• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
    • Bakrecepten
    • Bijgerechten
    • Borrelhapjes en Snacks
    • Cake recepten
    • Deeg recepten
    • Dips, Dressing en Saus Recepten
    • Drankjes recepten
    • Gevogelte Recepten
    • High Tea Recepten
    • How-to en tutorials
    • Koekjes recepten
    • Lunch recepten
    • Nagerechten
    • Ontbijt Recepten
    • Pasta Recepten
    • Pizza Recepten
    • Salade recepten
    • Smoothie Recepten
    • Soep Recepten
    • Taart Recepten
    • Vegetarische Recepten
    • Vis Recepten
    • Vlees Recepten
    • Voorgerechten
  • Internationale Keukens
    • Afrikaanse Keuken
    • Amerikaanse Keuken
    • Argentijnse Keuken
    • Australische Keuken
    • Aziatische Keuken
    • Balkan Keuken
    • Belgische Keuken
    • Britse Keuken
    • Caribische Keuken
    • Chinese Keuken
    • Duitse Keuken
    • Franse Keuken
    • Griekse Keuken
    • Hongaarse Keuken
    • Ierse Keuken
    • Indiase Keuken
    • Indonesische Keuken
    • Italiaanse Keuken
    • Japanse Keuken
    • Koreaanse Keuken
    • Levantijnse Keuken
    • Marokkaanse Keuken
    • Mediterrane Keuken
    • Mexicaanse Keuken
    • Nederlandse Keuken
    • Oostenrijkse Keuken
    • Peruaanse Keuken
    • Portugese Keuken
    • Russische Keuken
    • Scandinavische Keuken
    • Spaanse Keuken
    • Surinaamse Keuken
    • Tex-Mex Keuken
    • Thaise Keuken
    • Turkse Keuken
    • Vietnamese Keuken
    • Zwitserse Keuken
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Betty
    • Over mij
    • Contact
    • Samenwerken
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Voorgerechten / Brie taartjes met vijgen en pecannoten

Brie taartjes met vijgen en pecannoten

29 oktober 2018 Door Nanda Appelman Reageer

Jump to Recipe

Zijn deze brie taartjes gevuld met ui, pecannoten en vijgen geen feestje op tafel? Dit vegetarische gerecht heb je in mum van tijd op tafel staan, dus maak van jouw doordeweekse avond gewoon een feestdag! Je kunt deze hartige taartjes bereiden als voorgerecht, lunch, licht diner of hapje voor bij de borrel.

Gek op brie

Ben jij ook zo gek op brie? Op onze blog staat ook dit heerlijke recept van crostini met brie, rucola, druiven en honing en van deze crostini met kaas. Beide recepten kunnen ook geserveerd worden als lunch, licht diner of voor bij de borrel. Als je deze brie taartjes als hoofdmaaltijd eet dan zou ik er nog wel een groene salade bij serveren. Of maak er zelfs deze salade met gegrilde geitenkaas en vijgen bij! Check hier zelfs een compleet weekmenu met recepten uit de Franse keuken!

brie taartjes met vijgen en pecannoten recept

Zelf bladerdeeg pastei bakjes maken

Ik maakte deze brie taartjes met bladerdeeg pastei cupjes. Puur uit gemak, want deze pastei cupjes koop je kant en klaar in de supermarkt. Deze cupjes doen mij trouwens echt denken aan feestdagen, waarbij ze gevuld met ragout op tafel verschijnen. Je kunt de bladerdeeg pastei bakjes ook vrij gemakkelijk zelf maken, maar daarvoor heb je dus wel vers bladerdeeg en een muffin bakblik nodig. Vet het bakblik in met wat boter en met bladerdeeg vouw je een cupje. Zorg ervoor dat alle randjes van deze brie taartjes goed sluiten zodat de vulling er niet doorheen kan druppen. Kijk op de gebruiksaanwijzing van het bladerdeeg hoelang deze in de oven moet. Maar hou er rekening mee dat verse bladerdeeg uitzet bij het bakken. De kant en klare pastei cupjes zijn al in de juiste vorm voor het maken van deze brie taartjes. Heb je nog bladerdeeg over? Maak dan een van deze andere recepten met bladerdeeg!


Print

Recept: Brie taartjes met vijgen

recept voor franse brie taartjes met vijgen en pecannoten © bettyskitchen.nl
Print Recipe

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit vegetarische gerecht heb je in mum van tijd op tafel staan, dus maak van jouw doordeweekse avond gewoon een feestdag! Je kunt deze bladerdeeg brie taartjes met vijgen en pecannoten bereiden als voorgerecht, lunch, licht diner of hapje voor bij de borrel.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 35 minutes
  • Yield: 2– 4 personen 1x
  • Category: borrel of voorgerecht
  • Cuisine: Franse keuken

Ingredients

Scale
  • 4 bladerdeeg pastei cupjes (kant-en-klaar)
  • 100 gram brie
  • 1 rode ui
  • 4 gedroogde vijgen
  • 8 pecannoten (ongebrand en ongezouten)
  • 4 takjes verse oregano
  • 4 el. volle kwark
  • 3 eieren
  • Peper en zout
  • 1 el. roomboter

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Snij voorzichtig het kapje uit de pastei cupjes. Zet ze alvast apart op een ovenrooster.
  2. Schil de ui en snij in dunne, halve ringen. Verwarm de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak daarin de uiringen voor zo’n 15 minuten. Ze moeten niet al te bruin kleuren, zet in dat geval het vuur iets zachter.
  3. Snij de gedroogde vijgen alvast in blokjes. Rits de blaadjes van de takjes verse oregano in een kom. Klus hier de eieren doorheen samen met de kwark. Vermaal wat verse peper en zout boven de kom. Snij een kwart van de brie (25 gram) in kleine blokjes. Breek 4 pecannoten in kleine stukjes. Schep ook door in de kom, samen met de gebakken uiringen.
  4. Verdeel het mengsel over de cupjes. Er moet ruimte overblijven in het cupje, dus schep ze niet al te vol. Plaats het ovenrooster met de gevulde cupjes voor 15 minuten onderaan in de voorverwarmde oven.
  5. Na deze oventijd verander je de oventemperatuur naar 140 graden Celsius. Haal het ovenrooster eruit. Verdeel de resterende brie over de cupjes en plaats er een pecannootje bovenop. Zet de brie taartjes voor nog eens 10-15 minuten onderaan in de voorverwarmde oven.
  6. Laat de cupjes licht afkoelen voordat je ze serveert. Serveer de brie taartjes met de blokjes gedroogde vijg eroverheen verdeelt.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept voor franse brie taartjes met vijgen en pecannoten © bettyskitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze brie taartjes met vijgen wilt maken!

Category: Borrelhapjes en Snacks, Voorgerechten Tags: brie, Franse keuken, hartige taart, Kaas, kwark, Nanda Appelman, pecannoten, vegetarisch, vijgen, voorgerecht

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Restaurant IDRW in Rotterdam (In den Rustwat)
Volgend bericht: Mijn Beauty Ritueel »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#PISTACHETREND

recepten voor Pasen

Het voorjaar kleurt groen dankzij de pistache trend! Check de recepten hier:

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept alfajores koekjes met dulche de leche © bettyskitchen.nl

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

recept croissant wafel met pistache creme © bettyskitchen.nl

Croissant Wafel met Pistache Creme

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept loaded nachos met gehakt © bettyskitchen.nl

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

recept vegetarische Pissaladière met prei en olijven © bettyskitchen.nl

Pissaladière met prei en olijven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept burrata caprese met tomaten en salie © bettyskitchen.nl

20x recepten met burrata

recept pasta met vier kazen en tomatensaus © bettyskitchen.nl

Pasta met vier kazen en tomatensaus

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2025 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee