We hebben een heerlijke makkelijke kookvideo voor je in petto vandaag! Schuif deze gevulde avocado’s met quinoa en kaas in de oven, voor een romig en smaakvol vegetarisch gerecht!
Gevulde avocado’s met geroosterde kikkererwten
Bij deze gevulde avocado’s met quinoa serveerde ik geroosterde kikkererwten. Een gezonde vleesvervanger voor bij dit vegetarische gerecht. Ik volgde hiervoor het recept geroosterde kikkererwten uit de oven welke Betty eerder heeft geplaatst. Een tip: maak vooral wat extra geroosterde kikkererwten want dit is ook een heerlijke snack voor ‘s avonds na het eten 😉
Avocado’s zijn gezond!
Wist je dat gevulde avocado’s met quinoa niet alleen heel lekker zijn? Het blijkt namelijk ook eens een heel gezond recept te zijn? Avocado’s zitten o.a. vol gezonde vetten en zijn een bron van vezels. Eerder plaatsen we het artikel Avocado is vet gezond (en lekker) met 5 belangrijke gezondheidsvoordelen die avocado’s bieden. Absoluut een reden om vaak avocado’s op het menu te zetten dus!
Kookvideo: Gevulde avocado’s met quinoa
+SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchenNL
Recept: gevulde avocado’s met quinoa
Deze gevulde avocado’s met quinoa top je af met geraspte cheddar kaas en bak je nog even in de oven. Het is een gezonde, glutenvrije en vegetarische maaltijd voor elke dag! Maak er geroosterde kikkererwten bij voor een lekkere bite en smaakmaker!
- Total Time: 45 minuten
- Yield: 2 personen 1x
- Category: Vegetarisch hoofdgerecht
- Cuisine: Hollandse keuken
Ingredients
Ingrediënten voor de gevulde avocado’s:
- 2 rijpe avocado’s,
- 50 gram quinoa,
- 70 gram naturel roomkaas (light),
- 40 gram pittige, geraspte kaas (ik gebruikte cheddar),
- 1 teentje knoflook,
- 1 el. citroensap,
- 2 handjes sla,
- Peper en zout.
Ingrediënten voor de geroosterde kikkererwten:
- 150 gram kikkererwten (uit blik),
- 1 eetlepels olijfolie,
- 0.5 theelepel paprikapoeder,
- 0.25 theelepel knoflook poeder,
- 0.25 theelepel tijm,
- 0.25 theelepel gemalen komijn,
- optioneel: snufje cayenne peper,
- naar smaak: peper & zout.
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (180 hete lucht). Begin als eerste met het maken van de geroosterde kikkererwten om bij de gevulde avocado’s te serveren. Volg hiervoor het recept: geroosterde kikkererwten uit de oven. Zodra de kikkererwten in de oven staan kun je aan de slag met de gevulde avocado’s.
- Breng een pan met water aan de kook voor de quinoa. Bereid de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af en zet nog even apart.
- Ondertussen halveer je de avocado’s. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel eruit en bewaar de schillen als serveerbakjes. In een kom en prak je het vruchtvlees van de avocado fijn. Roer hier vervolgens ook de roomkaas, citroensap, gekookte quinoa, uitgeperste teentje knoflook en naar eigen smaak peper en zout doorheen.
- Leg de avocado-schillen in een ovenschaal. Schep de vulling in de avocado-schillen en strooi de geraspte kaas eroverheen. Plaats voor 5 minuten in de voorverwarmde oven totdat de kaas gesmolten is.
- Serveer de gevulde avocado’s met quinoa op een bedje van sla en strooi de geroosterde kikkererwten er overheen.
Eet smakelijk! Liefs, Nanda
Geef een reactie