• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Ontbijt Recepten / Havermoutpap met rood fruit

Havermoutpap met rood fruit

14 februari 2019 Door Betina Oostveen 4 Reacties

Een havermout ontbijt zorgt voor een heerlijke voedzame start van de dag! En speciaal voor Valentijnsdag maak je hem heerlijk rood fruit. Maak dus eens deze havermoutpap met rood fruit bevat lekker veel vezels, eiwitten en vitaminen!

Havermoutpap tijdens winterse dagen

Tijdens de koude en winterse dagen ga ik het liefst ontbijten met een warme kom havermoutpap. Niet alleen is dat ongelofelijk lekker van smaak, maar het warme rood fruit er bovenop warmt je letterlijk even op. Alleen nog even lekker nog wat kaneel toevoegen aan je havermoutpap met rood fruit en je winterse ontbijt is helemaal klaar.

Wil je alles te weten komen over het bereiden van de perfect havermoutpap! Check dan hier de video met al mijn tips en trucs!

Regelmatig ontbijten met havermoutpap met rood fruit

Wist je overigens dat havermoutpap je bloedsuikerspiegel gedurende de dag in toom houdt? Regelmatig ontbijten met havermoutpap zou die bekende 4-uurs dip dus kunnen doen verdwijnen! Dat is dus nog een mooie reden om s’ochtends lekker te gaan ontbijten met havermoutpap met rood fruit!

recept havermoutpap met rood fruit © bettyskitchen.nl

Variatie recepten met havermoutpap

Heb je heerlijk genoten van deze havermoutpap met rood fruit? Uiteraard heb ik nog meer variatie recepten met havermoutpap voor je in petto! Maak bijvoorbeeld appeltaart-havermoutpap met appel en kaneel. Of ga voor een guilty pleasure variant van havermoutpap met pindakaas en chocolade. Maar speciaal voor de koffielovers onder jullie: maak eens een havermoutpap-cappuccino als ontbijt! Dan wordt het zeker lekker genieten deze winter!


Print

Recept: Havermoutpap met rood fruit

recept havermoutpap met rood fruit
Print Recipe

★★★★★

4.5 from 2 reviews

Havermout zorgt voor een heerlijke start de dag! Deze havermoutpap met rood fruit bevat lekker veel vezels, eiwitten en vitaminen! 

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 10 minuten
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 40 gram havermout,
  • 200 ml (amandel)melk,
  • 100 gram rood fruit mix, bijv. blauwe bessen, frambozen, bramen, aardbei etc.
  • halve theelepel kaneel,
  • 1 eetlepel water,
  • 1 eetlepel maple syrup of agave siroop,
  • 1 eetlepel pompoenpitten,
  • 1 eetlepel lijnzaad.

Instructions

  1. Schep de havermout in een pannetje en voeg de melk toe. Breng aan de kook en draai het vuur naar middelmatige temperatuur. Laat de havermout pap in 5-10 minuten indikken en doorkoken, maar roer regelmatig door om aanbranden te voorkomen.
  2. In een tweede pannetje stop je het rode fruit, samen met de kaneel, water en maple syrup. Verwarm het fruit op middelmatig vuur en blijf regelmatig roeren om aanbranden te voorkomen. De bosvruchten zullen een beetje indikken tot een grove jam namelijk.
  3. Schep de havermout in een kom of diep bord en schep hier het rode fruit bovenop. Top het geheel af met de pompoenpitten en de lijnzaad. Serveer de havermout met rood fruit direct.

Eet smakelijk!

Keywords: havermout,havermoutpap,ontbijt,pap,rood fruit,bosvruchten,winter

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept havermoutpap met rood fruit © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze havermoutpap met rood fruit wilt gaan maken!

Category: Ontbijt Recepten Tags: aardbeien, amandelmelk, blauwe bessen, bosvruchten, bramen, frambozen, havermout, havermoutpap, jam, lijnzaad, maple siroop, pompoenpitten, Voedselzandloper

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « 5 tips om te beginnen met gezonder eten
Volgend bericht: Shakshuka (video) »

Lees Interacties

Reacties

  1. Ton Reuzer

    19 september 2020 om 11:26 am

    smakelijk en zeer voedzaam, was best verrassend eerste keer zo gemaakt

    ★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      25 september 2020 om 12:36 pm

      Dat is leuk om te horen, dank je wel!

      Beantwoorden
  2. Yvonne

    5 november 2020 om 10:05 am

    Lekkerste ontbijtje ooit!!
    Ik gebruikte rijstemelk omdat ik dat in huis had, maar dat ging prima. Bedankt voor dit super goede idee ❤️

    ★★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      7 november 2020 om 12:38 pm

      Dat vind ik heel leuk om te horen|! dank je wel en geniet van het recept!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#VALENTIJNSDAG

valentijnsdag recepten

Op zoek naar recepten om de meest romantische dag van het jaar te vieren? Check hier al onze Valentijnsdag recepten op een rijtje!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee