• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Gevulde avocado’s met quinoa (video)

Gevulde avocado’s met quinoa (video)

19 juli 2019 Door Nanda Appelman Reageer

Jump to Recipe

We hebben een heerlijke makkelijke kookvideo voor je in petto vandaag! Schuif deze gevulde avocado’s met quinoa en kaas in de oven, voor een romig en smaakvol vegetarisch gerecht!

Gevulde avocado’s met geroosterde kikkererwten

Bij deze gevulde avocado’s met quinoa serveerde ik geroosterde kikkererwten. Een gezonde vleesvervanger voor bij dit vegetarische gerecht. Ik volgde hiervoor het recept geroosterde kikkererwten uit de oven welke Betty eerder heeft geplaatst. Een tip: maak vooral wat extra geroosterde kikkererwten want dit is ook een heerlijke snack voor ‘s avonds na het eten 😉

recept gevulde avocado's met quinoa © bettyskitchen.nl

Avocado’s zijn gezond!

Wist je dat gevulde avocado’s met quinoa niet alleen heel lekker zijn? Het blijkt namelijk ook eens een heel gezond recept te zijn? Avocado’s zitten o.a. vol gezonde vetten en zijn een bron van vezels. Eerder plaatsen we het artikel Avocado is vet gezond (en lekker) met 5 belangrijke gezondheidsvoordelen die avocado’s bieden. Absoluut een reden om vaak avocado’s op het menu te zetten dus!

Kookvideo: Gevulde avocado’s met quinoa

+SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchenNL


Print

Recept: gevulde avocado’s met quinoa

recept gevulde avocado's met quinoa © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze gevulde avocado’s met quinoa top je af met geraspte cheddar kaas en bak je nog even in de oven. Het is een gezonde, glutenvrije en vegetarische maaltijd voor elke dag! Maak er geroosterde kikkererwten bij voor een lekkere bite en smaakmaker!

  • Author: Nanda Appelman
  • Total Time: 45 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale

Ingrediënten voor de gevulde avocado’s:

  • 2 rijpe avocado’s,
  • 50 gram quinoa,
  • 70 gram naturel roomkaas (light),
  • 40 gram pittige, geraspte kaas (ik gebruikte cheddar),
  • 1 teentje knoflook,
  • 1 el. citroensap,
  • 2 handjes sla,
  • Peper en zout.

 

Ingrediënten voor de geroosterde kikkererwten:

  • 150 gram kikkererwten (uit blik),
  • 1 eetlepels olijfolie,
  • 0.5 theelepel paprikapoeder,
  • 0.25 theelepel knoflook poeder,
  • 0.25 theelepel tijm,
  • 0.25 theelepel gemalen komijn,
  • optioneel: snufje cayenne peper,
  • naar smaak: peper & zout.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (180 hete lucht). Begin als eerste met het maken van de geroosterde kikkererwten om bij de gevulde avocado’s te serveren. Volg hiervoor het recept: geroosterde kikkererwten uit de oven. Zodra de kikkererwten in de oven staan kun je aan de slag met de gevulde avocado’s.
  2. Breng een pan met water aan de kook voor de quinoa. Bereid de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af en zet nog even apart.
  3. Ondertussen halveer je de avocado’s. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel eruit en bewaar de schillen als serveerbakjes. In een kom en prak je het vruchtvlees van de avocado fijn. Roer hier vervolgens ook de roomkaas, citroensap, gekookte quinoa, uitgeperste teentje knoflook en naar eigen smaak peper en zout doorheen.
  4. Leg de avocado-schillen in een ovenschaal. Schep de vulling in de avocado-schillen en strooi de geraspte kaas eroverheen. Plaats voor 5 minuten in de voorverwarmde oven totdat de kaas gesmolten is.
  5. Serveer de gevulde avocado’s met quinoa op een bedje van sla en strooi de geroosterde kikkererwten er overheen.

Eet smakelijk! Liefs, Nanda

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept gevulde avocado's met quinoa © bettyskitchen.nl

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: avocado, cheddar, Glutenvrij, Kaas, kikkererwten, Nanda Appelman, Quinoa, roomkaas, sla, vegetarisch, Voedselzandloper

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Rijstschotel met chorizo en tomaten
Volgend bericht: Gebakken rijst met ketjap tofu »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee