• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Voorgerechten / Steak tartare

Steak tartare

7 augustus 2019 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Een goed stuk biefstuk is nooit weg. Maar behalve een biefstuk bakken kun je er ook een overheerlijke steak tartare van maken. Lekker met zo’n rauwe eidooier er in verwerkt, of serveer hem zelfs er gewoonweg bovenop.

Een goede steak tartare maken

Dit voorgerecht bestel geregeld in een restaurant, want het meest belangrijkste voor een goede steak tartare maken is uiteraard een premium stuk rundvlees. Een mooie biologische biefstuk bijvoorbeeld, maar het mag ook een lendestuk of ander mooi stuk van de koe zijn. Vergeet natuurlijk die rauwe eidooier niet, want dat hoort er gewoon bij. Erin of erop, maakt niet uit.

recept steak tartare met tafelzuren van Kesbeke © bettyskitchen.nl

Het vlees snijden we natuurlijk gewoon met de hand. Eerst in mooie repen en vervolgens in kleine blokjes en daarna breng je het minimaal op smaak. Maar welke smaakmakers kun je toevoegen aan steak tartare? Het liefst een beetje pit, zuurtje of juist zoet maken een mooie combinatie met het rauwe vlees. En ik vind het dan ook heel leuk om nog wat extra’s rondom het vlees neer te leggen zodat je tijdens het eten juist zelf nog wat van die smaakmakers kunt toevoegen bij elke hap.

Ingemaakte uitjes en augurken van Kesbeke

Breng je steak tartare op smaak met een gesnipperd uitje en fijngehakte augurkjes (die kleintjes). Nog beter: gebruik de ingemaakte uitjes en augurken van Kesbeke, die zijn er al fijngesneden en hebben een zoet-zuurtje te pakken en blijken ideale toppings voor bij je vlees. Maar je kunt ook extra fijngesneden kappertjes toevoegen, of vervang de ui door een gesnipperd sjalotje of zilveruitjes. Gebruik pittige piccalilly in plaats van mosterd! Zo zie je maark: je kunt alle kanten op met dit basisrecept voor steak tartare!

recept steak tartare met tafelzuren van Kesbeke © bettyskitchen.nl

Tegenwoordig is het inmaken van groente een grote trend. Maar bij het Amsterdamse familiebedrijf Kesbeke is het al 70 jaar nooit anders geweest. Van diverse ingemaakte augurken, Amsterdamse zilveruitjes tot en met picallily en mosterd aan toe. De potten met de gele zegel zie je ook steeds vaker in horeca gelegenheden op de plank staan en dat is niet voor niets. Een stukje Hollandse trots en mooie aanvulling op je klassieke recepten zoals deze steak tartare.


Print

Recept: Steak tartare met tafelzuren

recept steak tartare met tafelzuren van Kesbeke © bettyskitchen.nl

★★★★★

5 from 1 reviews

Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je kunt fijngehakte biefstuk gebruiken en op smaak brengen met diverse tafelzuren en kruiden. Van uitjes en augurken tot mosterd en peterselie. Het rauw eidooier kun je aan het vlees toevoegen of er bovenop serveren.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Voorgerechten
  • Cuisine: Hollande keuken

Ingredients

Scale

  • 400 gram biefstuk van goede kwaliteit,
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie,
  • 1 eetlepel Worchestershire saus,
  • 2 theelepels Kesbeke (grove) mosterd,
  • 2 theelepels fijngehakte kleine augurken van Kesbeke,
  • 2 theelepels fijngesneden uitjes van Kesbeke,
  • 1 eierdooier,
  • peper & zout.

Voor erbij:

  • 1 stokbrood,
  • olijfolie,
  • lik (grove) mosterd van Kesbeke,
  • fijngehakte kleine augurken van Kesbeke,
  • fijngehakte uitjes van Kesbeke,
  • fijngehakte peterselie,
  • sla.

