• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vlees Recepten / Italiaanse Pannenkoekentaart (hartig)

Italiaanse Pannenkoekentaart (hartig)

16 juni 2017 Door Betina Oostveen Reageer

Het is deze maand Italie Maand op de blog en dat vieren we met een hartige Italiaanse pannenkoekentaart. Tevens laat ik je ook zien dat je heel eenvoudig zelf bechamelsaus kunt maken!

italiaanse pannenkoekentaart recept hartige taarten bettyskitchen

Je stapelt deze taart simpelweg op met (kant-en-klare) pannenkoeken en gebruikt als vulling alle ingrediënten die jij lekker vind. Of maak het jezelf nog gemakkelijker: ga voor een zak kant-en-klare gesneden Italiaanse wokgroente. Koken hoeft echt niet moeilijk te zijn.

Hartige Italiaanse Pannenkoekentaart

Wist je dat pannenkoeken een uitstekend alternatief zijn voor pasta vellen? Dat komt door de compacte structuur.  Je maakt er namelijk een heerlijke lasagna bolognese mee, maar in de oven bak je ook deze heerlijke gestapelde Italiaanse pannenkoekentaart mee. Die eigenlijk stiekem ook een alternatieve lasagna is. En voor diegenen die liever helemaal voor een vegetarische, bloemloze (glutenvrije) lasagna gaan, check dan gauw dit recept voor een groente lasagna met courgette en aubergine. Zo zie je maar: je kunt lekker volop variëren in de Italiaanse keuken!

Print

Recept: Italiaanse Pannenkoekentaart (Hartig)

italiaanse pannenkoekentaart recept hartige taarten bettyskitchen
Print Recipe
  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 minutes
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 35 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: hoofdgerecht met vlees
  • Cuisine: Italiaanse Keuken

Ingredients

Scale
  • 70 gram pancetta,
  • 800 gram Italiaanse wokgroente (bijv, ui, paprika, courgette etc),
  • 200 gram mozzarella,
  • 8 pannenkoeken,
  • 1 eetlepel fijngehakte basilicum,
  • 1 theelepel tijmblaadjes,
  • peper & Zout, 
  • olijfolie.

Voor de Bechamelsaus:

  • 40 gram boter,
  • 40 gram bloem,
  • 500 ml melk,
  • peper & zout.

Extra:

  • Oven,
  • springvorm, met losse rand, 24 CM,
  • bakpapier,
  • koekenpan,
  • vergiet,
  • keukenpapier,
  • kleine kookpan,
  • garde of houten spatel.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht) en bekleed de springvorm met bakpapier. Zet apart.
  2. Bak de plakken pancetta krokant in de koekenpan en laat daarna uitlekken op een stuk keukenpapier.
  3. Voeg een scheutje olie toe aan de koekenpan en bak hierin de wokgroente in 2-3 minuten aan. Breng op smaak met peper, zout, de basilicum en de tijm. Zet het vuur uit en laat de wokgroente uitlekken in een vergiet. 
  4. Snijd de mozzarella in blokjes en verdeel in 3 porties.
  5. Ondertussen ga je de bechamelsaus maken: smelt de boter in het pannetje en voeg de bloem toe. Blijf goed roeren en bak de ‘roux’ gedurende 2 minuten lichtbruin. Schenk de melk erbij en blijf goed doorroeren tot een saus ontstaat. Voeg tot slot 2/3e van de mozzarella toe, laat smelten in de saus en breng op smaak met zout & peper. recept Italiaanse Pannenkoekentaart (hartig
  6. Nu ga je de Italiaanse pannenkoekentaart opstapelen. Leg een pannenkoek op de bodem van de springvorm, verdeel hier 1/8 deel van de gebakken groente overheen, lepel hier 2 flinke lepels bechamelsaus over en top af met wat aan stukken gescheurde (of geknipte) krokante pancetta. Dek vervolgens af met een nieuwe pannenkoek en bouw de laagjes zo steeds opnieuw op, tot je alle pannenkoeken gebruikt hebt.  
  7. Als laatste strooi je de overgebleven 1/3e van de mozzarellablokjes over de hartige taart heen. Bak de Italiaanse pannenkoekentaart af in de oven, gedurende 15-20 minuten. Snijd in punten en serveer direct.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

italiaanse pannenkoekentaart recept hartige taarten bettyskitchen

 

Category: Vlees Recepten Tags: basilicum, bechamelsaus, bloem, boter, courgette, Italiaanse keuken, mozzarella, pancetta, pannenkoeken, Paprika, tijm, uien, wokgroente

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Arancini met mozzarella (Risotto Balletjes)
Volgend bericht: Pasta met worst en courgette »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 20x recepten voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes taart soep en meer 20x Paasbrunch recepten
  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 10x hartige paasrecepten met eieren voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes en meer gepocheerd, gekookt, gebakken 10x Hartige Paasrecepten met eieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in