• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Enchiladas met groene salsa en jackfruit

Enchiladas met groene salsa en jackfruit

23 september 2020 Door Betina Oostveen Reageer

De Mexicaanse keuken staat voor mij gelijk aan comfort food! Zeker nu de dag weer wat kouder en natter worden. En wat ik ook zo leuk vind is dat het voor ieder wat wils is! Vul je taco’s, nacho’s en burito’s met vlees, vis of vegetarische vulling, zoals deze enchiladas met groene salsa!

Mexicaanse Groene salsa maken

Wist je dat de Mexicaanse keuken zich ook uitstekend leent voor vegetarische gerechten? In dit recept voor Enchiladas met groene salsa maak ik namelijk gebruik van jackfruit en dat is een fruitig maar lekker vlezig alternatief voor vlees. Salsa verde is de benaming van een groene salsa van groene tomatillo’s, groene peper, knoflook en limoen. Je kon deze een poosje verkrijgen als kruidenpasta in de supermarkt, maar je kunt ook aan de slag met een homemade groene salsa maken. Bijvoorbeeld Culinea.nl heeft hier een lekker recept voor op de website staan!

  • recept enchiladas met groene salsa en jackfruit © Bettyskitchen.nl
  • recept enchiladas met groene salsa en jackfruit © Bettyskitchen.nl
  • recept enchiladas met groene salsa en jackfruit © Bettyskitchen.nl
  • recept enchiladas met groene salsa en jackfruit © Bettyskitchen.nl

Mexicaanse kruidenmix voor enchiladas met groene salsa

Hoe maak je enchiladas? Normaliter overgiet je je opgerolde en gevulde zachte taco’s met een tomatensaus en gratineer je met lekker veel kaas in de oven. Deze keer vervang ik de tomatensaus dus door een groene salsa die een heerlijk frisse twist geeft met een klein zuurtje! Salsa verde is echt een heerlijk alternatief in de Mexicaanse keuken en is ook heerlijk als dip! Check hier nog veel meer lekkere TexMex bijgerechten op een rijtje!

Nog meer recepten met jackfruit

Ben jij ook fan geworden van deze enchiladas met groene salsa en jackfruit? Da’s mooi want ik heb nog meer recepten met jackfruit gemaakt! Wat dacht je van een vegan kapsalon met pulled jackfruit en zoete aardappel frieten? Het werd een heerlijk en gezonder alternatief op shoarma met veel kaas en frieten. Ook leuk: bekijk hier de vlog van de Jackfruit Taste Tour door Amsterdam en ontdek deze veelzijdige vrucht! Check hier maar liefst 10x recepten met jackfruit op een rijtje.


Print

Recept: Enchiladas met groene salsa

recept enchiladas met groene salsa en jackfruit © Bettyskitchen.nl
Print Recipe

Deze Mexicaanse enchiladas met groene salsa zijn een geweldige vegetarische lunch of diner tip! Plaats opgerolde en gevulde tortillas in een ovenschaal, overgiet met groene salsa en bak af met een dikke laag kaas. Dit is pure comfortfood!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 35 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met groenten
  • Method: grillen
  • Cuisine: Mexicaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 blik Fairtrade Orginal Young Jackfruit (550 gr)
  • 1 blik baby maiskolfjes ( 400 gr)
  • 1 blik kikkererwten (300 gr)
  • 2 uien, fijn gehakt, 
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 courgette, grof geraspt
  • optioneel: 1 groene jalapeno, in dunne ringen
  • 4–5 eetlepels Salsa Verde
  • 100 gr bladspinazie
  • 100–150 ml water
  • 150 gr geraspte (mozzarella) kaas
  • 8 st medium (mais) tortilla wraps
  • verse koriander
  • peper & zout
  • olijfolie

Extra:

  • Braadpan (of hapjespan)
  • Blender
  • ovenschaal

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Vet een ruime ovenschaal in met een beetje olie.
  2. Giet de blikken Jackfruit, maiskolfjes en kikkererwten af. Spoel goed na onder koud water en laat uitlekken.
  3. Trek vervolgens de jackfruit uit elkaar. Eventuele harde kernen plet je met de zijkant van een mes. Snijd de babymais in stukken van 2- cm. Zet apart samen met de kikkererwten.
  4. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak hierin de ui en knoflook glazig gedurende 2 minuten op medium hoog vuur. Voeg de courgette en eventueel jalapeno peper in stukjes toe en bak ook mee gedurende 2 minuten.
  5. Giet de helft groene salsa erbij en bak even kort aan. Tot slot voeg je hier ook de jackfruit, mais en kikkererwten aan toe en bak het geheel even kort door gedurende 1-2 minuten. Proef en breng eventueel nog op smaak met peper & zout en een beetje verse koriander.
  6. Vet een ruime ovenschaal lichtjes in met olie. Vouw de tortillas zachtjes in een U vorm en plaats met de ruggetjes omlaag in de ovenschaal, tegen elkaar aan dus (zie foto’s). Verdeeld de vulling over alle tortillas en rol en vouw ze dicht in de schaal.
  7. Stop de helft van de spinazie met het water in een blender. Pureer deze fijn. Voeg daarna de overige spinazie en de rest van de groene salsa toe en pureer het geheel goed door. Giet de groene saus over de dichtgevouwen tortillas.
  8. Bestrooi daarna ruim met de kaas en schuif de schaal in het midden van de oven. Bak de enchiladas met groene salsa gedurende 15 minuten af in de oven. Je kunt evenuteel de laatste 2 minuten de grill functie aanzetten om de bovenkant wat meer kleur te geven.
  9. Laat daarna een paar minuten afkoelen in de schaal en serveer aan tafel met nog een klein beetje extra korianderblaadjes on top.

Buen Provecho! (= Eet smakelijk!)

Notes

Variatietip: Laat de jackfruit achterwege. Pocheer 2 hele kipfilets op middelmatig vuur gedurende 15 minuten.  Schep uit de pan en laat iets afkoelen. Trek de kipfilets met twee vorken uit elkaar. Voeg deze pulled chicken bij stap 5 toe aan het recept en maak het recept verder zoals beschreven.

Keywords: tortilla, enchilada, vegetarisch, jackfruit, mais, spinazie, kikkererwten

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept enchiladas met groene salsa en jackfruit © Bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze enchiladas met groene salsa wilt maken!

Category: Vegetarische Hoofdgerechten Tags: courgette, enchiladas, jackfruit, jalapeno, Kaas, kikkererwten, Kip, knoflook, koriander, mais, mozzarella, ovenschotel, salsa, spinazie, tortilla, uien, vegetarisch, wraps

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Favoriete hotspots in Rotterdam van Dainahara (Explore Utrecht)
Volgend bericht: Makreelsalade met mango »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#VALENTIJNSDAG

valentijnsdag recepten

Op zoek naar recepten om de meest romantische dag van het jaar te vieren? Check hier al onze Valentijnsdag recepten op een rijtje!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in