• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Lunch recepten / Japanse Okonomiyaki Pannenkoek (video)

Japanse Okonomiyaki Pannenkoek (video)

2 oktober 2020 Door Betina Oostveen Reageer

Als er een Aziatisch Streetfood gerecht is dat ik graag tijdens foodfestival bestel, dan is het wel de Japanse Okonomiyaki pannenkoek! En je maakt het thuis ook heel eenvoudig zelf!

Japan is een foodie walhalla!

Tijdens mijn allereerste bezoek aan het Joy Asian Streetfood Festival proefde ik deze Japanse Okonomiyaki pannenkoek voor het eerst in mijn leven. Zoet, zout, knapperig, romig tegelijk en alles kwam samen in een overheerlijke gerecht. Lekker gevuld met witte kool, bosuitjes, spek en die overheerlijke okonomiyaki saus. Afgetopt met streepjes mayonaise en ‘wiebelende’ bonito flakes kon dit gerecht ook niet meer dan lekker zijn! Toen Nanda vervolgens haar reisblog over de Japanse keuken plaatste wist ik het zeker: Japan is zeker een foodie walhalla om te ontdekken!

recept okonomiyaki japanse pannenkoek © bettyskitchen.nl

De okonomiyaki pannenkoek aftoppen

Deze Japanse Okonomiyaki pannenkoek kun je letterlijk vullen met van alles! Okonomi betekent namelijk “jouw voorkeur” of “wat jij wilt”. En daar plakt men dan yaki aan vast, wat “gegrild” of “gebakken” betekent (denk aan yakitori en teriyaki). Zo bak ik bijvoorbeeld ontbijtspek mee voor de zoutige bite, maar wil je dit liever niet dan laat je het achterwege. Je kunt de okomomiyaki ook aftoppen met bonito flakes, dat zijn flinterdunne plakjes gefermenteerde vis. Echt heel lekker, ze gaan zelfs een beetje ‘dansen’ omdat ze opkrullen door de warmte van de pannenkoek. Maar voor bonito flakes moet je echt even de toko! Ik gebruik in dit recept dan ook dun gesneden velletjes nori omdat ik die nog in huis had liggen. “Wat jij wilt’ was het motto hier he?! 🙂 Wil je nog meer overheerlijke Japanse recepten uitproberen? Neem dan eens een kijkje in dit Japans weekmenu!


Recept video: Okonomiyaki maken

+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen


Print

Recept: Okonomiyaki (Japanse Pannenkoek)

recept okonomiyaki japanse pannenkoek © bettyskitchen.nl
Print Recipe

Als er een Aziatisch Streetfood gerecht is dat ik graag tijdens foodfestivals bestel, dan is het wel de Japanse Okonomiyaki pannenkoek! En je maakt het thuis ook heel eenvoudig zelf! Lekker vullen met witte kool, bosui, ontbijtspek en aftoppen met mayonaise

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 30 min.
  • Total Time: 40 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Lunch
  • Method: bakken
  • Cuisine: Japanse keuken

Ingredients

Scale

Voor de Okonomiyaki saus:

  • 6 el ketchup
  • 2 el worcester shiresaus
  • 2 el sojasaus of tamari
  • 2 el honing
  • 2 el mirin
  • 2 tl maizena

Voor het pannenkoeken beslag:

  • 4 eieren (M)
  • 280 gr bloem
  • 0.5 tl bakpoeder
  • 0.5 tl zout
  • 250 ml afgekoelde dashi (of gebruik afgekoelde groenten bouillon)

Voor de Okonomiyaki vulling (wat jij wilt dus):

  • 300 gr witte kool, fijngesneden
  • 100 gr tauge
  • 3 bosuien, in ringetjes gesneden,
  • 3 eetlepels gebakken uitjes (kant-en-klaar)
  • 1 eetlepel fijngehakte (sushi) gember
  • 10 plakjes ontbijtspek of bacon

Extra toppings (naar wens):

