• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Voorgerechten / 4x Crostini met kaas

4x Crostini met kaas

14 september 2018 Door Betina Oostveen Reageer

Het is weekend! En dat mag gevierd worden met een heerlijk borrelmoment met familie, vrienden of gewoon voor jezelf! Ik vind het dan altijd leuk om zelf borrelhapjes in elkaar te draaien, dus vandaag ga ik aan de slag met zelf crostini met kaas maken. En niet zomaar kaas, maar luxe smeerbare kazen en mooie smaakcombinaties. 

Zelf crostini met kaas maken

Bij een borrelplank serveren we dikwijls kaas en toastjes. De ideale combinatie voor elke borrel! Maar vandaag deel ik een luxe borrel variant door zelf crostini met kaas te maken. En die beleggen we natuurlijk met heerlijke bijpassende smaakmakers zoals knoflook olie, maar ook tomaten, champignons, appel en Parmaham. Een crostini is namelijk een krokant gebakken stukje (stok)brood, ingekwast met knoflookolie en daarna verder sober belegd wordt. De enige voorwaarde is dat het hapje en de gebruikte ingrediënten moet knallen van smaak! Crostini met kaas zijn dan ook een geweldige amuse en borrelhap.

recept 4x crostini met kaas van ERU maken © Bettyskitchen
recept 4x crostini met kaas van ERU maken © Bettyskitchen

Crostini met ERU Specialiteitskazen

Koninklijke ERU is waarschijnlijk iedereen wel bekend van de gouden kuipjes met smeerbare kazen. Niet alleen de kids zijn er dol op, maar smeerkaas past dus ook perfect op je borrelplank. En nu is daar een complete serie ERU Specialiteitskazen in de smaken: ERU Chèvre doux (smeerbare geitenkaas), ERU Crème de Brie (smeerbare kaas met brie), ERU Crème au Bleu (smeerbare blauwschimmelkaas)en ERU à la Truffe (smeerbare truffelkaas).Vier mooie producten en smaakvarianten die een goede basis zijn voor zelf crostini met kaas te maken. Welke is jouw favoriet?


Print

Crostini met kaas recept

recept 4x crostini met kaas van ERU maken © Bettyskitchen
Print Recipe
  • Prep Time: 10 minutes
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Borrel
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale

Voor 4 personen – totaal 16 crostini met kaas

  • 1 (meergranen) stokbrood,
  • 4 kerstomaten, 
  • 2 grote kastanjechampignons,
  • 4 eetlepels olijfolie,
  • 2 teentjes knoflook,
  • 2 grote plakken Parma Ham
  • halve groene appel,
  • halve citroen,
  • 4 halve walnoten,
  • alle 4 varianten ERU Specialiteitskazen,
  •  
  • (verse) Italiaanse kruiden, 
  • peper & zout.

Extra:

  • Oven, met grill stand,
  • bakplaat bekleed met bakpapier,
  • ovenrooster,
  • steelpannetje.

Instructions

  1.  Verwarm de oven voor op 220 graden (200 hete lucht),
  2. Was de kerstomaten, verwijder het kroontje en snijd doormidden. Spreid uit over de bakplaat. Boen de champignons schoon. Snijd in (halve) plakjes. Spreid ook uit over de bakplaat. Besprenkel de groente met olijfolie en breng op smaak met peper & zout en, naar smaak, wat Italiaanse kruiden. Schuif de bakplaat 10 cm onder de grill en rooster de groenten gedurende 10 minuten. Laat daarna een beetje afkoelen op de bakplaat, buiten de oven.
  3. Snijd het stokbrood in 16 dikke, schuine plakken en verdeel over een ovenrooster. Bak de crostini gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Pel de knoflook en pers deze uit. Verwarm in het steelpannetje met de olijfolie, gedurende een paar minuten. Draai het vuur uit. Kwast na het bakken vervolgens de bovenkant van elke crostini in met een beetje knoflookolie en laat de crostini vervolgens afkoelen.
  5. Snijd de plakken parmaham in de lengte doormidden. Rol de plakken vervolgens een beetje en vorm een roosje. Zet apart.
  6. Was de appel, snijd een plak ter dikte van het klokhuis af. Leg de rest van de appel met de snijkant omlaag op de snijplank. Snijd met een scherp mes dunne plakjes appel en besprenkel deze met het citroensap om verkleuren tegen te gaan.

recept 4x crostini met kaas van ERU maken © BettyskitchenCrostini met ERU Crème de Brie

Besmeer 4 stuks crostini royaal met ERU Crème de Brie. Verdeel 2 halve geroosterde kerstomaten over elke van de crostini met brie en maak af met bijv. een beetje vers gesneden basilicum. 

 

recept 4x crostini met kaas van ERU maken © Bettyskitchen

Crostini met ERU a la Truffe

Besmeer ERU à la Truffe over 4 stuks crostini. Verdeel ongeveer een halve geroosterde champignon in plakjes over elke crostini met truffelkaas. Maak het geheel af met een snuf vers gemalen peper.

 

recept 4x crostini met kaas van ERU maken © BettyskitchenCrostini met ERU Crème au Bleu:

Besmeer 4 stuks crostini royaal met ERU Crème au Bleu. Verdeel de Parmaham roosjes over de crostini en decoreer met bijv. een klein blaadje peterselie. 

 

 

recept 4x crostini met kaas van ERU maken © BettyskitchenCrostini met ERU Chèvre doux:

Besmeer ERU Chèvre doux over 4 stuks crostini. Verdeel de plakjes appel in een waaier over de crostini met kaas. Top af met een halve walnoot (in stukjes).

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

TIP: Je kunt de groenten gerust een dag van tevoren al roosteren. Bewaard daarna afgedekt in een bakje, in de koelkast. De crostini kun je ook een dag (of 2) vooraf bakken. Bewaar in een afgesloten bak of zak. Besmeer de crostini met kaas vlak voor het serveren, en maak af met de toppings.

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept 4x crostini met kaas van ERU maken © Bettyskitchen

Dit artikel betreft een samenwerking met Koninklijke ERU. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Category: Voorgerechten Tags: Appels, blauwe kaas, brie, brood, champignons, crostini, ERU, geitenkaas, ham, Italiaanse keuken, Kaas, samenwerkingen, smeerkaas, tomaten, truffel

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Restaurant Cornelis Rotterdam
Volgend bericht: Pinda tempeh salade met gegrilde komkommer »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 20x recepten voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes taart soep en meer 20x Paasbrunch recepten
  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 10x hartige paasrecepten met eieren voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes en meer gepocheerd, gekookt, gebakken 10x Hartige Paasrecepten met eieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in