Dit is zo’n heerlijk dessert om van te smullen! Een traditionele crumble met bosvruchten of een ander soort diepvriesfruit dat je in huis hebt. Een lekker en makkelijk toetje dat in een half uur op tafel staat.
Ontbijten met havermout crumble
Ik vind deze potjes crumble met bosvruchten en kleine eenpersoons taartjes of traktaties om van te smullen! Een ‘crumble is overigens verrukkelijk als ontbijt, maar het wordt traditioneel meer als dessert geserveerd. Een goede portie warm fruit, met een kruimelig laagje van bloem en suiker is namelijk een nagerecht dat iedereen wel lust. Voor de liefhebbers top je de crumble zelfs nog af met bijvoorbeeld zure room of roomkaas wat een perfecte tegenhanger is voor als dat zoet.
Nog meer ‘crumble’ recepten om van te genieten
Het recept voor deze crumble is natuurlijk helemaal naar hartelust te varieren. In plaats van de bosvruchten kun je namelijk elk anders soort diepvriesfruit gebruiken. Maar voor de liefhebber hebben we nog veel meer lekkere crumble recepten op de website staan. Naast bloem, boter en suiker, kun je ook havermout gebruiken of zelfs croissantdeeg voor het maken van crumbles. Check deze verrukkelijke recepten:
- Glutenvrije Rabarber-havermout crumble
- Frambozen potjes met jam en crumble
- Crumble met croissants en appel
- Havermout crumble met tropisch zomerfruit
- En natuurlijk onderstaande crumble met bosvruchten
- Speculaas Cheesecake met appel crumble
Welk van deze recepten is jouw favoriet? Wist je dat een ‘crumble’ overigens ook heel erg lekker is voor een brosse bovenkant bij het maken van deze blueberry muffins? Enjoy!
Recept: crumble met bosvruchten
Deze crumble met bosvruchten wordt traditioneel als dessert geserveerd. Een goede portie warm fruit, met een kruimelig laagje van bloem en suiker is namelijk een nagerecht dat iedereen wel lust. Voor de liefhebbers top je de crumble zelfs nog af met bijvoorbeeld zure room wat een perfecte tegenhanger is voor als dat zoet. Een bolletje ijs mag natuurlijk ook 🙂
- Prep Time: 5 min.
- Cook Time: 25 min.
- Total Time: 30 minuten
- Yield: 4 potjes 1x
- Category: nagerechten
- Cuisine: Franse keuken
Ingredients
- 300 gr diepvries bosvruchten (zoals aardbei, blauwe bes, bramen etc)
- 1 el vanillesuiker
- 1 el maizena
Ingrediënten voor de klassieke ‘crumble’:
- 125 gr roomboter
- 100 gr witte basterdsuiker
- 150 gr tarwe bloem
- ¼ tl kaneel
- snufje zout
Extra:
- 4 ramequins (8-10 cm), ingevet
Instructions
- Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hetelucht). Vet alsvast de ramequins in met een beetje extra roomboter.
- Stop het diepvriesfruit in een kom. Roer om met het vanillesuiker en maizena. Verdeel vervolgens over de ramequins.
- Smeer de roomboter met warme hand zacht uit over het aanrecht. Voeg het bloem, suiker, kaneel en zout toe. Kneed voorzicht met je hand door elkaar, maar verkruimel daarbij het deeg steeds. Verdeel deze ‘crumble’ over het fruit in de schaaltjes.
- Zet de ramequins voor 20-25 minuten in de oven. Hou de crumble in de gaten tijdens de oventijd, het moet wel lichtbruin kleuren maar niet aanbranden.
- Serveer deze crumble met bosvruchten het liefst een beetje warm, maar koud kan ook!
Geniet ervan! Groetjes, Betty
Notes
Wil je de crumble meer structuur geven? Voeg bij stap dan tevens 1-2 eetlepels amandelschaafsel of fijngehakte noten toe.
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met deze deze traditionele crumble met bosvruchten.
Geef een reactie