• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Lunch recepten / Frittata met asperges en paddestoelen

Frittata met asperges en paddestoelen

20 augustus 2013 Door Betina Oostveen Reageer

Een hartige taart is altijd een lekker idee, vooral om restjes groente in te verwerken. Maar de deegkorst past natuurlijk niet in een low carb dieet. Daarom maakte ik vandaag deze frittata met asperges en paddestoelen.

Frittata boordevol proteine

Het is dus een deegloze quiche en het zijn met name de eieren die vulling geven aan deze Frittata met asperges en paddestoelen. Dat betekent dus een stuk minder calorieën en een inhoud boordevol proteine en vetten. Glutenvrij, Low carb en uit te breiden met allerlei groenten en zelf stukjes (vooraf gebakken) kip of vlees.

recept frittata met asperges en paddestoelen

Low Carb Frittata met asperges

Deze frittata met asperges past dus goed in een eiwit- of Low Carb dieet en is bovendien geschikt voor mensen met een gluten allergie. Je kunt werkelijk elke denkbare groente verwerken in een quiche, dus ook de kliekjes van de afgelopen week. Let op! bak een frittata nóóit in een springvorm, maar enkel een ovenschaal, of kleine ramequin vormpjes omdat anders je vulling er tussen de rand uit loopt. Ik zet mijn kleine ovenschaal (of ramequin vormpjes) ook nog eens in een grotere schaal met water, waardoor de frittata ook niet te ‘droog’  wordt.

P.S. Voor een vegetarische variant van deze frittata met asperges, kun je de spekjes gerust achterwege laten! Check hier nog veel meer lekkere asperge recepten op een rijtje! Ook lekker deze frittata met zeekraal, aardappels en geitenkaas.


Print

Recept: Frittata met asperges en paddestoelen

recept frittata met asperges en paddestoelen
Print Recipe

Een hartige taart zonder korstdeeg. Deze frittata met asperges en paddestoelen is glutenvrij, eiwitrijk en is een prima lunch of licht diner gerecht.

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 60 minutes
  • Total Time: 60 minutes
  • Yield: 2–3 personen 1x
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Low Carb Recepten

Ingredients

Scale
  • 1 grote ui,
  • 125 gram kalkoen spekreepjes (bijv. Dindesse),
  • 200 gram groene aspergetips,
  • 250 gram gemengde paddenstoelen en champignons,
  • 4  eieren,
  • 125 ml crème fraîche,
  • 1 theelepel fijngehakte verse bieslook,
  • 1 theelepel gedroogde dragon,
  • peper &zout,
  • olijfolie.

Extra: 

  • fijne bolzeef,
  • oven,
  • ovenschaal van 15x20 cm en eventueel grotere ovenschaal van 20 x30  cm.

 

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden / 135 hete lucht.
  2. Pel en snipper de ui. Boen de champignon en paddenstoelen schoon, en snijd in partjes en stukjes.
  3. Verhit een scheut olijfolie in een koeken- of hapjes pan, en bak hierin de uit met de spekjes gedurende 2-3 minuten op hoog vuur. Draai het vuur iets lager, en voeg de paddestoelen toe. Bak dit alles in ongeveer 4 minuten zacht. 
  4. Voeg de aspergetips toe en bak ook 1-2 minuten mee.
  5. Kluts ondertussen de eieren in een kom. Voeg hier de crème fraîche aan en breng op smaak met zout en peper.
  6. Vet de kleine ovenschaal in met olijfolie, en verdeel hierin het groentemengsel. Giet hierop het eiermengsel, en plaats deze schaal in de grotere ovenschaal.
  7.  Giet (voorzichtig!) koud water in de grote ovenschaal, zodat de frittata in de kleine schaal nét onder staat. Bak de Frittata met asperges en paddestoelen in 30-40 minuten gaar, in de voorverwarmde oven.
  8. Snijd de frittata in vierkantjes of driehoekjes, en serveer met een simpele groene salade van bijvoorbeeld eikenbladsla, rucola en komkommer.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Nutrition

  • Serving Size: 1 frittata
  • Calories: 1077
  • Sugar: 18.5 g
  • Sodium: 4139 mg
  • Fat: 75.77 g
  • Carbohydrates: 36.52 g
  • Fiber: 7.8 g
  • Protein: 64.17 g
  • Cholesterol: 744 mg

Keywords: Frittata, eieren, asperges, champignons, asperges, low carb, keto

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept frittata met asperges en paddestoelen

Category: Gevogelte Recepten, Lunch recepten Tags: champignons, eieren, Glutenvrij, kalkoen, Low Carb, magere spekreepjes, ontbijtspek, quiche, spinazie, Voedselzandloper

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Starbucks in Utrecht
Volgend bericht: BBQ saus (marinade) »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 15x Oranje recepten voor Koningsdag
  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in