• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Betty's Kitchen

Voor als je van lekker eten houdt! Recepten, restaurants en meer

  • Home
  • Recepten Index
  • Restaurants
    • Restaurants in Friesland
    • Restaurants in Limburg
    • Restaurants in Noord-Holland
    • Restaurants in Overijssel
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in Zuid-Holland
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Detox
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Travel
      • Reisblogs Amerika
      • Reisblogs Engeland
      • Reisblogs Hongarije
      • Reisblogs Nederland
      • Reisblogs Portugal
      • Reisblogs Pretparken
      • Reisblogs Spanje
      • Reisblogs Thailand
    • Winkels
    • Overige
  • Contact
    • Over ons
    • Samenwerken?
    • In de Media
    • Jouw recept op Betty’s Kitchen
    • Disclaimer Reviews en Advertorials
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
You are here: Home / Recepten / Ontbijt Recepten / Havermoutpap met rabarber en aardbeien

Havermoutpap met rabarber en aardbeien

12 juni 2014 Door Betina Oostveen Leave a Comment

Het is nog volop rabarber seizoen! Dus we gaan lekker genieten van deze vrolijke roze stengel! Ontbijt bijvoorbeeld eens met havermoutpap met rabarber en aardbeien.

Havermoutpap met rabarber en aardbeien

S’ochtends ontbijt ik heel dikwijls met havermout en vers fruit. Havermoutpap is een voedzaam ontbijt en zorgt er voor dat ik aardig wat uren ‘vol’ zit.  Maar omdat op dit moment de rabarber natuurlijk helemaal van het seizoen is, bedacht ik dit zoete ontbijtrecept voor havermoutpap met rabarber en aardbeien.

De compote van rabarber-aardbeien is meteen een flinke portie, die je gerust een week in de koelkast kunt bewaren. Deze lepel je s’ochtends dan lekker door de havermout pap. Maar is ook lekker op brood (als jam), of over ijs of een ander toetje.

havermoutpap met rabarber en aardbeien
Print

Recept: Havermoutpap met rabarber en aardbeien

Author Betina Oostveen

Yield 1 persoon

Ingredients

Ingrediënten havermoutpap:

  • 4 eetlepels havermout,
  • 250 ml (amandel) melk,
  • eetlepel pompoenpitten.

Ingrediënten rabarber - aardbeien compote:

  • 250 gram rabarber (circa 2 stengels),
  • 50 gram (kokosbloesem) suiker,
  • handje aardbeien,
  • 1/2 vanile stokje,
  • scheutje water.

Extra:

  • kleine kookpan, voor de havermout,
  • grotere kookpan, voor de compote,
  • staafmixer, of blender met pulse stand,
  • 1-2 schoongemaakte en gesteriliseerde jampot(ten) met deksel(s).

Instructions

  1. Maak als eerste de rabarber-aardbeien compote: Schil de rabarber (om de draden te verwijderen), snijd de uiteinde eraf, en de rest in stukjes van 2 cm. Was de aarbeien en verwijder het kroontje. Snijd het vanile stokje door en schraap het merg er uit. Doe alle ingrediënten voor de compote bij elkaar in een pan, en breng aan de kook. Laat dit minstens 10 minuten doorkoken, en roer regelmatig over de bodem om aanbranden te voorkomen. Als je kokosbloesem suiker gebruikt, dan wordt de compote vrij donker van kleur.
  2. Gebruik een staafmixer of blender, en pulseer de compote. Je wilt de stukken er uit hebben, maar je mag nog wel duidelijk de 'draden' van de rabarber zien. Giet hierna in een gesteriliseerde jampot, draai de deksel er op  en laat afkoelen.
  3. Voor het ontbijt maak je de pap: doe de melk en de havermout in een kleine pan en breng aan de kook. Draai het vuur naar middelmatige temperatuur en laat 10-15 minuten koken, tot je een pap hebt. Let op dat deze niet aanbrand, en roer regelmatig om aankoeken te voorkomen.
  4. Giet de havermoutpap in een kommetje, schep hier 1-2 eetlepels rabarber-aardbeien compote overheen, en garneer met de pompoenpitten. Deze havermoutpap met rabarber dient wel direct opgegeten te worden.

Courses Ontbijt

Cuisine Hollandse keuken

Ga jij dit recept ook maken?

Tag @bettyskitchennl op Instagram en plaats hashtag #BettyskitchenNL.

 

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

 

Havermoutpap met rabarber en aardbeien

Category: Ontbijt Recepten Tags: compote, Glutenvrij, havermout, Hollandse keuken, kokosbloesemsuiker, ontbijt, rabarber, vanille, Voedselzandloper, zonnebloempitten

About Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

« Vers van de pers #2
Het alfabet broodje (voor echte mannen) »

Reader Interactions

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primary Sidebar

Hi! Welkom in mijn online keuken! Hier deel ik mijn favoriete (internationale) recepten, restaurants, food events en nog veel meer lekkers met je!

Alvast veel kookplezier!

Groetjes, Betty

Zoeken

Asperge Recepten

Vier het voorjaar met asperges!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Barbecue Recepten

op 14 april gaan de nationale BBQ weken van start!

Sponsored

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

Footer

Volg ons ook op Instagram

  • NIEUWE WEEKVLOG
Ik hoop dat jullie vorige week zo genoten hebben van het heerlijke weer? Deze dame ging in ieder geval de bloemetjes buiten zetten  en het levert weer een mooie weekvlog op. Je vind hem nu op de site/youtube! Iets met bowlen, cocktails, urban farming en de leukste baby ter wereld 😎
#weekvlog #vlog #UTRECHT #griftpark #momlife #babyspam #voorjaar #summeriscomming #langevingers #picknicken #park http://bit.ly/2qXq17l
  • Hello gorgeous!
Heb jij je kroontje voor aankomende vrijdag al afgestoft? 💅Of blijf je lekker de hele dag op je leeuwenpantoffels rondlopen, in pyjama? 🦁 Hoe dan ook deze Koningsdag cake met sinaasappel moet je gewoon maken. Is het geen beauty? Deze en nog meer overheerlijke ORANJE recepten vind je nu op de site!
#klikbarelinkinbio #koningsdag #koningsnacht #oranje #oranjerecept #feestdag #tulbandcake #cake #foodie #taart #sinaasappel http://bit.ly/2K9nhvy
  • Happy Sunday!
Wakker worden met een overvloed aan vitamine D en herinneringen aan een mooie zaterdag avond. Vier het leven en geniet van kleine dingen. Omring je met mensen van wie je positieve energie krijgt en je dag kan niet meer stuk.
Maak er een mooie zondag van. 😎
#moestikffkwijt #weekend #sunday #thestreetfoodclub #utrecht #goodvibes #positiveenergy
  • Happy weekend met beats, cocktails en hapjes van The Streetfood Club. Zo'n toffe plek dat ik er zelfs op youtube een Resto Vlog van gemaakt heb!
Wat zijn jouw weekend plannen? 😎
#wegaanlos #weekend #streetfood #loempia #springroll #baobun #thestreetfoodclub #restovlog #UTRECHT #clickbarelinkinbio http://bit.ly/2HgrMme
  • NU ONLINE
Utrecht is een absolute hotspot rijker! Eten bij @thestreetfoodclub is niet alleen heel leuk, maar het is een avontuur, een beleving. Van binnenkomst in een eclectisch interieur, tot en met de Streetfood hapjes van over heel de wereld! Samen met @thelemonkitchennl maakte ik dan ook een Resto Vlog en die vind je nu op YouTube! 
http://bit.ly/2HgrMme
#UTRECHT #utrechthotspot #streetfoodclub #janskerkhof #restovlog #thestreetfoodclub #skylight #glasinlood
  • Verlangen jullie ook naar de zomer? Vandaag krijgen we een lekker voorproefje dus zet de borrelplank maar lekker op tafel! Het recept voor deze glutenvrije en low carbs crackers (of dus toastjes) staat nu online!
#borrel #weekendbegintgewoonwateerderdezeweek #lijnzaad #crackers #lowcarbs #glutenfree #glutenvrij #hummus #almostweekend #fitdutchies #fitfamnl #clickbarelinkinbio http://bit.ly/2HwMKR7
  • Eten in een circulair restaurant in Utrecht. De locatie ziet er in ieder geval top uit!
Zie insta stories voor de gerechten. #TGH030 #utrechthotspot #rabobank #croeselaan #restaurant #exploreutrecht #circulair #kas #uitgenodigd @tgh_utrecht http://bit.ly/2EZFrwk

Copyright © 2018 Betty's Kitchen · disclaimer · ·Foodie Pro Theme · Genesis Framework by StudioPress · WordPress · Log in · www.Hypersmash.com