper. Dankzij die pittige schapenkaas en de peper krijgt je pasta gerecht er een lekker Italiaans temperament van!

Heb jij wel eens cacio e Pépé geproefd? Op de website vind je dit heerlijke recept met YouTube video!

==> https://bettyskitchen.nl/cacio-e-pepe-pasta/
———————-
bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————————
#pasta #recept #cacioepepe #pecorino #peper #spaghetti #youtube #watetenwevandaag #italianfood #pastalover
✨ROZE ONTBIJT SMOOTHIE✨ ‘A smoothie a day k ✨ROZE ONTBIJT SMOOTHIE✨

‘A smoothie a day keeps the doctor away!’
Een smoothie is echt mijn ideale manier om een portie fruit èn groente binnen te krijgen! Deze roze ontbijt smoothie maak je met havermout, frambozen en rode biet voor de nodige vitaminientjes en een ware boost voor je gezondheid!

Deze januari maand draait het vooral om gezonder eten en daar hoort een heerlijke vullende en voedende functie natuurlijk ook bij! Bekijk dit recept en nog vele andere smoothie recepten op de website! Welke is jouw favoriet?

INGREDIËNTEN 
30 gr ‘fijne’ havermout
4 el gekookt water
0,5 kleine voorgekookte rode biet
75 gr (diepvries) frambozen
150 ml amandelmelk
1 eetlepel lijnzaad
100 gr soya yoghurt

==> https://bettyskitchen.nl/gezonde-smoothies-recepten/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#smoothie #ontbijt #breakfast #pink #roze #havermout #glutenvrij #frambozen #rodebiet #goedemorgen #vitamientjes #powerup #fruit
✨20x RECEPTEN MET PINDAKAAS ✨ Ik heb er een h ✨20x RECEPTEN MET PINDAKAAS ✨

Ik heb er een heel jaar naar vooruit kunnen kijken want het is vandaag wereldwijde PINDAKAAS DAG! Jullie weten maar al te goed dat ik snack met een lepel pindakaas voor de hartige trek, maar ik heb er ook heel veel lekkere recepten mee op de site gemaakt!

Speciaal voor diegenen die ook geen genoegen kunnen krijgen van pindakaas: check nu maar liefst 20x pindakaas recepten op een rijtje! 10x hartige gerechten voor lunch of diner want pindakaas is niet alleen geschikt voor pindasaus maar ook voor een heerlijke Thaise curry. Maar uiteraard ook 10x (gezonde) zoete recepten die geschikt zijn voor ontbijt of tussendoor! En ja het is me ook gelukt om het recept voor de vegan pindakaas cookies met appel van afgelopen week online te zetten! Geniet er dus lekker van!

Waarbij mag pindakaas van jou absoluut niet ontbreken?

==> https://bettyskitchen.nl/recepten-met-pindakaas-hartig-zoet/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk alle recepten via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En als je dit bericht deelt in jouw stories middels het papieren vliegtuigje dan vind ik dat erg lief!
————————-

#pindakaas #pindakaasdag #peanutbutter #peanutbutterday #pinda #koekjes #cookies #vegan #plantbased #havermout #curry #soep #pindasaus #recept
✨🍪 MEGA CHOCOLATE COOKIE 🍪✨ Eet jij ook ✨🍪 MEGA CHOCOLATE COOKIE 🍪✨

Eet jij ook graag een koekje bij de koffie of thee? En denk je dan steeds: ahhh nog eentje dan..? Ik durf te wedden dat je het bij deze echt wel bij 1 stuks gaat houden! Samen met mijn dochter Laura maakte ik een MEGA chocolate cookie klaar en die is om van te smullen! Bekijk onze gezellig receptvideo bij de IGTV’s! 

Ik vond het zo leuk om te zien dat die dochter van mij toch echt wel een passie voor het bakken heeft, zoals ik op mijn jonge leeftijd! Wie weet gaat die nog eens haar moeder achterna! Voor nu is het gewoon lekker genieten van samen bakken en opsmikkelen..

Ben jij meer team #kleinkoekjedrbij of ga je voor team #megacookies ?😜

==> https://bettyskitchen.nl/mega-chocolate-chip-cookie-video/
———————————-
#koekjes #bakken #heelhollandbakt #cookies #chocolade #chocolate #chocolatechip #chocolatechipcookies #youtube #igtv #motherdaughter
✨ HOE LAAT JE JE KIND MEER GROENTEN ETEN? ✨ D ✨ HOE LAAT JE JE KIND MEER GROENTEN ETEN? ✨

Deze dame heeft een blogartikel geschreven met tips en trucs om je kind meer groenten te laten eten. Deze vind je op dit moment op de website. Mijn driejarige dochter is nogal kieskeurig in wat ze wel of niet eet. Maar om haar voldoende voedingsstoffen binnen te laten krijgen moet mama o.a. extra groenten verstoppen in bijvoorbeeld gepureerde pastasauzen. Maar... het kan ook anders!

