Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze lekkere frittata met zeekraal en geitenkaas. Serveer de frittata met bijvoorbeeld ciabatta, Turks brood of focaccia en je hebt een makkelijk vegetarisch diner voor een doordeweekse avond.
Vegetarische frittata met zeekraal maken
Bij ons thuis valt zeekraal jammer genoeg een beetje in de categorie ‘onbekend, maakt onbemind’. Terwijl ik bij dit gerecht wederom verrast werd door de lekkere smaak van de zilte zeekraal. Je kunt het bijvoorbeeld goed toevoegen aan een salade of serveren bij een visgerecht. Eerder maakte Betty ook eens deze vegan coquilles van koningsoesterzwam met zeekraal. Een heerlijk vegan recept met zeekraal! Maar de zeekraal is dus ook een absolute smaakmaker in deze vegetarische frittata met geitenkaas. Een frittata betekent niets meer dan ‘gebakken’ in het Italiaans, dus je kunt echt alle kanten op met onderstaand recept. Vul je ovenschaal dus met groenten die je nog overhebt en meer. Check ook deze lowcarb variant met asperges en paddestoelen en om van te genieten.
Verschil zeekraal en zeewier
Voor het geval je nog niet zo bekend bent met zeekraal: het is lekker knapperige zeegroente en dus lichtzout, ziltig van smaak. Bovendien is zeekraal erg gezond want het zit vol mineralen als calcium, natrium en jodium. Zeekraal moet overigens niet worden verward met zeewier, want zeekraal is toch echt een plant en geen alg. Vaak wordt zeekraal vanwege de ziltige smaak namelijk gecombineerd met vis. Terwijl deze groente ook heel goed past in een vegetarische of vegan maaltijd, zoals onderstaande frittata met zeekraal en geitenkaas. Speciaal voor liefhebbers van zeevruchten: probeer ook eens dit recept voor een mosselpannetje met zeekraal! En check ook eens deze andere zilte groenten zoals lamsoor of ijskruid.
Recept: Frittata met zeekraal en geitenkaas
Het is weer een #MeatlessMonday en deze vegetarische frittata met zeekraal en geitenkaas is een heerlijk gerecht zonder vlees.
- Prep Time: 20 min.
- Cook Time: 20 min.
- Total Time: 40 minutes
- Yield: 2 personen 1x
- Category: Vegetarisch hoofdgerecht
Ingredients
- 60 gram zeekraal
- 250 gram voorgekookte minikrieltjes of vastkokende aardappels (voorgekookt) in blokjes
- 1 puntpaprika
- 1 ui
- 4 teentjes knoflook
- 5 eieren
- 100 gram geitenkaas
- Een flinke hand geraspte pittige kaas
- 4 takjes verse peterselie
- Peper en zout
- Olijfolie om in te vetten
Instructions
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (18o hetelucht). Vet alvast een kleine ovenschaal in en zet nog even apart.
- Halveer de paprika en verwijder de steel, zaadjes en zaadlijsten. Snij in kleine stukjes. Pers de knoflook alvast uit en snij de ui in dunne, halve ringen. Was de zeekraal en snij in grove stukken. Knip of snij de verse peterselie alvast fijn. En breek of snij de geitenkaas in grove stukken.
- Breek de eieren in een ruime kom. Kluts de eieren los samen met de geitenkaas. Voeg vervolgens de paprika, knoflook, ui, zeekraal, peterselie, aardappeltjes en flink wat peper en zout toe aan de kom. Roer goed door elkaar.
- Giet het mengsel in de ovenschaal. Schud de ovenschaal wat heen en weer zodat het mengsel goed verdeeld wordt over de schaal. Verdeel de geraspte kaas eroverheen.
- Plaats de ovenschaal voor 20 minuten in het midden van de oven. Laat de frittata licht afkoelen na de oventijd en dan is hij klaar om te serveren en aan te snijden!
Eet smakelijk.
Liefs, Nanda
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je zelf frittata met zeekraal wilt gaan maken.
Geef een reactie