  • mayonaise
  • Sriracha saus
  • bonito flakes
  • dunne reepjes nori

Extra:

  • Pannenkoekenpan (ik gebruik deze van BK Cookware)
  • 2 spuitflacons, spuitzakjes of gebruik ziploc zakjes
  • zonnebloem of olijfolie.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 60 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Plaats deze alvast in de oven.
  2. Maak als eerste de okonomiyaki saus: verwarm alle ingrediënten, behalve de maizena, in een pannetje. Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat 5 minuten zachtjes doorkoken. Roer de maizena los met 2 eetlepels koud water, voeg toe aan de saus en laat ook 2 minuten meekoken. Zet daarna het vuur uit, schep de helft van de saus in een spuitflaconnetje of spuitzakje en zet apart. Plaats een deksel op het pannetje om de rest van de saus warm te houden. Vul tevens een spuitflacon met mayonaise en zet ook apart.
  3. Ga nu het beslag maken: kluts hiervoor de eieren in een ruime kom. Voeg de bloem, bakpoeder, zout en dashi toe en klop het geheel goed door. 
  4. Hou van de vulling een klein beetje van de gesneden bosui en de plakken ontbijtspek nog even apart. De rest van de ingrediënten voor de vulling roer je nu goed door het pannenkoeken beslag tot alles bedekt is.
  5. Verwarm de pannenkoekenpan op medium hoog vuur en voeg een klein scheutje olie toe. Schep met een volle soeplepel een kwart van het beslag uit de kom en in de pan. Plet het beslag tot een pannenkoek van max. 2 cm dikte. Verdeel vervolgens 2,5 reepjes ontbijtspek over de bovenkant. Bak de okonomiyaki gedurende 3 minuten op deze zijde.
  6. Schuif de pannenkoek vervolgens op een bord en keer het bord om boven de pan om vervolgens de andere kant te bakken. Ondertussen ga je de reeds gebakken kant inkwasten met de okonomiyaki saus.
  7. Na ook 3 minuten bakken, schep je de okonomiyaki nog een keer om en kwast nu ook de kant met spek goed in met de okonomiyaki saus. Schep de pannenkoek uit de pan en plaats op de bakplaat in de oven om warm te houden.
  8. Bak de overige vier pannenkoeken net zo. Voor het serveren maak je het gerecht nog even af door  ‘strepen’ te trekken met de okonomiyaki saus en de mayonaise. Serveer met de overgebleven bosui, eventueel bonito flakes, reepjes nori of zelfs pittige sriracha saus!

Eet smakelijk!

Keywords: Pannenkoek, beslag, witte kool, bosui, mayonaise, ontbijtspek

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept okonomiyaki japanse streetfood pannenkoek © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je de Japanse Okonamiyaki pannenkoek wilt gaan maken!

Category: Lunch recepten Tags: Bacon, bosui, gember, Japanse keuken, JOY Asian Streetfood Festival, mayonaise, okonomiyaki, ontbijtspek, pannenkoek, witte kool, zeewier

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Makreelsalade met mango
Volgend bericht: Leonardo Hotel Amsterdam + Rooftop bar Floor 17 (WINACTIE) »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • 15x Oranje recepten voor Koningsdag
  • 5x alcoholvrije gin tonic maken © bettyskitchen.nl 8x Alcoholvrije gin tonic
  • 10x Makkelijk recepten voor Moederdag
  • recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl Caribische viscurry
  • recept pappardelle pasta met stoofvlees © bettyskitchen.nl Pappardelle pasta met stoofvlees
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept indiase tandoori lamspiezen van de barbecue © bettyskitchen.nl

Tandoori Lamspiezen van de bbq

recept zoet maisbrood met ananas © bettyskitchen.nl

Zoet Maisbrood met Ananas

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept indiase aardappel curry met doperwten aloo mutter © bettyskitchen.nl

Indiase aardappels met doperwten (aloo mutter)

recept caribische viscurry © bettyskitchen.nl

Caribische viscurry

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee