Vandaag kwam deze Fruittaart met koekjesbodem en extra kruimeldeeg uit mijn keuken voor een mooie zomerdag. Lees: koekjes, taart en heerlijk vers zomerfruit… Het beste van drie werelden!
Koekjesbodem het allerlekkerste
Deze fruittaart met koekjesbodem is een echte guilty pleasure, van mij! Ik vind van kwarktaart, monchoutaart, you name it, de koekjesbodem het allerlekkerste vind. Ik schraap het liefst de kwark ervan af om alleen de bodem op te eten…
Zomerse fruittaart met koekjesbodem
Dat bracht me dan ook op het idee om een taart te maken die helemaal in het teken staat van deze koekjesbodem! En die toppen we dan af met heerlijk vers zomerfruit. Zo zijn er wel 100 combinaties te bedenken voor deze fruittaart met koekjesbodem.
Voor de crumble liefhebbers
Je kunt dit recept serveren als taart in punten gesneden of in repen/blokjes gesneden als koekje voor bij de koffie. Crumble liefhebbers moeten ook zeker deze kersen-kruimeltaart of kruimeltaart met gele room geproefd hebben. Als toetje (of ontbijt) zijn deze frambozen crumble potjes en havercrumble met tropisch fruit ook een aanrader!
PrintFruittaart met koekjesbodem
- Cook Time: 30 minutes
- Total Time: 1 hours 60 minutes
- Yield: 10–12 personen 1x
- Category: Taart
- Cuisine: Hollandse Keuken
Ingredients
Ingrediënten voor de bodem:
- 300 gram digestive volkorenkoekjes
- 175 gram boter
- 50 gram santen (kokoscrème)
- 20 gram kokosbloesemsuiker
Ingrediënten voor de crumble:
- 50 gram boter (op kamertemperatuur)
- 35 gram havermout
- 50 gram kokosbloesemsuiker
- 50 gram bloem
- Snuf zout
Overige ingrediënten:
- Blauwe bessen
- 2 nectarines
- En/of ander seizoensfruit naar keuze
- optioneel: (plantaardige) kwark, of yoghurt.
Instructions
- Begin met het maken van de bodem. Vermaal de koekjes in een keukenmachine of foodprocessor. Schep in een beslagkom samen met de suiker. Verwarm de boter met de santen in een steelpannetje. Zodra het is gesmolten giet je het bij de koekkruimels in de kom. Roer het goed door elkaar.
- Bekleed een springvorm met een stuk bakpapier. Schep het koekjesdeeg in de springvorm en druk goed aan. Dek de springvorm af en plaats hem voor minstens 1.5 uur in de koelkast. Na een uur kun je alvast aan de slag met het snijden van het fruit en maken van de crumble.
- Verwarm voor de crumble de oven voor op 180 graden Celsius. Haal het ovenrooster eruit, plaats op het aanrecht en leg er een stuk bakpapier op.
- Voor de crumble pak je een beslagkom en meng daarin alle ingrediënten. Kneed het tot een klomp deeg totdat alles goed met elkaar vermengd is. Verkruimel het deeg nu op het bakpapier op het ovenrooster tot kleine stukjes.
- Plaats het rooster voor 10 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Hou in de tussentijd in de gaten of het deeg niet verbrand. Zodra de oventijd erop zit laat je de crumble goed afkoelen.
- Snij de nectarine in plakjes en was de bosbessen. Haal de springvorm uit de koelkast en laat een klein beetje afkoelen.
- Verdeel vervolgens het fruit over de bodem. Als laatste verkruimel je ook de afgekoelde crumble eroverheen en snijd de fruittaart met koekjesbodem in punten. Je kunt ook eventueel een paar lepels kwark of yoghurt over de taart lepelen, voor extra proteïne, maar het hoeft niet per se.
Geniet ervan!
Liefs, Nanda
PS. Je kunt deze taart prima nog 1-2 dagen goed afgedekt in de koelkast bewaren.
Geef een reactie