Instructions

  1. Haal de biefstuk 30 minuten van tevoren uit de koelkast om alvast op kamertemperatuur te komen. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden (180 hete lucht).
  2. Snijd het stokbrood in dunne plakjes en kwast deze lichtjes in, aan beide zijden, met olijfolie. Plaats op een rooster in de oven en bak deze 4-5 minuten per kant. Laat daarna afkoelen.
  3. Leg de biefstuk op een snijplank. Snijd tegen de draad in dunne plakken van 0,5 cm. Snijd de plakken in repen van 0,5 cm. En snijd deze vervolgens in dobbelsteentjes van 0,5 x 0,5 cm. Plaats de tartaar in een mengkom.
  4. Voeg de peterselie, worcestershiresaus, mosterd, augurkjes en uitjes toe. Breng op smaak met peper & zout en roer het geheel goed door.
  5. Verdeel een extra lik mosterd over 4 bordjes. Veeg het een beetje uit voor een speels effect. Plaats een bakring op de mosterd en schep hier steeds een kwart van het tartaar mengsel in. Druk een beetje aan en verwijder de ring. Leg in een boogje om het vlees heen: nog wat extra fijngehakte augurken, fijngehakte peterselie en fijngehakte uitjes.
  6. Serveer de steak tartare direct en geef er het gebakken stokbrood bij om de tartaar op de serveren.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Wil je liever geen eierdooier door de steak tartare? Je kunt er ook voor kiezen om deze dan uit het recept achterwege te laten. Voor de liefhebber kun je wel een kwarteleitje splitsen, plaats de dooier terug in een stukje schaal en plaats deze bovenop de steak tartare. Zo doen ze dat bijvoorbeeld bij restaurant Danel.

Keywords: Rundvlees, steak, ei, augurken, uien

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept steak tartare met tafelzuren van Kesbeke © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem thuis wilt gaan maken!

recept steak tartare met tafelzuren van Kesbeke © bettyskitchen.nl

Dit artikel betreft een samenwerking met Kesbeke Fijne Tafelzuren. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Category: Vlees Recepten, Voorgerechten Tags: augurken, biefstuk, eieren, kerst, Kesbeke, mosterd, peterselie, rundvlees, samenwerkingen, tartaar, uitjes, vlees, worcestershire saus

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « 3x gevulde dadels tapas
Volgend bericht: Havermout crumble met tropisch zomerfruit »

Lees Interacties

Reacties

  1. Xavier

    7 augustus 2019 om 12:08 pm

    Wat een recept! We hebben het gister geprobeerd toen we zagen dat de biefstuk bij de albert hein in de aanbieding was. We koken weleens vaker nieuwe recepten maar dit was verre weg een van de lekkerste. Bedankt voor de tips! 😉

    ★★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      7 augustus 2019 om 12:34 pm

      Hi Xavier,
      bedankt en super leuk om te horen! Geniet er van!

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#KONINGSDAG

koningsdag recepten koninginne cake met amandel

Op zoek naar inspiratie voor Koningsdag? Neem hier een kijkje bij onze oranje recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • granola taart met yoghurt mango en blauwe bessen 20x Paasbrunch recepten
  • 10x taart voor pasen recepten header 10x Taart voor Pasen
  • Gehaktballen met ei (Scotch Eggs) Schotse eieren amuse of borrel hapje paas recepten 15x Paasrecepten met eieren
  • recept cruffins met nutella © bettyskitchen.nl Cruffins met Nutella (video)
  • recept paas taart met advocaat © bettyskitchen.nl Paas Taart met Advocaat

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept vegetarische spliterwten burges met blauwe kaas

10x Vegetarische BBQ recepten

recept iberische ribfingers van de barbecue

Iberische Rib fingers met BBQ saus

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept knolselderijsoep met blauwe kaas en noten © bettyskitchen.nl

Knolselderij soep met blauwe kaas en noten

recept courgetti met champignons en maissaus © bettyskitchen

Courgetti met champignons en maissaus

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨15x ZOETE AARDAPPEL RECEPTEN ✨ Zijn jullie o ✨15x ZOETE AARDAPPEL RECEPTEN ✨

Zijn jullie ook zo dol op de zoete aardappel? Alleen al die oranje kleur doet het altijd goed in je gerechten want elk bordje fleurt hier gewoonweg van op! Maar daarnaast is hij ook nog eens lekker en gezond!

