• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Pastasalade met knolselderij en kruidenkaas

Pastasalade met knolselderij en kruidenkaas

23 oktober 2017 Door Nanda Appelman Reageer

Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze pastasalade met knolselderij, wortel, geitenkaas en kruidenkaas. Een healthy maaltje met de oergroente knolselderij, ideaal voor in het najaar. En uiteraard geschikt voor een vegetarisch diner of lunch.

Herfstachtige Pastasalade

Bij de intrede van de herfst komen de stampotten en stoofpotten natuurlijk weer om de hoek kijken! Nu ben ik geen enorme fan van stamppotten en daardoor altijd op zoek naar een alternatief. Die vond ik eerder met bijvoorbeeld deze Italiaanse stamppot met zoete aardappel en Pasta met boerenkool en gepofte kastanjes. Nu zag ik knolselderij in de schappen liggen en dat inspireerde me om deze pastasalade te maken.

Pastasalade_ et_koolraap_en_kruidenkaas

Koken met knolselderij

Knolselderij is naast erg smaakvol (een beetje mild kruidig) ook erg gezond. Wist je dat? Het zit vol vitamine K (lees: goed voor hart, vaten, botten en gewrichten), vitamine C en mineralen zoals fosfor. Bovendien zit knolselderij vol vezels, dus goed voor je spijsvertering en je hebt een lekker verzadigd gevoel na het eten ervan.


Print

Recept: Pastasalade met knolselderij en kruidenkaas

Pastasalade_met_koolraap_en_kruidenkaas
Print Recipe
  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met groente
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • De helft van een flinke knolselderij
  • 100 gram geschrapte wortel
  • 150 gram pasta naar keuze
  • 2 eieren
  • 5 stengels verse bieslook
  • 75 gram walnoten
  • 100 gram geitenkaas
  • 200 gram kruidenkaas
  • 1 tuinkruidenbouillonblokje
  • Peper en zout
  • 1 el. olijfolie

Instructions

  1. Breng water aan de kook voor de pasta, eieren en de knolselderij. Halveer het bouillonblokje en doe in de pannen voor de pasta en knolselderij allebei een helft. Bereid de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Schil de knolselderij en snijd de helft ervan in blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter. Kook de knolselderij in 10 minuten gaar. Breng het water met de eieren aan de kook. Ik hou van eieren die precies tussen hard en zacht zitten, en daarvoor kook ik ze 4 minuten. Kook de eieren langer of korter naargelang eigen voorkeur.
  3. Rooster de walnoten in een droge koekenpan op laag vuur. Schud regelmatig zodat de noten niet aanbranden.
  4. Giet de eieren, pasta en de knolselderij af zodra ze gaar zijn. Laat de eieren schrikken en de pasta en knolselderij een beetje afkoelen. Roer wat olijfolie door de pasta zodat het niet gaat plakken. Pel de eieren en snij deze in plakjes.
  5. Tijdens de kooktijd van de eieren, pasta en knolselderij snij je de wortels alvast in plakjes. Schrap deze als je ongeschrapte worteltjes in huis hebt gehaald. Verkruimel de geitenkaas en roer de kruidenkaas los. Knip of snij de bieslook alvast fijn. 
  6. Meng vervolgens voor de pastasalade in een kom of op een bord als ingrediënten met elkaar. De kruidenkaas roer je door de pasta en de overige ingrediënten verdeel je eroverheen. Voeg peper en zout toe naar eigen smaak en eindig met de bieslook eroverheen gestrooid. 

Eet smakelijk.

Liefs, Nanda

PS. Betty maakte eerder met knolselderij deze Knolselderijpuree met zeebaars: ook het uitproberen waard!

Notes

Bewaartip: deze pastasalade is heel geschikt om 1 of 2 dagen te bewaren in de koelkast. Maak dus vooral wat extra of gooi restjes in ieder geval niet weg. Hartstikke lekker en gezond om de volgende dag als lunch te nuttigen!

 

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Pastasalade met_koolraap_en_kruidenkaas

Category: Salade recepten, Vegetarische Hoofdgerechten Tags: bieslook, eieren, geitenkaas, hoofdgerechten, knolselderij, kruidenkaas, Nanda Appelman, vegetarisch, wortel

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Bloederige Cheesecake voor Halloween
Volgend bericht: Shanghai Bistro in Amsterdam »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x Klassieke Cocktails
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • 15x gezonde smoothies recepten met groente en fruit © bettyskitchen.nl 15x Gezonde Smoothies
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

recept vlechtbrood met brie en cranberry © bettyskitchen.nl

Vlechtbrood met brie en cranberry (Video)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in