• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Frittata met zeekraal en geitenkaas

Frittata met zeekraal en geitenkaas

24 juni 2024 Door Nanda Appelman Reageer

Jump to Recipe

Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze lekkere frittata met zeekraal en geitenkaas. Serveer de frittata met bijvoorbeeld ciabatta, Turks brood of focaccia en je hebt een makkelijk vegetarisch diner voor een doordeweekse avond.

Vegetarische frittata met zeekraal maken

Bij ons thuis valt zeekraal jammer genoeg een beetje in de categorie ‘onbekend, maakt onbemind’. Terwijl ik bij dit gerecht wederom verrast werd door de lekkere smaak van de zilte zeekraal. Je kunt het bijvoorbeeld goed toevoegen aan een salade of serveren bij een visgerecht. Eerder maakte Betty ook eens deze vegan coquilles van koningsoesterzwam met zeekraal. Een heerlijk vegan recept met zeekraal! Maar de zeekraal is dus ook een absolute smaakmaker in deze vegetarische frittata met geitenkaas. Een frittata betekent niets meer dan ‘gebakken’ in het Italiaans, dus je kunt echt alle kanten op met onderstaand recept. Vul je ovenschaal dus met groenten die je nog overhebt en meer. Check ook deze lowcarb variant met asperges en paddestoelen en om van te genieten.

recept frittata met zeekraal en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Verschil zeekraal en zeewier

Voor het geval je nog niet zo bekend bent met zeekraal: het is lekker knapperige zeegroente en dus lichtzout, ziltig van smaak. Bovendien is zeekraal erg gezond want het zit vol mineralen als calcium, natrium en jodium. Zeekraal moet overigens niet worden verward met zeewier, want zeekraal is toch echt een plant en geen alg. Vaak wordt zeekraal vanwege de ziltige smaak namelijk gecombineerd met vis. Terwijl deze groente ook heel goed past in een vegetarische of vegan maaltijd, zoals onderstaande frittata met zeekraal en geitenkaas. Speciaal voor liefhebbers van zeevruchten: probeer ook eens dit recept voor een mosselpannetje met zeekraal! En check ook eens deze andere zilte groenten zoals lamsoor of ijskruid.


Print

Recept: Frittata met zeekraal en geitenkaas

recept voor vegetarische frittata met zeekraal en geitenkaas
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Het is weer een #MeatlessMonday en deze vegetarische frittata met zeekraal en geitenkaas is een heerlijk gerecht zonder vlees.

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 20 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht

Ingredients

Scale
  • 60 gram zeekraal
  • 250 gram voorgekookte minikrieltjes of vastkokende aardappels (voorgekookt) in blokjes
  • 1 puntpaprika
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 5 eieren
  • 100 gram geitenkaas
  • Een flinke hand geraspte pittige kaas
  • 4 takjes verse peterselie
  • Peper en zout
  • Olijfolie om in te vetten

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (18o hetelucht). Vet alvast een kleine ovenschaal in en zet nog even apart.
  2. Halveer de paprika en verwijder de steel, zaadjes en zaadlijsten. Snij in kleine stukjes. Pers de knoflook alvast uit en snij de ui in dunne, halve ringen. Was de zeekraal en snij in grove stukken. Knip of snij de verse peterselie alvast fijn. En breek of snij de geitenkaas in grove stukken.
  3. Breek de eieren in een ruime kom. Kluts de eieren los samen met de geitenkaas. Voeg vervolgens de paprika, knoflook, ui, zeekraal, peterselie, aardappeltjes en flink wat peper en zout toe aan de kom. Roer goed door elkaar.
  4. Giet het mengsel in de ovenschaal. Schud de ovenschaal wat heen en weer zodat het mengsel goed verdeeld wordt over de schaal. Verdeel de geraspte kaas eroverheen.
  5. Plaats de ovenschaal voor 20 minuten in het midden van de oven. Laat de frittata licht afkoelen na de oventijd en dan is hij klaar om te serveren en aan te snijden!

Eet smakelijk.

Liefs, Nanda

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept frittata met zeekraal en geitenkaas

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je zelf frittata met zeekraal wilt gaan maken.

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: eieren, frittata, geitenkaas, Glutenvrij, hoofdgerechten, Kaas, knoflook, krieltjes, Nanda Appelman, Nederlandse keuken, ovenschotel, Paprika, peterselie, puntpaprika, Spaanse keuken, tapas, vegetarisch, verstopte groenten, zeekraal

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Pita met Mas Uni – uit het Vis in Blik 2 Kookboek
Volgend bericht: 8x Rabarber recepten »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

recept hemelse tongetjes hurmazice uit balkan © bettyskitchen.nl

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee