• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Soep Recepten / Chinese rundvlees soep met noodles

Chinese rundvlees soep met noodles

2 februari 2023 Door Betina Oostveen Reageer

Jump to Recipe

Dit is een verrukkelijk recept voor een homemade Chinese rundvlees soep met noodles. De runderbouillon is op smaak gebracht met o.a. steranijs, venkelzaad en kaneel en dat geeft hem een geweldige smaakbeleving. Dit is een hartverwarmend recept voor dit koude voorjaar en eentje die je niet snel meer gaat vergeten.

Hoe maak je Chinese Rundvlees soep?

Ik trek regelmatig rundvlees bouillon van rundvlees en botten, gewoonweg omdat dit super gezond voor je is. Daarnaast breng je zelf je bouillon op smaak met de gewenste hoeveelheid zout, kruiden, specerijen etc. Deze Chinese Rundvlees soep maak ik dan ook helemaal zelf door runderschenkel uit te koken met typische Chinese smaakmakers. Het vlees en de bouillon verwerk ik daarna tot een soep met gebakken Shanghai Paksoi (baby bokchoi) en gekrulde noedels. En het resultaat is zo ontzettend goed geworden, al zeg ik het zelf. Deze soep is overigens ook heel erg lekker om te serveren met plakjes Char Siu varkensvlees van de barbecue en serveer bijvoorbeeld met een gemarineerd ramen ei er als topping bij.

recept chinese rundvlees soep met noodles © bettyskitchen.nl

Nog meer heerlijke recepten met noodles

Wist je dat er achter het eten van Noodles een ware symboliek schuil gaat? Tijdens het Chinese nieuwjaar mogen ze nooit ontbreken op tafel en weerspiegelen ze een lang en gelukkig leven. Nog meer reden om deze verrukkelijke Chinese rundvlees soep met noodles op het menu te zetten. Maar daarnaast heb ik nog meer lekkere recepten met noodles voor je op de site staan. Wat dacht je van een heerlijke ramen met kip? Liefhebbers van wokgerechten kunnen aan de slag met het maken van Lo Mein Noodles. En deze Thaise mosselen met noedels zijn ook een heerlijk gerecht om van te smullen! Enjoy!

Wil je meer te weten komen over het Chinese nieuwjaar en de symboliek die achter de gerechten schuil gaat? Lees er hier dan meer over.


Print

Recept: Chinese rundvleessoep met noodles

recept chinese rundvlees soep met noodles © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit is een verrukkelijk recept voor een homemade Chinese rundvlees soep met noodles. De runderbouillon is op smaak gebracht met o.a. steranijs, venkelzaad en kaneel. Serveer deze hartverwarmende soep met noedels en groente zoals shanghai paksoi.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 2,5 – 3,5 uur
  • Total Time: 3-4 uur
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Soepen
  • Cuisine: Chinese keuken

Ingredients

Scale

Voor de Chinese runderbouillon:

  • 2 stuks runderschenkel (ca 500 gram)
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en gehalveerd
  • 1 ui, gepeld en gehalveerd
  • 1 stengel bleekselderij in 2 -3 stukken
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • 1 tl zout
  • 1 tl. Szechuan peper (of gebruik hele zwarte peperkorrels)
  • ½ tl. komijnzaad
  • ½ tl. venkelzaad
  • ½ tl. 5 Spice kruiden
  • 1500 ml water

Voor de rest:

  • 1 ui
  • 2 shanghai paksoi (baby bokchoi)
  • 150 gram gekrulde (wok)noodles
  • 2 bosui, in ringen
  • sesamzaadjes
  • olie, voor het bakken

Instructions

  1. Als eerste ga je de Chinese runderbouillon maken. Stop de schenkels in een kookpannetje en giet hier het water bij. Plaats de deksel op de pan en breng tegen de kook aan. Zodra het water een kookpunt bereid zal het vlees een deel van zijn eiwitten afstaan en dat zorgt er voor dat je soep gaat schuimen. Schep dit schuim af met behulp van een theezeefje of gewoonweg een eetlepel en gooi weg.
  2. Voeg vervolgens knoflook, ui en bleekselderij, laurier, steranijs, kaneel, zout, peper, komijn, venkel en 5 Spices kruiden toe. Plaats de deksel op de pan en breng tegen de kook aan. Verlaag nu het vuur en laat met de deksel op de pan de Chinese bouillon trekken gedurende 2 – 3 uren.
  3. Als de bouillon bijna klaar is ga je verder met de volgende stap en rest van de ingrediënten. Pel de ui en snijd in dunne parten. Spoel de paksoi uit onder de kraan en schud overtollig water er uit. Snijd de paksoi in 4 parten.
  4. Verhit een scheutje olie in een soeppan en bak hierin de ui gedurende 1 minuut. Voeg de paksoi toe en schep om tot de blaadjes beginnen te kleuren. Plaats een bolzeef over de soeppan en giet de bouillon uit de andere pan door de zeef. 
  5. Haal enkel het de kalfsschenkel en eventuele losse stukken vlees uit de bolzeef. De rest heb je niet meer nodig. Trek het vlees van het bot, laat eventuele ‘vetrandjes’ achterwege. Hak het vlees in stukjes en voeg toe aan de soeppan. Breng het geheel aan de kook en laat 5 minuten zachtjes doorkoken.
  6. Ondertussen kook je de noodles volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af en verdeel de noedels over 4 diepe borden. Plaats op elk bord 2 stuks paksoi en schenk de bouillon met vlees er overheen. Bestrooi de soep met de bosui en sesamzaadjes. Tip van Betty: maak Char Siu op de barbecue en serveer deze warm als plakjes bovenop de soup. (zie foto).

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Je kunt bij stap 3 en 4 natuurlijk ook andere soorten groenten (extra) toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan paddestoelen, plakjes wortel, (gehalveerde) plakken rettich, of zelfs kleine roosjes broccoli.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept chinese rundvlees soep met noodles © bettyskitchen.nl
Chinese rundvlees soep met runderschenkel
recept chinese rundvlees soep met noodles © bettyskitchen.nl
Serveersuggestie: met plakken Char Siu

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Chinese rundvlees soep met noodles en paksoi wilt gaan maken!

https://bettyskitchen.nl/char-siu-varkensvlees-van-de-barbecue/

Category: Soep Recepten Tags: 5 spice kruiden, bleekselderij, bosuien, bouillon, Chinese keuken, hoofdgerechten, kaneel, knoflook, komijn, laurier blad, noedels, paksoi, peperkorrels, ramen, runderschenkel, rundvlees, sesamzaad, soep, steranijs, szechuan peper

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Char Siu (varkensvlees van de barbecue)
Volgend bericht: Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee