• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Taart Recepten / Paas Taart met Advocaat

Paas Taart met Advocaat

23 maart 2021 Door Betina Oostveen Reageer

Ben je op zoek naar een makkelijk taart voor pasen? Deze no bake paas taart met advocaat is knalgeel van kleur, bevat alcohol en slagroom en is er zeker eentje om van te smullen! Pasen vieren met volwassenen is in een klap een stuk leuker geworden!

No bake Paas taart met advocaat mousse

De paasdagen komen er alweer bijna aan en jullie weten dat ik er dan graag op los bak en mix voor overheerlijke hapjes of taarten! Een paar weken geleden zag ik een knalgele paas taart met advocaat voorbij komen en die MOEST ik simpelweg meteen gaan maken en uitproberen! De credit voor deze paastaart gaan naar Susan Aretz! Zij is levensgenieter van de bovenste plank en tevens auteur van het kookboek Borreltijd. En als zij dan handen uit mouwen steekt voor een taart, dan is het ook niet geheel verbazend dat deze een goede scheut advocaat eier-likeur bevat. Ik gaf er qua toppings alleen een eigen twist aan door grote luxe chocolade eieren gevuld met advocaat nog toe te voegen (LaPlace). Maar laat het duidelijk zijn: deze no-bake taart met advocaat mousse is om van te smullen! Oh en mocht je het nog niet helemaal door hebben: het gele goedje advocaat bevat flink wat alcohol dus deze taart is niet geschikt voor zwangere dames en kleine kinderen. Maar gelukkig heb ik nog veel meer lekkere taarten voor Pasen op de site staan!

  • recept paas taart met advocaat © bettyskitchen.nl
  • recept paas taart met advocaat © bettyskitchen.nl

recept paas taart met advocaat © bettyskitchen.nl

Nog meer recepten voor tijdens Pasen

Behalve een heerlijke taart maken voor pasen, vind je op deze website nog veel meer lekkere recepten voor tijdens pasen! Ga bijvoorbeeld aan de slag met het maken van deze zoete EN hartige filodeeg taartjes voor Pasen! Ook lekker: bak wafels voor het paasontbijt en top deze af met yoghurt en een gehalveerde perzik! Zo krijg je regelrechte Paas wafels om van te smullen! Ook lekker geel van kleur en zeer smakelijk zijn deze frisse citroen tartelettes van Jadis! Of verras iedereen aan tafel met een echte Paasbrood pudding met kersen en amandelen! Zo ontzettend lekker door al dat amandelspijs! En als je deze paas taart met advocaat gemaakt hebt , laat je me dan even weten of jij hem ook zo lekker vindt? Groetjes, Betty!


Print

Recept: Paas Taart met Advocaat

recept paas taart met advocaat © bettyskitchen.nl

Ben je op zoek naar een makkelijk taart voor pasen? Deze no bake paas taart met advocaat is knalgeel van kleur, bevat alcohol en slagroom en is er zeker eentje om van te smullen! Pasen vieren met volwassenen is in een klap een stuk leuker geworden! Top af met chocolade eitjes of geschaafde chocolade naar wens.

  • Author: Recept van Susanaretz.nl
  • Prep Time: 20 min.
  • Cook Time: (4 uur opstijven)
  • Total Time: 4 uur en 20 minuten
  • Yield: 10 personen 1x
  • Category: Pasen
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale

Voor de paas taart:

  • 5 blaadjes gelatine
  • 200 gram havermoutkoekjes
  • 80 gram gesmolten boter
  • 400 gram slagroom + extra
  • 3 el fijne suiker
  • 1 tl vanille
  • 300 gram advocaat (op kamertemperatuur)

Voor de decoratie:

  • 250 ml slagroom
  • 3 el fijne suiker
  • 1 zakje klopfix
  • Paas chocolade decoratie (bijv. paaskuikens, paaseieren etc)
  • optioneel: pure chocola, geschaafd

Extra:

