• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Voorgerechten / Pizzarol met bietjes, hazelnoten en geitenkaas

Pizzarol met bietjes, hazelnoten en geitenkaas

20 december 2016 Door Nanda Appelman 2 Reacties

Maak je pizza eens een keertje anders dan normaal. Je kunt het pizzadeeg namelijk ook heel eenvoudig oprollen, in stukje snijden en serveren als partyhapje tijdens O&N. Maak bijvoorbeeld deze pizzarol met bietjes, hazelnoten en geitenkaas!

De pizzarol als feestelijk party hapje

Terwijl ik dit typ hoor ik op de radio: “It’s the most wonderful time of the year“. Nou, dat herken ik wel hoor. Jullie? De kerstboom is in huis, alles is gezellig versierd en ik geniet zo van al die feestelijke lichtjes als ik op straat loop. Ik raakte erdoor geïnspireerd om een feestelijk hapje te maken: deze pizzarol met rode bietjes, hazelnoten en geitenkaas. Een plaatje om te serveren tijdens de feestdagen toch?

Krijg je visite over de vloer tijdens de feestdagen? Dan is dit een heerlijk (en gezond) hapje om te serveren, bijvoorbeeld tussendoor bij de borrel of als voorgerecht. Feestelijk en nog gezond ook!

Pizzarol met bietjes, hazelnoot en geitenkaas

Mealprepping tijdens de feestdagen

Het fijne van dit hapje is dat je de rol ook van tevoren kunt maken en zodra de visite er is in de oven kunt zetten. Zo sta je geen uren in de keuken terwijl je het liefst bij je gasten wilt zijn. Daarnaast kun je hem ook al van tevoren afbakken en koud serveren. Hij is dan iets minder knapperig, maar ook zeker niet verkeerd. Krijg je geen visite over de vloer? Alsnog lekker maken en zelf van genieten dan!

Ben je fan van deze pizza 2.0? Check dan hier 10x pizza maar dan anders recepten. Met een alternatieve pizzabodem of lekker vegetarische. Die zullen het heel goed doen als borrelhap tijdens Oud & Nieuw!


Print

Recept: Pizzarol met bietjes, hazelnoten en geitenkaas:

Pizzarol met bietjes, hazelnoot en geitenkaas
  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 25 minutes
  • Cook Time: 25 minutes
  • Total Time: 50 minutes
  • Yield: 15 plakjes 1x
  • Category: Pizza
  • Cuisine: Italiaanse Keuken

Ingredients

Scale
  • Een rol kant en klare pizzadeeg, te vinden in het koelschap van de supermarkt (400 gram)
  • 250 gram voorgekookte rode bietjes
  • 1 witte ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram verse geitenkaas
  • 1 flinke hand hazelnoten
  • 5 el olijfolie
  • 1 el. (zoete) balsamico azijn
  • 2 el. paneermeel
  • 0.5 el. gedroogde tijm
  • 0.5 el. gedroogde rozemarijn
  • Peper en zout

Extra:

  • Bakpapier
  • Evt. een schaaf

Instructions

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Schil de rode bietjes in dunne plakjes, bijvoorbeeld met een schaaf. Doe ze in een vergiet en laat ze goed uitlekken. Je kunt er bijvoorbeeld een kom op zetten die het vocht er nog iets beter uitdrukt.
  • Snij de ui in halve ringen en pers de knoflook alvast uit. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en voeg de uienringen eraan toe. Bak op middelhoog vuur totdat de uien glazig worden. Zet het vuur iets zachter en voeg de uitgeperste knoflook en rozemarijn toe. Bak even mee en blus als laatste af met de balsamicoazijn.
  • Meng in een kommetje de overgebleven 4 eetlepels olijfolie met de tijm en een snuf peper en zout naar smaak.
  • Leg een stuk bakpapier op het aanrecht en rol het pizzadeeg hierop uit. Bestrooi het deeg met de paneermeel.
  • Als de bietjes goed uitgelekt zijn verspreid je ze op het deeg. Je kunt de plakjes ook nog licht uitknijpen als ze nog te vochtig zijn. Beleg niet te dik. Verdeel vervolgens ook het ui-knoflookmengsel eroverheen.
  • Rol de pizza vervolgens op. Het hoeft geen hele strakke rol te worden want het deeg zal ook nog wat rijzen in de oven. Bestrijk de rol (ook de onderkant) met het kruidige oliemengsel. Til hem, met bakpapier en al, op een rooster in de oven. Het rooster plaats je iets onder het midden in de oven.
  • Bak de pizzarol 25 minuten in de oven. Hou het wel in de gaten, sommige ovens gaan nu eenmaal wat harder dan andere en een zwart hapje is toch iets minder feestelijk:)
  • Verkruimel de geitenkaas alvast. Vermaal de hazelnootjes wat fijner en rooster ze in een droge koekenpan op laag vuur. Zodra ze licht beginnen te kleuren kun je ze in een vergiet husselen zodat de schilletjes er tussenuit vallen.
  • Zodra de pizzarol klaar is, haal je hem uit de oven en laat je hem even een paar minuten afkoelen. Snij hem vervolgens in plakken. Serveer op een mooi bord met de geitenkaas en hazelnootjes eroverheen gestrooid. Als je nog wat van het oliemengsel over hebt kun je dit er ook nog overheen sprenkelen.

