Start de dag met een lach en een bord met havermout! Deze carrotcake havermoutpap met wortel en rozijnen is lekker zoet en geeft een goede basis voor elke dag!
Carrotcake havermoutpap als ontbijt
Het ontbijt is voor mij de gezelligste maaltijd van de dag. Samen met mijn dochter wordt ik zo rustig wakker en zij mag dan altijd kiezen wat we eten. Negen van de tien keer is dat ‘pap’! En een enkele keer zelfs wafels of pancakes. Maar als je zo vaak havermout maakt, dan is het natuurlijk wel belangrijk om lekker veel af te wisselen met smaakmakers. En deze carrotcake havermoutpap is een lekkere variatie met wortel en rozijnen! Yummmm!
Wil je alles te weten komen over het bereiden van de perfect havermoutpap! Check dan hier de video met al mijn tips en trucs!
Nog meer havermoutpap recepten
Vond je deze carrotcake havermoutpap lekker? Dan hebben we nog meer lekkers in petto voor je! Wat dacht je van Havermoutpap met pindakaas en chocolade, of ga voor deze havermoutpap met warm rood fruit. De echte liefhebbers maken ook eens deze appeltaart-havermoutpap of een zomerse havermoutpap met rabarber en aardbeien! Dat wordt volop genieten van havermout ontbijtjes!
Recept: Carrotcake Havermoutpap
Pap gemaakt van havermout is een lekker voedzaam ontbijt. Deze carrotcake havermoutpap is een heerlijk variatierecept met wortel en rozijnen!
- Prep Time: 5 min.
- Cook Time: 5 min.
- Total Time: 10 minuten
- Yield: 1 persoon 1x
- Category: Ontbijt
- Cuisine: Hollandse keuken
Ingredients
- 40 gr havermout
- 250 ml plantaardige melk
- 40 gr geraspte wortel
- 1–2 eetlepels rozijnen
- snufje kaneel
- 4 halve walnoten
- 1 el maple syrup
Instructions
- Stop de havermout in een klein kookpannetje en giet hier de plantaardige melk bij.
- Voeg de wortel, rozijnen en kaneel toe, roer het geheel even goed door en breng rustig aan de kook. Afhankelijk of je grove vlokken havermout (15 minuten) of fijne vlokken havermout (5 minuten) kook je het geheel tot deze carrotcake havermoutpap. Blijf tussentijds wel regelmatig roeren
- Haal van het vuur en schep de carrotcake havermoutpap in een kom. Top af met de walnoten en overgiet met de maple syrup. Serveer direct!
Groetjes, Betty
Notes
Wil je liever een ‘baked oats’ variant van dit recept maken? Halveer dan de hoeveelheid melk en roer alle ingredienten door elkaar. Voeg nog 0.5 tl bakpoeder toe. Plaats in een ingevette kleine ronde bakvorm (ca 12 cm) en bak de carrotcake baked oats gedurende 25 minuten in een oven op 180 graden (165 hetelucht). Dan is het net een klein carrotcake taart!
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt maken:
Geef een reactie