  • Foodprocessor
  • keukenmixer
  • springvorm van 18 cm
  • bakpapier

Instructions

  1. Stop als eerste de gelatine blaadjes in een groot glas met koud water en laat min. 10 minuten weken. 
  2. Bekleed vervolgens de bodem EN opstaande rand van de springvorm met bakpapier. Knip het bakpapier voor de bodem bij op maat en gebruik de rest om lange stroken van de knippen en plak deze met een beetje boter of bakspray langs de binnenkant van de opstaande rand. Zo komt de Paastaart straks makkelijker los uit de vorm.
  3. Stop de koekjes in de foodprocessor en maal helemaal fijn. Ondertussen smelt je de roomboter in een pannetje. Voeg hier een koekkruimels bij en roer goed door om alles met elkaar te vermengen. Stort dit uit op de bodem van de springvorm, strijk uit en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Plaats de vorm in de koelkast om vast af te koelen.
  4. Om de gele mousse te maken klop je 400 gr slagroom met de suiker en vanille helemaal net niet volledig stijf, met behulp van een keukenmixer met garde.
  5. Ondertussen verwarm je 2 extra eetlepels vloeibare slagroom in een steelpannetje. Knijp de gelatine goed uit en voeg toe. Laat alroerende smelten in de slagroom. Giet hier vervolgens de advocaat bij en roer het geheel goed door elkaar.
  6. Schep het advocaat mengsel nu vervolgens rustig door de opgeklopte slagroom. Niet teveel roeren maar wel zorgen dat alles goed vermengd is en je geen klontjes hebt. Giet de mousse nu op de koekjesbodem, strijk egaal uit, dek de vorm af met folie en plaats de Paas taart 4 uur in de koelkast om volledig op te stijven.
  7. Voor het serveren verwijder je de springvorm en plaats de taart op een taartschaal. Nu ga je aan de slag met de toppings.
  8. Klop 250 ml slagroom lobbig in de keukenmixer. Voeg de suiker en zakje klopfix toe en blijf kloppen tot de slagroom stijf is. Schep in een spuitzakje (met kartelmond) en decoreer de taart met een paar flinke toeven slagroom. Decoreer vervolgens de taart met bijvoorbeeld paas chocolade decoratie, zoals eieren, kuikentjes, gehakte of geschaafde chocolade, sprinkles etc. 

Fijne paasdagen! Groetjes, Betty

Keywords: Pasen, taart, advocaat, slagroom, mousse, suiker, koekjes, alcohol, no bake, gelatine

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept paas taart met advocaat © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Paas Taart met advocaat wilt gaan maken!

Category: Taart Recepten Tags: advocaat, alcohol, chocolade, gelatine, havermout, koekjes, Pasen, roomboter, slagroom, suiker, vanille

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Vegan rode bietencurry
Volgend bericht: 15x Paasrecepten met eieren »

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#KONINGSDAG

koningsdag recepten koninginne cake met amandel

Op zoek naar inspiratie voor Koningsdag? Neem hier een kijkje bij onze oranje recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • granola taart met yoghurt mango en blauwe bessen 20x Paasbrunch recepten
  • 10x taart voor pasen recepten header 10x Taart voor Pasen
  • Gehaktballen met ei (Scotch Eggs) Schotse eieren amuse of borrel hapje paas recepten 15x Paasrecepten met eieren
  • recept cruffins met nutella © bettyskitchen.nl Cruffins met Nutella (video)
  • recept paas taart met advocaat © bettyskitchen.nl Paas Taart met Advocaat

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept vegetarische spliterwten burges met blauwe kaas

10x Vegetarische BBQ recepten

recept iberische ribfingers van de barbecue

Iberische Rib fingers met BBQ saus

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept knolselderijsoep met blauwe kaas en noten © bettyskitchen.nl

Knolselderij soep met blauwe kaas en noten

recept courgetti met champignons en maissaus © bettyskitchen

Courgetti met champignons en maissaus

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨BLUEBERRY BAKED OATS✨ Happy monday lieverds! ✨BLUEBERRY BAKED OATS✨

Happy monday lieverds! Ik hoop dat jullie er een mooie nieuwe week van gaan maken? Ik sta vandaag lekker uitgebreid in de keuken om nieuwe recepten te maken voor een samenwerking! 

Maar niet voordat we lekker genieten van een goed ontbijt! De baked oats gaan momenteel massaal rond op insta en tik tok! En dat begrijp ik helemaal! deze Blueberry baked Oats, jawel met blauwe bessen dus, is echt smullen geblazen! Ga jij hem ook eens proberen?

INGREDIËNTEN 

50 gr havermout vlokken
125 ml (plantaardige) melk
1 el maple syrup
1 flinke tl amandelpasta (ca 20 gr)
0.5 tl vanille extract
0.5 tl bakpoeder
60 gr (diepvries) blauwe bessen
-stop alle ingrediënten, muv de bessen in foodprocessor of blender.
-Roer daarna de bessen er doorheen en stop in een kleine 10-12 cm bakvorm.
- bak 20-25 minuten op 180 graden (165 *)

==> https://bettyskitchen.nl/blueberry-baked-oats-ontbijttaartje/

——————————————
#bakedoats #havermout #ontbijttaartje #oats #ontbijt #breakfast #blueberry #blauwebessen #tiktokfood #foodhype #glutenvrij
✨OEUF EN COCOTTE✨ Jaaa lieverds, dit is zo’ ✨OEUF EN COCOTTE✨

Jaaa lieverds, dit is zo’n lekker ei recept om de dag mee te beginnen! Maar zeker een feestje op deze lazy zondag ochtend! Ik maakte namelijk ei in cocottes klaar. Dat zijn kleine ronde pannetjes, maar je kunt natuurlijk ook een andere kleine ronde bakvorm, ramequin, of vuurvast kommetje gebruiken. 

Elk pannetje krijgt namelijk een lepel creme fraiche en een eitje. Maar daarnaast kun je qua vulling lekker variëren en eigenlijk alles toevoegen dat jij lekker vind bij je eieren. Ik ging voor spinazie en gerookte zalm. Maar denk ook aan kerstomaatjes, gekookte erwtjes, gebakken ui, geraspte kaas, blokjes paprika, of zelf blokjes avocado toevoegen. 

Welke Oeuf en cocotte is jouw favoriete combinatie?
==> https://bettyskitchen.nl/oeufs-en-cocotte-eieren-oven/

————————-
bekijk het uitgeschreven recept via de link in bio. Of ga naar IGTV voor de receptvideo van dit gerecht. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#eieren #eggs #oeuf #oeufencocotte #cocotte #ramequins #zalm #spinazie #breakfast #ontbijt #igtv #food #foodporn
✨15x ZOETE AARDAPPEL RECEPTEN ✨ Zijn jullie o ✨15x ZOETE AARDAPPEL RECEPTEN ✨

Zijn jullie ook zo dol op de zoete aardappel? Alleen al die oranje kleur doet het altijd goed in je gerechten want elk bordje fleurt hier gewoonweg van op! Maar daarnaast is hij ook nog eens lekker en gezond!

Mijn favoriete bereidingswijze is gepoft in de oven! Snij hem daarna in en prak de binnenkant een beetje met een vork. Je kunt hem daarna heel lekker beleggen net alles dat jij lekker vindt! 

Ga je voor zoete aardappel met gebakken eieren voor het ontbijt? Of lekker met asperges en ei? Beleg je hem net guacamole, bonen en kaas? Je vindt deze en nog veel meer lekkere recepten nu op de site! Welke is jouw favoriet?

==> https://bettyskitchen.nl/zoete-aardappel-recepten/

————————-
Bekijk alle recepten via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#zoeteaardappel #sweetpotato #gepofteaardappel #aardappel #aardappels #asperges #recept #glutenfree #glutenvrij
✨CROIFFLES MET SCRAMBLED EGGS✨ Jullie weten d ✨CROIFFLES MET SCRAMBLED EGGS✨

Jullie weten dat deze dame dol is op koelvers croissantdeeg (uit blik). Want daar maak je namelijk de meest verrukkelijke ontbijt creaties mee klaar. Behalve echt croissants dan, want die worden vaak te droog en te bruin... 😂

Rond Pasen gingen we massaal los op het maken cruffins! Maar eerder dit jaar maakte ik ook een IGTV waarbij ik aan de slag ging met het maken van ‘Croiffles’ ofwel croissant wafels!

