• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Tussendoortjes Recepten / Bietenchips met Fetadip

Bietenchips met Fetadip

2 september 2019 Door Nanda Appelman Reageer

Deze bietenchips met fetadip zijn een heerlijk hapje voor bij de borrel! Deze groentechips tover je binnen no-time uit de oven en zo krijg jij en/of je gasten toch weer wat extra groenten binnen op een dag.

Bietenchips als borrelhapje

Ik ben echt gek op chips en tegen een bittergarnituur op z’n tijd zeg ik ook echt geen ‘nee’. Helaas is dat laatste erg ongezond… Dus ik word dan ook heel erg blij van een middenweg zoals deze. Toch een hapje bij de borrel, en lekker weer eens ongegeneerd chips eten, maar dan wel een stuk gezonder!

recept rode bietenchips met fetadip

Nog meer borrelhapjes

Wil je nog wat extra’s serveren bij de borrel, naast deze homemade bietenchips? Maak dan bijvoorbeeld deze gevulde champignons uit de oven. Serveer hier een borrelbrood met chorizo en kaas bij en geniet van nog wat extra groente door deze torentjes van aubergine, tomaat en mozzarella te maken. Dat belooft een smakelijk borrel te worden!


Print

Recept: rode bietenchips met fetadip

recept rode bietenchips met fetadip
Print Recipe

Deze bietenchips met fetadip zijn onze favo groente chips! Rode bietjes zijn heel gezond en lekker voor de borrel, late avondsnack of als tussendoortje.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 1 medium schaal chips 1x
  • Category: Borrelhapje
  • Cuisine: hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 4 middelgrote, rauwe rode bietjes
  • Zeezout
  • Olijfolie
  • Als garnering: 1 bosui en 2 takjes verse peterselie

Ingrediënten voor de fetadip:

  • 100 ml. yoghurt
  • 2 el. mayonaise
  • 85 gram feta kaas
  • Verse peper

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Haal het ovenrooster uit de oven en leg er een vel bakpapier op.
  2. Schil de bietjes met een dunschiller. Je kunt de bietjes het beste met een mandoline in hele dunne plakjes snijden. Heb je die nu niet, gebruik dan een kaasschaaf of langwerpige rasp.
  3. Verdeel de plakjes biet over het bakpapier. Waarschijnlijk past dat niet in 1 keer, dus dan kun je deze hoeveelheid bietjes in 2 keer bakken. Sprenkel een heel klein beetje olijfolie over de bietjes, niet teveel anders worden ze niet knapperig. En strooi naar eigen smaak wat zeezout eroverheen.
  4. Plaats voor ongeveer 10 minuten in het midden van de oven. Hou in de tussentijd in de gaten. De bietjes moeten natuurlijk niet aanbranden en als ze na de 10 minuten nog niet knapperig zijn laat je ze er iets later in staan. Leg de chips na de oventijd op een keukenpapier en bak dan de tweede lading.
  5. Tijdens de oventijd kun je aan de slag met de fetadip. Snij de fetakaas in blokjes. Met een staafmixer of in de keukenmachine mix je alle ingrediënten tot een egaal geheel.
  6. De bosui snij je in dunne reepjes en de peterselie knip je fijn. Zodra de rode bietenchips klaar zijn verdeel je de bosui en peterselie eroverheen. Serveer met de fetadip.

Geniet ervan, cheers! Liefs, Nanda

Keywords: borrel, chips, rode bieten, roosteren, feta, dips

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept rode bietenchips met fetadip

Bewaar dit recept op Pinterest!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!

Category: Dips, Dressing en Saus Recepten, Tussendoortjes Recepten Tags: borrelhapjes, bosui, chips, feta, groentechips, Nanda Appelman, peterselie, rode bieten, rode bietjes, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Tapas plank maken (video)
Volgend bericht: Een kijkje in de Japanse keuken »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen 20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis)
  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept tostada elote The Streetfood Club Utrecht © bettyskitchen.nl

Tostada Elote (Taco’s met mais)

recept tacos met pittige kip © bettyskitchen.nl

Tacos met pittige kip (van de BBQ)

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey © bettyskitchen.nl

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey

recept 3x kruidenboter maken © bettysktichen.nl

3x Kruidenboter maken

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in