• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Lunch recepten / Frittata met asperges en paddestoelen

Frittata met asperges en paddestoelen

20 augustus 2013 Door Betina Oostveen Reageer

Een hartige taart is altijd een lekker idee, vooral om restjes groente in te verwerken. Maar de deegkorst past natuurlijk niet in een low carb dieet. Daarom maakte ik vandaag deze frittata met asperges en paddestoelen.

Frittata boordevol proteine

Het is dus een deegloze quiche en het zijn met name de eieren die vulling geven aan deze Frittata met asperges en paddestoelen. Dat betekent dus een stuk minder calorieën en een inhoud boordevol proteine en vetten. Glutenvrij, Low carb en uit te breiden met allerlei groenten en zelf stukjes (vooraf gebakken) kip of vlees.

recept frittata met asperges en paddestoelen

Low Carb Frittata met asperges

Deze frittata met asperges past dus goed in een eiwit- of Low Carb dieet en is bovendien geschikt voor mensen met een gluten allergie. Je kunt werkelijk elke denkbare groente verwerken in een quiche, dus ook de kliekjes van de afgelopen week. Let op! bak een frittata nóóit in een springvorm, maar enkel een ovenschaal, of kleine ramequin vormpjes omdat anders je vulling er tussen de rand uit loopt. Ik zet mijn kleine ovenschaal (of ramequin vormpjes) ook nog eens in een grotere schaal met water, waardoor de frittata ook niet te ‘droog’  wordt.

P.S. Voor een vegetarische variant van deze frittata met asperges, kun je de spekjes gerust achterwege laten! Check hier nog veel meer lekkere asperge recepten op een rijtje! Ook lekker deze frittata met zeekraal, aardappels en geitenkaas.


Print

Recept: Frittata met asperges en paddestoelen

recept frittata met asperges en paddestoelen
Print Recipe

Een hartige taart zonder korstdeeg. Deze frittata met asperges en paddestoelen is glutenvrij, eiwitrijk en is een prima lunch of licht diner gerecht.

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 60 minutes
  • Total Time: 60 minutes
  • Yield: 2–3 personen 1x
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Low Carb Recepten

Ingredients

Scale
  • 1 grote ui,
  • 125 gram kalkoen spekreepjes (bijv. Dindesse),
  • 200 gram groene aspergetips,
  • 250 gram gemengde paddenstoelen en champignons,
  • 4  eieren,
  • 125 ml crème fraîche,
  • 1 theelepel fijngehakte verse bieslook,
  • 1 theelepel gedroogde dragon,
  • peper &zout,
  • olijfolie.

Extra: 

  • fijne bolzeef,
  • oven,
  • ovenschaal van 15x20 cm en eventueel grotere ovenschaal van 20 x30  cm.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden / 135 hete lucht.
  2. Pel en snipper de ui. Boen de champignon en paddenstoelen schoon, en snijd in partjes en stukjes.
  3. Verhit een scheut olijfolie in een koeken- of hapjes pan, en bak hierin de uit met de spekjes gedurende 2-3 minuten op hoog vuur. Draai het vuur iets lager, en voeg de paddestoelen toe. Bak dit alles in ongeveer 4 minuten zacht. 
  4. Voeg de aspergetips toe en bak ook 1-2 minuten mee.
  5. Kluts ondertussen de eieren in een kom. Voeg hier de crème fraîche aan en breng op smaak met zout en peper.
  6. Vet de kleine ovenschaal in met olijfolie, en verdeel hierin het groentemengsel. Giet hierop het eiermengsel, en plaats deze schaal in de grotere ovenschaal.
  7.  Giet (voorzichtig!) koud water in de grote ovenschaal, zodat de frittata in de kleine schaal nét onder staat. Bak de Frittata met asperges en paddestoelen in 30-40 minuten gaar, in de voorverwarmde oven.
  8. Snijd de frittata in vierkantjes of driehoekjes, en serveer met een simpele groene salade van bijvoorbeeld eikenbladsla, rucola en komkommer.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Nutrition

  • Serving Size: 1 frittata
  • Calories: 1077
  • Sugar: 18.5 g
  • Sodium: 4139 mg
  • Fat: 75.77 g
  • Carbohydrates: 36.52 g
  • Fiber: 7.8 g
  • Protein: 64.17 g
  • Cholesterol: 744 mg

Keywords: Frittata, eieren, asperges, champignons, asperges, low carb, keto

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept frittata met asperges en paddestoelen

Category: Gevogelte Recepten, Lunch recepten Tags: champignons, eieren, Glutenvrij, kalkoen, Low Carb, magere spekreepjes, ontbijtspek, quiche, spinazie, Voedselzandloper

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Starbucks in Utrecht
Volgend bericht: BBQ saus (marinade) »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken
  • Vegetarische samosa's met homemade chutney Vegetarische Indiase samosa’s
  • recept ovenschotel met aardappels en gehakt musaka joegoslavische keuken balkan Betty's kitchen Ovenschotel met aardappels en gehakt (Musaka)

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in