Deze wafels van croissantdeeg zijn stevig genoeg om als broodje te serveren. Je kunt ze hartig eten met bijvoorbeeld eieren, gebakken spek of zelfs gerookte zalm of kipfilet. Maar uiteraard doen ze het ook prima met ziet beleg zoals Nutella, jam, lemon curd, vers fruit en meer.

Wij maken ze vandaag weer voor de lunch met een portie SCRAMBLED Eggs! Ga jij deze geweldige foodtrend ook eens uitproberen?

==> https://bettyskitchen.nl/croissant-wafels-croiffles-recept/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Bekijk de receptvideo in mijn IGTV lijst. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#croissant #wafels #waffles #croiffle #croiffles #crescentrolls #breakdast #ontbijt #foodgack #igtv #recipes #youtube #scrambledeggs #eieren
✨VIERKAZEN QUICHE MET PORT✨ Ik kookt weer een ✨VIERKAZEN QUICHE MET PORT✨

Ik kookt weer eens uit een kookboek en ging aan de slag met een heerlijk recept van @charlie_s_kitchen ! Het leven draait immers om balans en deze Vierkazen Quiche met Port, rode uien en walnoten wordt vast jouw nieuwe favoriete ‘guilty pleasure’!

Het is een verrukkelijk quiche geworden met rode ui, 4 kazen en een zoetje van Port. Je kunt de bereiding ook bekijken in mijn nieuwste IGTV. Dus maak van deze grijze zondag zeker een verrukkelijke dag! Wist je overigens dat het vandaag Nationale Kaasfondue dag is? Geniet dus zeer zeker van kaas vandaag!

Ga jij vandaag nog wat lekkers in de oven schuiven?
==> https://bettyskitchen.nl/vierkazen-quiche-met-port/

————————-
Bekijk het uitgeschreven recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#recept #igtv #quiche #vierkazen #kaas #port #charlieskitchen #kookboek #echtinbalans #nationalekaasfonduedag #cheese #mozzarella #gorgonzola #camembert #granapadano #weekend #heelhollandbakt #hartigetaart
✨PANCAKES CEREAL✨ Hebben jullie ooit wel eens ✨PANCAKES CEREAL✨
Hebben jullie ooit wel eens ontbijtgranen van pannenkoeken beslag gemaakt? Deze #pancakecereal is een oudere TikTok hype maar is vandaag de dag nog steeds heel erg lekker! Het is even een werkje en dus meer voor de ochtenden waarbij je meer tijd kan uittrekken voor ontbijt maken. 

Het beste aan dit recept is dat je werkelijk elk soort pannenkoekjes beslag hiervoor kunt gebruiken. Uit een pak, homemade of zelfs super gezond of vegan! Stop het in een spuitflacon of doseerzakje en bak kleine rondjes van het beslag in een koekenpan. Op de website vind je wel het recept dat ik hier graag voor gebruik! Serveer op bijvoorbeeld een smoothiebowl of een kommetje kwark en met vers fruit!

Heb jij wel eens pancakes cereal gemaakt of geproefd?

==> https://bettyskitchen.nl/pancakes-cereal-tiktok-recept/
—————————————-

Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#pancakes #mini #cereal #tiktok #tiktokfood #kwark #yoghurt #tiktokrecipes #aardbeien #blauwebessen #ontbijt
🐣✨ VROLIJKE PAASHAAS ✨🐣 Zie hier Betty 🐣✨ VROLIJKE PAASHAAS ✨🐣

Zie hier Betty op haar Paas best! Dat betekent dus met een mond vol heerlijk eten! Vanmorgen zijn wij tijdens het paas ontbijt compleet in de watten gelegd door vrienden en met verrukkelijk eten! Uiteraard mocht een creatie met croissantdeeg niet ontbreken! Het is dan ook ontzettend leuk om te zien dat jullie ook massaal aan de slag zijn gegaan met #CRUFFIN recepten en krijg er ook regelmatig tags en foto’s van doorgestuurd!

Maak er hoe dan ook een geweldig paasweekend van! Ik hoop dat je hem op een leuke en coronaproof manier kunt doorbrengen met mensen waar je van houdt. En anders wel lekker genieten van een paar daagjes uitrusten en vrij zijn. Hele fijne paasdagen en geniet zeker van de heerlijke paas recepten die op de website staan!

Liefs, Betty
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in