Print

Recept: Frittata met zeekraal en geitenkaas

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 20 min.
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht

Ingredients

Scale
  • 60 gram zeekraal
  • 250 gram voorgekookte minikrieltjes of vastkokende aardappels (voorgekookt) in blokjes
  • 1 puntpaprika
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 5 eieren
  • 100 gram geitenkaas
  • Een flinke hand geraspte pittige kaas
  • 4 takjes verse peterselie
  • Peper en zout
  • Olijfolie om in te vetten

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Vet alvast een ovenschaal in en zet nog even apart.
  2. Halveer de paprika en verwijder de steel, zaadjes en zaadlijsten. Snij in kleine stukjes. Pers de knoflook alvast uit en snij de ui in dunne, halve ringen. Was de zeekraal en snij in grove stukken. Knip of snij de verse peterselie alvast fijn. En breek of snij de geitenkaas in grove stukken.
  3. Breek de eieren in een ruime kom. Kluts de eieren los samen met de geitenkaas. Voeg vervolgens de paprika, knoflook, ui, zeekraal, peterselie, aardappeltjes en flink wat peper en zout toe aan de kom. Roer goed door elkaar.
  4. Giet het mengsel in de ovenschaal. Schud de ovenschaal wat heen en weer zodat het mengsel goed verdeeld wordt over de schaal. Verdeel de geraspte kaas eroverheen.
  5. Plaats de ovenschaal voor 20 minuten in het midden van de oven. Laat de frittata licht afkoelen na de oventijd en dan is hij klaar om te serveren en aan te snijden!

Eet smakelijk.

Liefs, Nanda