Print

Recept: Gele curry met paprika en koolraap

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Voor de Meatless Monday van vandaag combineerde ik het beste van 2 werelden: namelijk de oer-Hollandse koolraap met een lekker kruidige Aziatische gele curry met paprika,  kikkererwten en rijst. Dit is een kleurrijke vegan maaltijd vol groenten en peulvruchten.

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 35 minutes
  • Yield: 3 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Aziatische keuken
  • Diet: Vegan

Ingredients

Scale
  • 200 gram rijst (ik gebruikte meergranen rijst)
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 500 gram koolraap
  • 200 gram kikkererwten (uit blik of pot), uitgelekt
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 el. gele currypasta
  • 400 ml. kokosmelk
  • 5 takjes verse koriander
  • Peper en zout
  • Chiliflakes indien gewenst
  • 2 el. kokosolie

Instructions

  1. Schil de uien en snij in dunne, halve ringen. Pers de knoflook alvast uit. Verwijder de zaadlijsten en zaden uit de paprika en snij in reepjes. De koolraap schil je en snij in blokjes of repen. Knip of snij de blaadjes koriander alvast fijn.
  2. Verwarm de kokosolie in een wok- of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en na een paar minuten ook de paprika. Bak totdat de uien glazig worden. Schep de currypasta in de pan, en voeg ook de kikkererwten, uitgeperste knoflook en koolraap toe. Roer goed door en verwarm voor ongeveer een minuut.
  3. Vervolgens giet je de kokosmelk in de pan en 150 ml. water. Schep alles goed door en breng aan de kook. Zet vervolgens het vuur zachter en laat voor 15 minuten zachtjes doorkoken.
  4. Ondertussen kun je alvast de rijst bereiden volgens de gebruiksaanwijzing.
  5. Roer de verse koriander door de curry en proef. Voeg naar eigen smaak nog zout en peper toe, en indien je van wat pittiger eten houdt kun je naar eigen hoeveelheid nog chiliflakes toevoegen. Serveer de curry met de rijst.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Notes

Bewaartip: Ik maakte een flinke pan van deze curry en rijst. Door elkaar geschept (en goed afgekoeld) kun je dit gerecht enkele dagen in de koelkast of enkele weken in de diepvriezer bewaren. Alleen even opwarmen en je hebt weer een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan!