Print

Recept: Gevulde, hartige pannenkoeken

Gevulde, hartige pannenkoeken

Zet eens wat vaker vegetarisch op het menu! Deze hartige gevulde pannenkoeken bevatten twee soorten kaas, zongedroogde tomaten en spinazie!

Scale

Ingredients

Instructions

  1. Begin met het maken van het beslag voor de pannenkoeken. Weeg de bloem af in een beslagkom en breek de eieren erboven. Voeg een snuf zout en peper toe en vervolgens de melk. Mix het beslag enkele minuten tot een egaal geheel en totdat alle klontjes eruit zijn.
  2. Snij de zongedroogde tomaten heel fijn en voeg samen met een scheutje van de olie waarin de tomaatjes bewaard worden toe aan het beslag. 
  3. Verwarm olie en/of boter in een koekenpan en giet wat pannenkoekenbeslag in de pan. Niet teveel, want anders worden de pannenkoeken te dik, maar zodat de bodem van de pan bedekt is. Bak totdat de bovenkant van de pannenkoek droog is, draai de pannenkoek vervolgens om en bak de andere kant lichtbruin.
  4. Je kunt de pannenkoeken warm houden door een steelpannetje met een klein laagje water op laag vuur te zetten. Leg hierop een bord waarop je de pannenkoeken kun stapelen. Herhaal dit totdat het beslag op is. 
  5. Tijdens het bakken van de pannenkoeken kun je de vulling alvast maken. Mix de ricotta in een kom met de geraspte, oude kaas. Verknip de bieslook erboven, pers de knoflook uit en voeg toe. Snij de spinazie wat fijner en schep erdoorheen. Proef en voeg naar eigen smaak nog zout en peper toe. 
  6. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan op laag vuur. Schud de pan regelmatig zodat de noten niet aanbranden. 
  7. Zodra alle pannenkoeken klaar zijn kun je het gerecht serveren! Verdeel de vulling over de pannenkoeken en strooi de hazelnoten eroverheen. Oprollen en genieten maar.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda