• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Nagerechten / Crumble met bosvruchten

Crumble met bosvruchten

18 maart 2022 Door Betina Oostveen Reageer

Dit is zo’n heerlijk dessert om van te smullen! Een traditionele crumble met bosvruchten of een ander soort diepvriesfruit dat je in huis hebt. Een lekker en makkelijk toetje dat in een half uur op tafel staat.

Ontbijten met havermout crumble

Ik vind deze potjes crumble met bosvruchten en kleine eenpersoons taartjes of traktaties om van te smullen! Een ‘crumble is overigens verrukkelijk als ontbijt, maar het wordt traditioneel meer als dessert geserveerd. Een goede portie warm fruit, met een kruimelig laagje van bloem en suiker is namelijk een nagerecht dat iedereen wel lust. Voor de liefhebbers top je de crumble zelfs nog af met bijvoorbeeld zure room of roomkaas wat een perfecte tegenhanger is voor als dat zoet.

recept traditonele crumble met bosvruchten © bettyskitchen.nl
recept traditonele crumble met bosvruchten © bettyskitchen.nl
recept traditonele crumble met bosvruchten © bettyskitchen.nl
recept traditonele crumble met bosvruchten © bettyskitchen.nl

Nog meer ‘crumble’ recepten om van te genieten

Het recept voor deze crumble is natuurlijk helemaal naar hartelust te varieren. In plaats van de bosvruchten kun je namelijk elk anders soort diepvriesfruit gebruiken. Maar voor de liefhebber hebben we nog veel meer lekkere crumble recepten op de website staan. Naast bloem, boter en suiker, kun je ook havermout gebruiken of zelfs croissantdeeg voor het maken van crumbles. Check deze verrukkelijke recepten:

  • Glutenvrije Rabarber-havermout crumble
  • Frambozen potjes met jam en crumble
  • Crumble met croissants en appel
  • Havermout crumble met tropisch zomerfruit
  • En natuurlijk onderstaande crumble met bosvruchten
  • Speculaas Cheesecake met appel crumble

Welk van deze recepten is jouw favoriet? Wist je dat een ‘crumble’ overigens ook heel erg lekker is voor een brosse bovenkant bij het maken van deze blueberry muffins? Enjoy!


Print

Recept: crumble met bosvruchten

Print Recipe

Deze crumble met bosvruchten wordt traditioneel als dessert geserveerd. Een goede portie warm fruit, met een kruimelig laagje van bloem en suiker is namelijk een nagerecht dat iedereen wel lust. Voor de liefhebbers top je de crumble zelfs nog af met bijvoorbeeld zure room wat een perfecte tegenhanger is voor als dat zoet. Een bolletje ijs mag natuurlijk ook 🙂

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 4 potjes 1x
  • Category: nagerechten
  • Cuisine: Franse keuken

Ingredients

Scale
  • 300 gr diepvries bosvruchten (zoals aardbei, blauwe bes, bramen etc)
  • 1 el vanillesuiker
  • 1 el maizena

Ingrediënten voor de klassieke ‘crumble’:

  • 125 gr roomboter
  • 100 gr witte basterdsuiker
  • 150 gr tarwe bloem
  • ¼ tl kaneel
  • snufje zout

Extra:

  • 4 ramequins (8-10 cm), ingevet

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hetelucht). Vet alsvast de ramequins in met een beetje extra roomboter.
  2. Stop het diepvriesfruit in een kom. Roer om met het vanillesuiker en maizena. Verdeel vervolgens over de ramequins.
  3. Smeer de roomboter met warme hand zacht uit over het aanrecht. Voeg het bloem, suiker, kaneel en zout toe.  Kneed voorzicht met je hand  door elkaar, maar verkruimel daarbij het deeg steeds. Verdeel deze ‘crumble’ over het fruit in de schaaltjes.
  4. Zet de ramequins voor 20-25 minuten in de oven. Hou de crumble in de gaten tijdens de oventijd, het moet wel lichtbruin kleuren maar niet aanbranden.
  5. Serveer deze crumble met bosvruchten het liefst een beetje warm, maar koud kan ook! 

Geniet ervan! Groetjes, Betty

Notes

Wil je de crumble meer structuur geven? Voeg bij stap dan tevens 1-2 eetlepels amandelschaafsel of fijngehakte noten toe.

Keywords: Crumble, bloem, suiker, roomboter, fruit, oven,

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept traditonele crumble met bosvruchten © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met deze deze traditionele crumble met bosvruchten.

Category: Bakrecepten, Nagerechten Tags: aardbeien, blauwe bessen, bloem, bosvruchten, Britse keuken, crumble, frambozen, kaneel, Kerst recepten, maizena, ontbijttaart, oven, roomboter, suiker, vanille, vanillesuiker

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Orzo maaltijdsoep met spinazie
Volgend bericht: Zelf hazelnootpasta maken (Nutella) »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 20x recepten voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes taart soep en meer 20x Paasbrunch recepten
  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 10x hartige paasrecepten met eieren voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes en meer gepocheerd, gekookt, gebakken 10x Hartige Paasrecepten met eieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas pavlova met aardbeien en advocaat © bettyskitchen.nl

Paas Pavlova met aardbeien en advocaat

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in