Mijn favoriete bereidingswijze is gepoft in de oven! Snij hem daarna in en prak de binnenkant een beetje met een vork. Je kunt hem daarna heel lekker beleggen net alles dat jij lekker vindt! 

Ga je voor zoete aardappel met gebakken eieren voor het ontbijt? Of lekker met asperges en ei? Beleg je hem net guacamole, bonen en kaas? Je vindt deze en nog veel meer lekkere recepten nu op de site! Welke is jouw favoriet?

==> https://bettyskitchen.nl/zoete-aardappel-recepten/

————————-
Bekijk alle recepten via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#zoeteaardappel #sweetpotato #gepofteaardappel #aardappel #aardappels #asperges #recept #glutenfree #glutenvrij
✨CROIFFLES MET SCRAMBLED EGGS✨ Jullie weten d ✨CROIFFLES MET SCRAMBLED EGGS✨

Jullie weten dat deze dame dol is op koelvers croissantdeeg (uit blik). Want daar maak je namelijk de meest verrukkelijke ontbijt creaties mee klaar. Behalve echt croissants dan, want die worden vaak te droog en te bruin... 😂

Rond Pasen gingen we massaal los op het maken cruffins! Maar eerder dit jaar maakte ik ook een IGTV waarbij ik aan de slag ging met het maken van ‘Croiffles’ ofwel croissant wafels!

Deze wafels van croissantdeeg zijn stevig genoeg om als broodje te serveren. Je kunt ze hartig eten met bijvoorbeeld eieren, gebakken spek of zelfs gerookte zalm of kipfilet. Maar uiteraard doen ze het ook prima met ziet beleg zoals Nutella, jam, lemon curd, vers fruit en meer.

Wij maken ze vandaag weer voor de lunch met een portie SCRAMBLED Eggs! Ga jij deze geweldige foodtrend ook eens uitproberen?

==> https://bettyskitchen.nl/croissant-wafels-croiffles-recept/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Bekijk de receptvideo in mijn IGTV lijst. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#croissant #wafels #waffles #croiffle #croiffles #crescentrolls #breakdast #ontbijt #foodgack #igtv #recipes #youtube #scrambledeggs #eieren
✨VIERKAZEN QUICHE MET PORT✨ Ik kookt weer een ✨VIERKAZEN QUICHE MET PORT✨

Ik kookt weer eens uit een kookboek en ging aan de slag met een heerlijk recept van @charlie_s_kitchen ! Het leven draait immers om balans en deze Vierkazen Quiche met Port, rode uien en walnoten wordt vast jouw nieuwe favoriete ‘guilty pleasure’!

Het is een verrukkelijk quiche geworden met rode ui, 4 kazen en een zoetje van Port. Je kunt de bereiding ook bekijken in mijn nieuwste IGTV. Dus maak van deze grijze zondag zeker een verrukkelijke dag! Wist je overigens dat het vandaag Nationale Kaasfondue dag is? Geniet dus zeer zeker van kaas vandaag!

Ga jij vandaag nog wat lekkers in de oven schuiven?
==> https://bettyskitchen.nl/vierkazen-quiche-met-port/

————————-
Bekijk het uitgeschreven recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#recept #igtv #quiche #vierkazen #kaas #port #charlieskitchen #kookboek #echtinbalans #nationalekaasfonduedag #cheese #mozzarella #gorgonzola #camembert #granapadano #weekend #heelhollandbakt #hartigetaart
✨PANCAKES CEREAL✨ Hebben jullie ooit wel eens ✨PANCAKES CEREAL✨
Hebben jullie ooit wel eens ontbijtgranen van pannenkoeken beslag gemaakt? Deze #pancakecereal is een oudere TikTok hype maar is vandaag de dag nog steeds heel erg lekker! Het is even een werkje en dus meer voor de ochtenden waarbij je meer tijd kan uittrekken voor ontbijt maken. 

Het beste aan dit recept is dat je werkelijk elk soort pannenkoekjes beslag hiervoor kunt gebruiken. Uit een pak, homemade of zelfs super gezond of vegan! Stop het in een spuitflacon of doseerzakje en bak kleine rondjes van het beslag in een koekenpan. Op de website vind je wel het recept dat ik hier graag voor gebruik! Serveer op bijvoorbeeld een smoothiebowl of een kommetje kwark en met vers fruit!

Heb jij wel eens pancakes cereal gemaakt of geproefd?

==> https://bettyskitchen.nl/pancakes-cereal-tiktok-recept/
—————————————-

Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#pancakes #mini #cereal #tiktok #tiktokfood #kwark #yoghurt #tiktokrecipes #aardbeien #blauwebessen #ontbijt
🐣✨ VROLIJKE PAASHAAS ✨🐣 Zie hier Betty 🐣✨ VROLIJKE PAASHAAS ✨🐣

Zie hier Betty op haar Paas best! Dat betekent dus met een mond vol heerlijk eten! Vanmorgen zijn wij tijdens het paas ontbijt compleet in de watten gelegd door vrienden en met verrukkelijk eten! Uiteraard mocht een creatie met croissantdeeg niet ontbreken! Het is dan ook ontzettend leuk om te zien dat jullie ook massaal aan de slag zijn gegaan met #CRUFFIN recepten en krijg er ook regelmatig tags en foto’s van doorgestuurd!

Maak er hoe dan ook een geweldig paasweekend van! Ik hoop dat je hem op een leuke en coronaproof manier kunt doorbrengen met mensen waar je van houdt. En anders wel lekker genieten van een paar daagjes uitrusten en vrij zijn. Hele fijne paasdagen en geniet zeker van de heerlijke paas recepten die op de website staan!

Liefs, Betty
✨CINNAMON CRUFFINS ✨ Vorige week deelde ik ei ✨CINNAMON CRUFFINS ✨

Vorige week deelde ik eindelijk de IGTV voor Croissant muffins met Nutella. En de afgelopen week zag ik ineens de CRUFFIN op heel erg veel kanalen voorbij komen. Echt ontzettend leuk dat de liefde voor croissantdeeg nu massaal inslaat! En CRUFFINS zijn dan ook met recht de grote paas tip voor dit jaar! 

Op mijn verzamellijstje met paasbrunch recepten (zie stories) voor dit weekend vind je reeds overheerlijke Paas cruffins met ricotta en lemon curd. Ik heb de cruffins met Nutella ook reeds toegevoegd. 

Maar deze easy peasy cruffins met kaneelsuiker zijn ook zeker het proeven waard!! Ik zal ze binnenkort ook op de website erbij zetten! Voor nu moeten jullie het even doen met de Reels en kort recept dat daarin beschreven staat. Maar je zult blij verrast zijn!

Ik slinger straks de oven weer aan hiervoor! Want we gaan spullen sjouwen! Wat zijn vandaag jouw plannen?

==> https://bettyskitchen.nl/paasbrunch-recepten/
🌿✨ASPERGE KRAT VAN EIGEN BODEM ✨🌿 Het N 🌿✨ASPERGE KRAT VAN EIGEN BODEM ✨🌿

Het Nederlandse aspergeseizoen is inmiddels geopend! Hebben jullie al het witte goud in huis gehaald? De asperge liefhebbers onder jullie kunnen de komende weken een bestelling plaatsen voor een compleet 3-gangen asperge menu om dit voorjaar mee te vieren!

Versplatform @vaneigenbodem.nl slaat namelijk de handen in een met @dekrat en komt de ‘asperge box’ op 29 april 2021 bij je thuis afleveren! Alle boodschappen zitten in het pakket en je hoeft enkel de QR code te scannen om de recepten te bekijken.

Van een lichte bouillon met witte asperges vooraf, tot een hoofdgerecht van krieltjes met venkel gegrilde asperges en de koningsoesterzwam. Maar laten we ook een nagerecht van Hollandse aardbeien met witte asperge crème niet vergeten. Die laatste was echt een verrassing!

Wil jij ook de aspergekrat thuis ontvangen? Plaats dan je bestelling tot en met maandag 26 april via onderstaande link. Zie ook mijn stories voor swipe up link!

⇒ https://www.dekrat.nl/aspergekrat 
____________________________________________
#asperges #aspergeseizoen #aspergekrat #vaneigenbodem #dekrat #foodbox #witteasperges #asperagus #joincollab #bettyskitchencollab #samenwerking
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in