• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Lunch recepten / Crostini met brie, rucola, druiven en honing

Crostini met brie, rucola, druiven en honing

16 januari 2015 Door Betina Oostveen Reageer

crostini_met_brie_rucola_druiven_en_honing_1-001Ohhh dit wordt zo heerlijk smullen tijdens de lunch! Crostini’s zijn krokant gebakken sneetjes brood, en die kun je natuurlijk beleggen met een hele hoop lekkers! Probeer eens deze variant met brie, rucola, witte druiven en honing. Dat is zaligmakend!

Dit gerecht kookte ik tevens deze week voor  de Koken met Aanbiedingen app (voor iPhone en Android). Lees hier meer over mijn samenwerking met deze app.

Recept voor Crostini met brie, rucola, druiven en honing:

(lunchgerecht voor 4 personen)

Ingrediënten:

  • 4 flinke sneetjes Oerbrood,
  • 40 gram rucola,
  • 200 gram brie,
  • (pitloze) witte druiven,
  • 2 theelepels honing,
  • olijfolie.

Bereidingstijd:  15-20 minuten.

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (200 hete lucht). Smeer de sneetjes brood aan weerszijden in met olie, plaats op een ovenrooster en bak in 10-15 minuten krokant in de oven.
  2. Snijd de brie in plakken en halveer de druiven. Beleg vervolgens de crostini met wat rucola, en een paar plakken brie.
  3. Optioneel: Je kunt de crostini nu eventueel nog 1-2 minuten onder de gril schuiven om de kaas zacht te laten worden.
  4. Verdeel de druiven over de brie en druppel de honing over de crostini’s.

Eet smakelijk!

crostini_met_brie_rucola_druiven_en_honing_2-001

Category: Lunch recepten Tags: brie, brood, crostini, druiven, honing, Kaas, Koken met aanbiedingen, rucola, vegetarisch

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « WijnSpijs Wandeling – in Utrecht
Volgend bericht: Klassieke Cheesecake maken »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in