• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vlees Recepten / Italiaanse Pannenkoekentaart (hartig)

Italiaanse Pannenkoekentaart (hartig)

16 juni 2017 Door Betina Oostveen Reageer

Het is deze maand Italie Maand op de blog en dat vieren we met een hartige Italiaanse pannenkoekentaart. Tevens laat ik je ook zien dat je heel eenvoudig zelf bechamelsaus kunt maken!

italiaanse pannenkoekentaart recept hartige taarten bettyskitchen

Je stapelt deze taart simpelweg op met (kant-en-klare) pannenkoeken en gebruikt als vulling alle ingrediënten die jij lekker vind. Of maak het jezelf nog gemakkelijker: ga voor een zak kant-en-klare gesneden Italiaanse wokgroente. Koken hoeft echt niet moeilijk te zijn.

Hartige Italiaanse Pannenkoekentaart

Wist je dat pannenkoeken een uitstekend alternatief zijn voor pasta vellen? Dat komt door de compacte structuur.  Je maakt er namelijk een heerlijke lasagna bolognese mee, maar in de oven bak je ook deze heerlijke gestapelde Italiaanse pannenkoekentaart mee. Die eigenlijk stiekem ook een alternatieve lasagna is. En voor diegenen die liever helemaal voor een vegetarische, bloemloze (glutenvrije) lasagna gaan, check dan gauw dit recept voor een groente lasagna met courgette en aubergine. Zo zie je maar: je kunt lekker volop variëren in de Italiaanse keuken!

Print

Recept: Italiaanse Pannenkoekentaart (Hartig)

italiaanse pannenkoekentaart recept hartige taarten bettyskitchen
Print Recipe
  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 minutes
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 35 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: hoofdgerecht met vlees
  • Cuisine: Italiaanse Keuken

Ingredients

Scale
  • 70 gram pancetta,
  • 800 gram Italiaanse wokgroente (bijv, ui, paprika, courgette etc),
  • 200 gram mozzarella,
  • 8 pannenkoeken,
  • 1 eetlepel fijngehakte basilicum,
  • 1 theelepel tijmblaadjes,
  • peper & Zout, 
  • olijfolie.

Voor de Bechamelsaus:

  • 40 gram boter,
  • 40 gram bloem,
  • 500 ml melk,
  • peper & zout.

Extra:

  • Oven,
  • springvorm, met losse rand, 24 CM,
  • bakpapier,
  • koekenpan,
  • vergiet,
  • keukenpapier,
  • kleine kookpan,
  • garde of houten spatel.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht) en bekleed de springvorm met bakpapier. Zet apart.
  2. Bak de plakken pancetta krokant in de koekenpan en laat daarna uitlekken op een stuk keukenpapier.
  3. Voeg een scheutje olie toe aan de koekenpan en bak hierin de wokgroente in 2-3 minuten aan. Breng op smaak met peper, zout, de basilicum en de tijm. Zet het vuur uit en laat de wokgroente uitlekken in een vergiet. 
  4. Snijd de mozzarella in blokjes en verdeel in 3 porties.
  5. Ondertussen ga je de bechamelsaus maken: smelt de boter in het pannetje en voeg de bloem toe. Blijf goed roeren en bak de ‘roux’ gedurende 2 minuten lichtbruin. Schenk de melk erbij en blijf goed doorroeren tot een saus ontstaat. Voeg tot slot 2/3e van de mozzarella toe, laat smelten in de saus en breng op smaak met zout & peper. recept Italiaanse Pannenkoekentaart (hartig
  6. Nu ga je de Italiaanse pannenkoekentaart opstapelen. Leg een pannenkoek op de bodem van de springvorm, verdeel hier 1/8 deel van de gebakken groente overheen, lepel hier 2 flinke lepels bechamelsaus over en top af met wat aan stukken gescheurde (of geknipte) krokante pancetta. Dek vervolgens af met een nieuwe pannenkoek en bouw de laagjes zo steeds opnieuw op, tot je alle pannenkoeken gebruikt hebt.  
  7. Als laatste strooi je de overgebleven 1/3e van de mozzarellablokjes over de hartige taart heen. Bak de Italiaanse pannenkoekentaart af in de oven, gedurende 15-20 minuten. Snijd in punten en serveer direct.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

italiaanse pannenkoekentaart recept hartige taarten bettyskitchen

 

Category: Vlees Recepten Tags: basilicum, bechamelsaus, bloem, boter, courgette, Italiaanse keuken, mozzarella, pancetta, pannenkoeken, Paprika, tijm, uien, wokgroente

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Arancini met mozzarella (Risotto Balletjes)
Volgend bericht: Tortellinisoep met tomaten »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 15x Oranje recepten voor Koningsdag
  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in