Print

Recept: Couscous met falafel uit de wok

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Zet op de Meatless Monday deze lekkere roerbak van couscous met falafel op tafel. In een mum van tijd kun je een flinke schaal van dit gerecht (met een Grieks tintje) op tafel toveren en scheppen maar! Een lekker vegetarisch gerecht voor elke dag.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 20 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Mediterrane keuken

Ingredients

Scale
  • 200 gram (volkoren) couscous
  • 150 gram falafel
  • 1 rode paprika
  • 1 witte ui
  • 100 gram verse spinazie
  • 50 gram feta
  • 200 gram tzatziki
  • 75 gram olijven
  • 10 groene pepertjes (bv. uit pot)
  • 0.5 groentebouillonblokje (ik gebruikte hier knoflook en kruiden)
  • Olie om te bakken

Instructions

  1. Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing. Verkruimel het groentebouillonblokje in het kokende water voordat je de couscous erbij schept om te laten wellen. Zodra de couscous gaar is vermaal je er naar wens nog wat zout en peper doorheen. Zet de couscous even (afgedekt) apart. 
  2. Schil de ui en snij in dunne repen, net als de paprika. Verwarm een wokpan op middelhoog vuur met wat olie. Schep daarin de paprika, ui en falafel. Bak in een paar minuten totdat de falafel een lichtbruin, knapperig randje krijgt. 
  3. Ondertussen snij je de feta alvast in kleine blokjes. Als je dat lekker vindt, kun je de olijven ook alvast iets kleiner snijden.
  4. Pak een grote schaal en schep daarin de verse spinazie, olijven, de groene pepertjes en feta door elkaar. Zodra de couscous en groenten roerbak gaar zijn, schep je dit er ook doorheen. 
  5. Serveer couscous met falafel in de ruime schaal met de tzatziki eroverheen geschept.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Notes

Bewaartip: dit recept voor couscous met falafel is heel geschikt om 1-2 dagen (goed afgedekt) te bewaren in de koelkast. Schep de overgebleven couscous en groenten in een bakje, laat het goed afkoelen voordat je het in de koelkast plaatst. En je hebt de dag erna weer een makkelijk diner of een heerlijke lunch (to-go).