@hakgroenten heeft namelijk een ‘intelligent’ bord ontwikkeld speciaal voor kinderen van 4-8 jaar. ‘Het helpende bord’ is groter dan een kinderbord en heeft een speciale verdieping waar je de groenten in serveert. Hierdoor lijkt het optisch alsof er minder groenten op het bord liggen en help je je kind onbewust meer groenten te eten. Het feit dat het hier een ‘wit’ bord betreft is alleen maar beter, want die vrolijk gekleurde kinderbordjes leiden eigenlijk alleen maar af van het doel. Tevens is de plek waar de groenten liggen het witste deel van het bord en daardoor worden de groenten nog aantrekkelijker voor het oog. Swipe even naar de laatste foto waarbij ik exact dezelfde hoeveelheden op de bordjes heb gelegd en oordeel zelf!

Daarnaast krijg je ook de tip van ze om het bord altijd met de groenten naar je kind toe te plaatsen, want eten dat dichterbij ligt beland ook makkelijker in de buik! Iets met de weg van de minste weerstand :-)

Het bord werkt in ieder geval uitstekend bij mijn dochter Laura, maar die is dan ook dol op de doperwtjes & wortel mix van @hakgroenten . Mijn 1 jarige zoon heeft wat meer moeite met zijn groente opeten (zie stories!) maar hij erft straks gewoon het handige bord van zijn zus.

‘Het helpende bord’ is verkrijgbaar bij de Bijenkorf en kost € 12.95 .
Wat vinden jullie van dit ‘intelligente’ bord? Zijn er meer mama’s en papa’s die dit bord gaan uitproberen met hun moeilijke eters?

Liefs, Betty

==> https://bettyskitchen.nl/hoe-laat-je-kinderen-meer-groenten-en-fruit-eten/

-------
#hethelpendebord #kinderbord #hak #groenten #hakerbij #doperwtjes #wortel #friet #kidsproof #samenwerking
✨ CHAFFLES - WAFELS VAN KAAS ✨ Volg jij het k ✨ CHAFFLES - WAFELS VAN KAAS ✨

Volg jij het ketogeen dieet of eet jij zoveel mogelijk low carb? Dan moet je zeker deze glutenvrije Chaffles wafels met kaas uitproberen! Door mozzarella en eieren te mengen tot wafelbeslag bak je zelf heerlijke kaaswafels voor een eiwitrijke ontbijt of lunch. Uiteraard met uitgebakken spek 😍

Maar ik kan je eerlijk zeggen dat je chaffles niet alleen naar kaas zal smaken hoor! Heerlijk met low carb syrup en een lepeltje roomkaas. Ook lekker hartig met wat rauwkost of salade ertussen. Je kunt deze chaffles zelfs als broodje gebruiken. 

INGREDIËNTEN (2st/1pers)
2 eieren 
halve bol mozzarella (ca 60 gr)
1 eetlepel amandelmeel
1 tl kokosmeel
10 gr geraspte goudse kaas
3 strips ontbijtspek (ca. 40 gr)
2 el zero carb pancake syrup (bijv. Walden Farms of Good Good)

==> https://bettyskitchen.nl/chaffles-wafels-met-kaas-keto-en-low-carb/

————————-
Bekijk ook mijn Reels recept video van chaffles maken en sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). Of deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#chaffles #waffles #wafels #recept #lowcarb #keto #lchf #atkins #glutenvrij #glutenfree #cheese #kaas #mozzarella #eggs #koolhydraatarm
✨ HAMBURGERS MET FETA EN SPINAZIE ✨ Wie zegt ✨ HAMBURGERS MET FETA EN SPINAZIE ✨

Wie zegt dat hamburgers slecht voor je zijn? Die heeft dan zeker mijn hamburger met feta en spinazie niet geproefd! Met dit recept krijg je een flinke hamburger voor je kiezen. En zeg nou zelf, homemade hamburgers zijn gewoon ‘the best‘ ! In het nieuwe jaar zijn we allemaal heel druk bezig met onze goede voornemens en gezonde recepten horen hier natuurlijk ook bij!

Deze hamburgers met feta en spinazie vullen niet alleen heel goed, maar zijn ook  eiwitrijk, glutenvrij en low carb. Mijn man vouwt er gerust nog een afgebakken pitabroodje 🫓 omheen om een beetje meer carbs toe te voegen. En ik eet er gerust nog een salade bij. Net wat je wilt! Maar het is bovenal een heerlijke burger om van te smullen!

==> https://bettyskitchen.nl/hamburger-met-feta-en-spinazie/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#hamburger #burgers #gehakt #vlees #bbq  #lowcarb #keto #glutenvrij #glutenfree #recept #lchf #enjoy
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee