• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Restaurants / Restaurants in Rotterdam / Restaurant IDRW in Rotterdam (In den Rustwat)

Restaurant IDRW in Rotterdam (In den Rustwat)

25 oktober 2018 Door Betina Oostveen Reageer

Ik neem jullie mee naar het mooie Kralingen en restaurant IDRW in Rotterdam. Onderaan de Honingerdijk vindt je dit het weggestopte juweeltje. De naam is een afkorting voor In Den Rustwat: een authentieke herberg uit 1597, dat omgedoopt is tot een stijlvol restaurant.

De monumentale herberg In Den Rustwat

De unieke monumentale details van de herberg zijn nog duidelijk zichtbaar: de houten balken, de open haard met zijn oud Hollandse tegelwerk en natuurlijk de Orangerie en omliggende tuinen met terras. Daarnaast vindt je in de monumentale herberg In den Rustwat nu het restaurant IDRW. Het  restaurant is een paar jaar geleden helemaal onder handen genomen, heeft een frisse uitstraling gekregen, maar blijft tegelijk heerlijk knus en intiem aanvoelen.

idrw restaurant in den rustwat rotterdam

Er zijn niet veel zitplaatsen en als alle tafels bezet zijn, kan het een beetje rumoerig worden in de ‘woonkamer’. Maar je zit hier toch al gauw op je gemak in de comfortabele stoelen en lekker om je heen te kijken naar alle unieke elementen van het restaurant IDRW. Het is een leuke combinatie van oud en nieuw geworden en dat allemaal met een luxe en serene uitstraling. En dit zie ook terug in het eten dat hier geserveerd wordt.

restaurant IDRW Rotterdam © bettyskitchen

Chefs menu bij IDRW Rotterdam

De gerechten worden geleid door de Franse Keuken en dit is wel een restaurant om je lekker te laten verrassen middels het chefs menu bij IDRW Rotterdam. Deze bestaat uit 4 of 5 gangen (€ 52,50 – €65,=) en is uiteraard afgestemd op de seizoenen. Chefkok Marcel van Zomeren en zijn team vinden het immers zo leuk om hun passie met je te delen en dat zie en proef je terug in de gerechten. Elke gang is met veel liefde samengesteld en wordt op prachtige wijze gepresenteerd.

restaurant IDRW Rotterdam © bettyskitchen

Daarnaast kun je bij IDRW Rotterdam ook genieten van het BiB Gourmand menu voor slechts € 37,= waarbij je keuze maakt uit een aantal a la carte gerechten. Dit is toch wel het toppunt van UIT eten gaan.  Smaken proeven en gerechten die je tong strelen, en dat voor elke portemonnee.


Dit eet je bij IDRW in Rotterdam:

Amuses

  • restaurant IDRW Rotterdam © bettyskitchen
  • restaurant IDRW Rotterdam © bettyskitchen

Wij hadden maar liefst 3 verschillende amuses: Een hoorntje met creme van geitenkaas, zwarte olijf kruim en gelei van ananas. Maar ook een ronde wonton met creme van pinda’s en (op de achtergrond) gepofte mais met Ras El Hanout kruiden.

Tussengerecht

restaurant IDRW Rotterdam © bettyskitchen

De tweede gang was een verfrissende sorbet van komkommer, gelei van tonic en een crumble van cashewnoten.

1e gang

restaurant IDRW Rotterdam © bettyskitchen

Een rundertartaar met asperge, borage (komkommerkruid), hazelnoot en een kwarteleitje met zachte dooier. Hier werd een droge Riesling wijn bij geschonken.

2e gang

restaurant IDRW Rotterdam © bettyskitchen

De volgende gang bestond uit Rode Mul met een salade van venkel. Geserveerd op een brie krokantje met gel van citrusvruchten en verfrissend ijskruid. Voor erbij een vol sappige en verfrissende wijn met bloesem tonen van Huize Zinato (Lugana).

3e gang

  • restaurant IDRW Rotterdam © bettyskitchen
  • restaurant IDRW Rotterdam © bettyskitchen

De volgende gang was een samenspel van 2 compleet verschillende hapjes, maar die heel goed samen gingen:  Links een stukje zeebaars met antiboise van tomaat en lamsoor. Deze zilte groente gaan heel goed samen met vis. Rechts een blini met Anna Dutch Kaviaar. Voor erbij een rose Veneto Spumante die letterlijk explodeerde van bubbels zodra je deze combineerde met een hapje lamsoor. En we weten dat bubbels en kaviaar eigenlijk altijd goed samen gaan 🙂

4e gang

restaurant IDRW Rotterdam © bettyskitchen

Dit tussengerecht was een ware ‘eerste-keer-voor-alles’ ervaring. Het waren namelijk maagjes van zeekomkommer, spaghetti van snijbonen en een saus van Japanse rijstwijn, ook wel Ponzu genoemd. Ik had namelijk nog nooit eerder maagjes gegeten, maar was zeker verrast. Qua textuur deed het mij een beetje denken aan stevige paddestoelen, maar ik had hier wel de Ponzu om het geheel tot een mooi einde te brengen. De maagjes zijn namelijk  vrij vlak van smaak, maar wel heel leuk om eens een keer geprobeerd te hebben.

5e gang

restaurant IDRW Rotterdam © bettyskitchen

Het hoofdgerecht bestond uit verschillende bereidingen van duif. Borst, pootje, hart en lever kwamen allen terug op het bord en geserveerd met rode bieten en een mooie volle jus. Helaas is de smaak van duif nooit mijn favoriet geweest, maar qua bereiding kan ik er niets op aanmerken. En tezamen met een mooie rode Bolzano wijn eindigde elk hapje met een klein bittertje en kersen tijdens de afdronk.

Dessert

restaurant IDRW Rotterdam © bettyskitchen

Merken jullie ook dat we tijdens de opbouw van het menu meer richting de herfst gaan? Hoe kunnen we dan ook anders de proeverij eindigen dan met appelcompote met gember en crumble. Voor erbij een semi-zoete Moscatel en een koffie toe.


Review IDRW Rotterdam

love heart cookie main foto Aand8 voor Eten in Utrecht

 

  • Een verborgen juweeltje in Kralingen. Restaurant IDRW ligt afgezonderd onderaan de Honingerdijk. Maar in dit stukje van Rotterdam vind je een paar bijzondere restaurants bij elkaar.
  • De authentieke elementen van de herberg zie je terug. Van de oen doordat het een ‘klein’  restaurant is, is het ‘huiskamer gevoel’  vrij hoog. 
  • De gerechten zijn ware kunstwerkjes! Het tafellinnen en servies draagt natuurlijk bij aan een luxe beleving.
  • Rotterdam is tenslotte een havenstad, dus alleen maar leuk dat hier de voorliefde voor dieren en planten uit de zee vooral terugkomen.
  • De wijnen zijn voortreffelijk en goed afgestemd op de gerechten.
  • Hier serveert men een chefs menu of een BiB Gourmand a la carte keuzemenu.
  • Na 18.00 uur gratis parkeren.
BrokenHeartCookie 2 foto Aand8 voor Eten in Utrecht
  • Het restaurant ligt niet in het stadscentrum van Rotterdam, maar is daardoor wel een ideale ligging ten opzichte van de snelweg. No worries, de wijnen zijn ook in halve porties te krijgen!
  • Het kan er soms een beetje rumoerig worden, maar dat maakt het ook wel weer gezellig in het knusse restaurant.

Review:    Prijs: €€     Eten: 9    Service: 8     Decor: 8    Totaal:  8.3


IDRW - In Den Rustwat
Honingerdijk 96
3062 NX, Rotterdam
The Netherlands
https://idrw.nl


Voor deze review was ik uitgenodigd door restaurant IDRW, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.

Category: Restaurants in Rotterdam Tags: gerechten met vis, review, Rotterdam

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Galette met appel en frangipane
Volgend bericht: Pasta met Pesto (video) »

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#KONINGSDAG

koningsdag recepten koninginne cake met amandel

Op zoek naar inspiratie voor Koningsdag? Neem hier een kijkje bij onze oranje recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • granola taart met yoghurt mango en blauwe bessen 20x Paasbrunch recepten
  • 15x asperge recepten met asperges © bettyskitchen 20x Asperge recepten
  • 10x taart voor pasen recepten header 10x Taart voor Pasen
  • Gehaktballen met ei (Scotch Eggs) Schotse eieren amuse of borrel hapje paas recepten 15x Paasrecepten met eieren
  • koningsdag recepten koninginne cake met amandel 12x Oranje recepten voor Koningsdag

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept vegetarische spliterwten burges met blauwe kaas

10x Vegetarische BBQ recepten

recept iberische ribfingers van de barbecue

Iberische Rib fingers met BBQ saus

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept knolselderijsoep met blauwe kaas en noten © bettyskitchen.nl

Knolselderij soep met blauwe kaas en noten

recept courgetti met champignons en maissaus © bettyskitchen

Courgetti met champignons en maissaus

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
CHIPOTLE BEEF TACO’S + WINACTIE * Heb je altijd CHIPOTLE BEEF TACO’S + WINACTIE *

Heb je altijd al eens een lekkere soft taco met pulled beef willen maken? Als ik er alleen al naar kijk loopt het water me in de mond! Je vindt dan ook het recept voor deze Chipotle Beef taco’s NU op de website! En je kunt hem zo lekker pittig maken als je zelf wilt!

Met een beetje hulp van @SantaMariaNL want die heeft een nieuwe productlijn ontwikkeld. Deze Next Mex serie is te herkennen aan de zwarte verpakkingen en je maakt hier echt heerlijke Next Level taco’s mee klaar! Of je nu gaat voor vlees, kip, groente, pittig, zoet, of met een zuurtje… Mix ‘n Match er met deze serie lekker op los. 

En om jullie kennis te laten maken hiermee geef ik maar liefst 3 complete pakketten weg! Surf dus even gauw naar de website voor de voorwaarden en natuurlijk het recept voor deze Next Mex beef tacos!

Wil jij hier ook je tanden in zetten?

⇒ https://bettyskitchen.nl/chipotle-beef-tacos-pulled-rundvlees/

---------
#NextMex #SantamariaNL #tacos #vlees #pulledbeef #softtaco #recept #verrasmettexmex #rundvlees #stoofvlees #spicy #taqueria #avocado #picodegallo #winactie #giveaway #samenwerking #bettyskitchencollab
✨WITTE ASPERGES MET HAM EN EI✨ Elk voorjaar b ✨WITTE ASPERGES MET HAM EN EI✨

Elk voorjaar breekt het aspergeseizoen weer aan! Hoewel je asperges inmiddels heel het jaar rond kunt krijgen zijn de eerste witte asperges van Hollandse bodem toch echt het allerlekkerst! Dun of dik maakt mij niet uit, als ze maar krakend vers zijn en lekker piepen als je ze tegen elkaar aanwrijft 😀

Het eerste recept dat ik elk jaar hier dan ook steevast mee maak zijn gekookte witte asperges met krieltjes, ham en ei! Het is een soort jaarlijkse traditie geworden bij ons thuis. En daarna barst een seizoen met verschillende asperge recepten los. 

Mocht je liever geen ham willen eten dan is gerookte of in de oven gegaarde zalm ook heel erg lekker hierbij! En vergeet natuurlijk niet een kleine mosterd vinnegarette of de klassieker ‘Hollandsaise saus’ niet. 

Heb jij inmiddels het witte goud als op tafel gezet dit jaar? En wat was het eerste gerecht dat je hiermee maakte?

==> https://bettyskitchen.nl/asperge-recepten/
————————————

Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
———————
#asperges #witteasperges #hollands #prouddutchie #wittegoud #vaneigenbodem #aspergerecept #krieltjes #ham #ei #seizoenstafel #lente
✨BLUEBERRY BAKED OATS✨ Happy monday lieverds! ✨BLUEBERRY BAKED OATS✨

Happy monday lieverds! Ik hoop dat jullie er een mooie nieuwe week van gaan maken? Ik sta vandaag lekker uitgebreid in de keuken om nieuwe recepten te maken voor een samenwerking! 

Maar niet voordat we lekker genieten van een goed ontbijt! De baked oats gaan momenteel massaal rond op insta en tik tok! En dat begrijp ik helemaal! deze Blueberry baked Oats, jawel met blauwe bessen dus, is echt smullen geblazen! Ga jij hem ook eens proberen?

INGREDIËNTEN 

50 gr havermout vlokken
125 ml (plantaardige) melk
1 el maple syrup
1 flinke tl amandelpasta (ca 20 gr)
0.5 tl vanille extract
0.5 tl bakpoeder
60 gr (diepvries) blauwe bessen
-stop alle ingrediënten, muv de bessen in foodprocessor of blender.
-Roer daarna de bessen er doorheen en stop in een kleine 10-12 cm bakvorm.
- bak 20-25 minuten op 180 graden (165 *)

==> https://bettyskitchen.nl/blueberry-baked-oats-ontbijttaartje/

——————————————
#bakedoats #havermout #ontbijttaartje #oats #ontbijt #breakfast #blueberry #blauwebessen #tiktokfood #foodhype #glutenvrij
✨OEUF EN COCOTTE✨ Jaaa lieverds, dit is zo’ ✨OEUF EN COCOTTE✨

Jaaa lieverds, dit is zo’n lekker ei recept om de dag mee te beginnen! Maar zeker een feestje op deze lazy zondag ochtend! Ik maakte namelijk ei in cocottes klaar. Dat zijn kleine ronde pannetjes, maar je kunt natuurlijk ook een andere kleine ronde bakvorm, ramequin, of vuurvast kommetje gebruiken. 

Elk pannetje krijgt namelijk een lepel creme fraiche en een eitje. Maar daarnaast kun je qua vulling lekker variëren en eigenlijk alles toevoegen dat jij lekker vind bij je eieren. Ik ging voor spinazie en gerookte zalm. Maar denk ook aan kerstomaatjes, gekookte erwtjes, gebakken ui, geraspte kaas, blokjes paprika, of zelf blokjes avocado toevoegen. 

Welke Oeuf en cocotte is jouw favoriete combinatie?
==> https://bettyskitchen.nl/oeufs-en-cocotte-eieren-oven/

————————-
bekijk het uitgeschreven recept via de link in bio. Of ga naar IGTV voor de receptvideo van dit gerecht. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#eieren #eggs #oeuf #oeufencocotte #cocotte #ramequins #zalm #spinazie #breakfast #ontbijt #igtv #food #foodporn
✨15x ZOETE AARDAPPEL RECEPTEN ✨ Zijn jullie o ✨15x ZOETE AARDAPPEL RECEPTEN ✨

Zijn jullie ook zo dol op de zoete aardappel? Alleen al die oranje kleur doet het altijd goed in je gerechten want elk bordje fleurt hier gewoonweg van op! Maar daarnaast is hij ook nog eens lekker en gezond!

Mijn favoriete bereidingswijze is gepoft in de oven! Snij hem daarna in en prak de binnenkant een beetje met een vork. Je kunt hem daarna heel lekker beleggen net alles dat jij lekker vindt! 

Ga je voor zoete aardappel met gebakken eieren voor het ontbijt? Of lekker met asperges en ei? Beleg je hem net guacamole, bonen en kaas? Je vindt deze en nog veel meer lekkere recepten nu op de site! Welke is jouw favoriet?

==> https://bettyskitchen.nl/zoete-aardappel-recepten/

————————-
Bekijk alle recepten via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#zoeteaardappel #sweetpotato #gepofteaardappel #aardappel #aardappels #asperges #recept #glutenfree #glutenvrij
✨CROIFFLES MET SCRAMBLED EGGS✨ Jullie weten d ✨CROIFFLES MET SCRAMBLED EGGS✨

Jullie weten dat deze dame dol is op koelvers croissantdeeg (uit blik). Want daar maak je namelijk de meest verrukkelijke ontbijt creaties mee klaar. Behalve echt croissants dan, want die worden vaak te droog en te bruin... 😂

Rond Pasen gingen we massaal los op het maken cruffins! Maar eerder dit jaar maakte ik ook een IGTV waarbij ik aan de slag ging met het maken van ‘Croiffles’ ofwel croissant wafels!

Deze wafels van croissantdeeg zijn stevig genoeg om als broodje te serveren. Je kunt ze hartig eten met bijvoorbeeld eieren, gebakken spek of zelfs gerookte zalm of kipfilet. Maar uiteraard doen ze het ook prima met ziet beleg zoals Nutella, jam, lemon curd, vers fruit en meer.

Wij maken ze vandaag weer voor de lunch met een portie SCRAMBLED Eggs! Ga jij deze geweldige foodtrend ook eens uitproberen?

==> https://bettyskitchen.nl/croissant-wafels-croiffles-recept/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Bekijk de receptvideo in mijn IGTV lijst. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#croissant #wafels #waffles #croiffle #croiffles #crescentrolls #breakdast #ontbijt #foodgack #igtv #recipes #youtube #scrambledeggs #eieren
✨VIERKAZEN QUICHE MET PORT✨ Ik kookt weer een ✨VIERKAZEN QUICHE MET PORT✨

Ik kookt weer eens uit een kookboek en ging aan de slag met een heerlijk recept van @charlie_s_kitchen ! Het leven draait immers om balans en deze Vierkazen Quiche met Port, rode uien en walnoten wordt vast jouw nieuwe favoriete ‘guilty pleasure’!

Het is een verrukkelijk quiche geworden met rode ui, 4 kazen en een zoetje van Port. Je kunt de bereiding ook bekijken in mijn nieuwste IGTV. Dus maak van deze grijze zondag zeker een verrukkelijke dag! Wist je overigens dat het vandaag Nationale Kaasfondue dag is? Geniet dus zeer zeker van kaas vandaag!

Ga jij vandaag nog wat lekkers in de oven schuiven?
==> https://bettyskitchen.nl/vierkazen-quiche-met-port/

————————-
Bekijk het uitgeschreven recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#recept #igtv #quiche #vierkazen #kaas #port #charlieskitchen #kookboek #echtinbalans #nationalekaasfonduedag #cheese #mozzarella #gorgonzola #camembert #granapadano #weekend #heelhollandbakt #hartigetaart
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in