Print

Brie taartjes met vijgen en pecannoten

brie taartjes met vijgen en pecannoten recept
Scale

Ingredients

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Snij voorzichtig het kapje uit de pastei cupjes. Zet ze alvast apart op een ovenrooster. 
  2. Schil de ui en snij in dunne, halve ringen. Verwarm de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak daarin de uiringen voor zo’n 15 minuten. Ze moeten niet al te bruin kleuren, zet in dat geval het vuur iets zachter.  
  3. Snij de gedroogde vijgen alvast in blokjes. Rits de blaadjes van de takjes verse oregano in een kom. Klus hier de eieren doorheen samen met de kwark. Vermaal wat verse peper en zout boven de kom. Snij een kwart van de brie (25 gram) in kleine blokjes. Breek 4 pecannoten in kleine stukjes. Schep ook door in de kom, samen met de gebakken uiringen. 
  4. Verdeel het mengsel over de cupjes. Er moet ruimte overblijven in het cupje, dus schep ze niet al te vol. Plaats het ovenrooster met de gevulde cupjes voor 15 minuten onderaan in de voorverwarmde oven. 
  5. Na deze oventijd verander je de oventemperatuur naar 140 graden Celsius. Haal het ovenrooster eruit. Verdeel de resterende brie over de cupjes en plaats er een pecannootje bovenop. Zet de brie taartjes voor nog eens 10-15 minuten onderaan in de voorverwarmde oven. 
  6. Laat de cupjes licht afkoelen voordat je ze serveert. Serveer de brie taartjes met de blokjes gedroogde vijg eroverheen verdeelt. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda