Tijdens de detoxweken, puilt mijn groente lade uit met groentes. Soms zoveel dat ik de restjes groente maar moet gaan verwerken tot hele nieuwe recepten, zoals dit torentje van aubergine.
Heerlijk en vooral makkelijk te bereiden in de oven. En je kunt hem natuurlijk vullen met jouw favoriete kaassoort. Momenteel eet ik enkel geitenkaasjes, omdat alle koemelk varianten verbannen zijn tijdens de detoxweken. Maar je zou deze toren ook kunnen bouwen met mozzarella, brie of gewoon belegen kaas.
Ik had namelijk lekker een voorraad baba ganoush aangelegd (lekker op een rijstwafel voor de lunch) en had nog welgeteld 1 aubergine in de lade liggen. Aangezien het alweer bijna lunchtijd was, besloot ik om deze te grillen in de oven, met lekker wat geitenkaas ertussen. Nog een tomaat in plakjes en een snuf peper en Provenciale kruiden en je hebt een heerlijk torentje van aubergine gemaakt. Het is een lekker warme lunchhap en zelfs een klein beetje afgekoeld is deze nog prima te eten. Serveer er hooguit nog een kleine salade bij van bijvoorbeeld sla, komkommer en radijs. En je hebt een lekker uitgebreide detox lunch te pakken.
Recept torentje van aubergine, tomaat en geitenkaas:
(Lunchgerecht voor 1 persoon / of voorgerecht voor 3 personen)
Ingredienten:
- 1 kleine aubergine,
- 1 grote roma tomaat,
- 3 kleine, zachte, ronde, geitenkaasjes (+/- 100 gram)
- ½ theelepel Provenciale kruiden,
- peper & zout,
- olijfolie.
Extra:
- Oven,
- ovenplaat bekleed met bakpapier,
- tapas prikkertjes.
Bereidingstijd:
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden (160 hete lucht). Bekleed de bakplaat met het bakpapier.
- Spoed de aubergine af onder de kraan, verwijder het groen en snijd in 9 ronde plakken van ca. 1 cm dik. Was de tomaat, verwijder het groen en snijd de tomaat in 6 plakken van 0.5 cm. De eventuele bolle ‘uiteinden’ snoep ik gewoon op. Snijd vervolgens alleen nog even de kleine geitenkaasjes doormidden. (Let op, dit is een priegelwerkjes, omdat de kaasjes zacht zijn).
- Nu ga je de torentjes stapelen: Let 1 plak aubergine onderop, hierop een stukje tomaat, geitenkaas en bestrooi met een beetje peper, zout en provenciale kruiden. Vervolgens weer een plak aubergine, tomaat, geitenkaas en dan NOG een plak aubergine. Steek een tapasprikker door de toren heen en besprenkel de torentjes met wat olijfolie. Breng weer op smaak met peper, zout en provenciale kruiden.
- Schuif de torentjes met aubergine in de oven en bak gedurende 15-20 minuten. De kaas zal wat uitlopen en de aubergine heeft nog een beetje een bite. Mocht je hier niet van houden, dan kun je ze dus wat langer in de oven laten staan. Serveer de torentjes eventueel met een kleine salade.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Geef een antwoord