Print

Gnocchischotel met halloumi en noten

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

1 from 1 review

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Hollandse en Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 150 gram gnocchi
  • 200 gram verse spinazie
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram halloumi
  • 50 gram geraspte, vegetarische kaas
  • 50 gram ongebrande en ongezouten noten, bijvoorbeeld hazel- of walnoten
  • 25 gram pitten, bijvoorbeeld zonnebloem-, pompoen- of pijnboompitten
  • Een paar takjes verse oregano (of 1 tl. gedroogde kruiden) 
  • 2 el. olijfolie
  • Peper en zout

Instructions

  1. Zet een hapjespan op middelhoog vuur en verwarm er 1 eetlepel olijfolie in. Voeg de verse spinazie toe en laat het in zo’n 5 minuten slinken. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet en druk het vocht er zachtjes uit.
  2. Tijdens het bakken van de spinazie snij je de knoflook heel fijn, de rode ui in dunne halve ringen en de halloumi in dunne, halve plakken of blokjes. Breek of hak de noten eventueel nog iets fijner.
  3. Verwarm de andere eetlepel olijfolie in de hapjespan en bak de uienringen hierin glazig. Voeg de knoflook, noten, pitten, gnocchi en halloumi toe en schep alles goed door elkaar.
  4. Zodra de gnocchi en halloumi een lichtbruin en knapperig randje krijgen, roer je ook de spinazie erdoorheen en voeg je naar smaak peper en zout toe. Knip of snij de oregano alvast fijn als je verse takjes gebruikt.
  5. Serveer de gnocchischotel met de oregano en geraspte kaas eroverheen gestrooid.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

 

Notes

PS. Lekker he, die halloumi (ongerijpte geitenkaas). Eerder maakte ik deze Wilde Rijstsalade er ook mee. Kende je dat recept al?