Print

Recept: Courgetti met champignons en maissaus

recept courgetti met champignons en maissaus © bettyskitchen

Het is weer Meatless Monday en vandaag serveren wij deze heerlijke vegan Courgetti met champignons en maissaus. Want in plaats van een traditionele pasta, gemaakt van bloem, kun je ook eens dunne reepjes courgette serveren. Lekker met een romige vegan saus van mais!

Ingredients

Scale

Extra:

Instructions

 

  1. Was de courgette en schil met een julienne rasp de 4 zijdes. Zo krijg je die mooie dunne reepjes, en ziet de courgette er uit als spaghetti. Zet de courgetti daarna apart.
  2. Pel de ui en snijd in halve ringen. Pel de knoflooktenen en pers deze uit. Boen de champignons schoon en snijd in parten. Verhit een scheutje (kokos)olie in de wokpan, en bak hierin de ui en knoflook op middelhoog vuur, totdat deze glazig zijn. Voeg de champignons toe en bak mee gedurende 5 minuten.
  3. Ondertussen ga je de maissaus maken:  Vul het kleine kookpannetje met ruim water + zout en verwarm hierin de maiskorrels. Het hoeft slechts een paar minuten te koken. Giet af en stop de maiskorrels in de blender met de sojaroom, water en een klein handje peterselie. Laat draaien tot je een gladde saus hebt. Schenk de maissaus terug in het pannetje en verwarm op middelmatig vuur. 
  4.  Voeg de courghetti toe aan de wokpan met groente en blijf roeren (lekker wokken!) totdat de courgette zacht wordt, maar niet tot pap koken. Bij mij is max. 2 minuten wokken perfect. Giet daarna de maisssaus erbij. Breng op smaak met peper & zout en serveer deze courgetti met champignons en maissaus direct.

Keywords: pasta, courgetti, courgette, mais, champiginons, vegan