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Eet smakelijk en hele fijne feestdagen gewenst!

Liefs, Nanda

Pizzarol met bietjes, hazelnoot en geitenkaas

Category: Pizza Recepten, Voorgerechten Tags: balsamico azijn, feestdagen, geitenkaas, hapje, hazelnoten, Nanda Appelman, rode bieten, uien, vegetarisch

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « 10x Foodbloggers Kookboeken 2016:
Volgend bericht: Mini Pizza’s maken (glutenvrij) »

Lees Interacties

Trackbacks

  1. 29 Recepten Met Bietjes Om Je Rode Vingers Bij Af Te Likken! schreef:
    12 april 2018 om 2:41 pm

    […] leest hier hoe je dat moet […]

    Beantwoorden
  2. 29 Recepten Met Bietjes Om Je Rode Vingers Bij Af Te Likken! schreef:
    17 december 2018 om 1:49 pm

    […] uit. Het is dan ook zeker de moeite waard om dit gerecht eens voor de kids te maken. Je leest hier hoe je dat moet […]

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#KONINGSDAG

koningsdag recepten koninginne cake met amandel

Op zoek naar inspiratie voor Koningsdag? Neem hier een kijkje bij onze oranje recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • granola taart met yoghurt mango en blauwe bessen 20x Paasbrunch recepten
  • 10x taart voor pasen recepten header 10x Taart voor Pasen
  • Gehaktballen met ei (Scotch Eggs) Schotse eieren amuse of borrel hapje paas recepten 15x Paasrecepten met eieren
  • recept cruffins met nutella © bettyskitchen.nl Cruffins met Nutella (video)
  • recept paas taart met advocaat © bettyskitchen.nl Paas Taart met Advocaat

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept vegetarische spliterwten burges met blauwe kaas

10x Vegetarische BBQ recepten

recept iberische ribfingers van de barbecue

Iberische Rib fingers met BBQ saus

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

recept knolselderijsoep met blauwe kaas en noten © bettyskitchen.nl

Knolselderij soep met blauwe kaas en noten

recept courgetti met champignons en maissaus © bettyskitchen

Courgetti met champignons en maissaus

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨VIERKAZEN QUICHE MET PORT✨ Ik kookt weer een ✨VIERKAZEN QUICHE MET PORT✨

Ik kookt weer eens uit een kookboek en ging aan de slag met een heerlijk recept van @charlie_s_kitchen ! Het leven draait immers om balans en deze Vierkazen Quiche met Port, rode uien en walnoten wordt vast jouw nieuwe favoriete ‘guilty pleasure’!

Het is een verrukkelijk quiche geworden met rode ui, 4 kazen en een zoetje van Port. Je kunt de bereiding ook bekijken in mijn nieuwste IGTV. Dus maak van deze grijze zondag zeker een verrukkelijke dag! Wist je overigens dat het vandaag Nationale Kaasfondue dag is? Geniet dus zeer zeker van kaas vandaag!

Ga jij vandaag nog wat lekkers in de oven schuiven?
==> https://bettyskitchen.nl/vierkazen-quiche-met-port/

————————-
Bekijk het uitgeschreven recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#recept #igtv #quiche #vierkazen #kaas #port #charlieskitchen #kookboek #echtinbalans #nationalekaasfonduedag #cheese #mozzarella #gorgonzola #camembert #granapadano #weekend #heelhollandbakt #hartigetaart
✨PANCAKES CEREAL✨ Hebben jullie ooit wel eens ✨PANCAKES CEREAL✨
Hebben jullie ooit wel eens ontbijtgranen van pannenkoeken beslag gemaakt? Deze #pancakecereal is een oudere TikTok hype maar is vandaag de dag nog steeds heel erg lekker! Het is even een werkje en dus meer voor de ochtenden waarbij je meer tijd kan uittrekken voor ontbijt maken. 

Het beste aan dit recept is dat je werkelijk elk soort pannenkoekjes beslag hiervoor kunt gebruiken. Uit een pak, homemade of zelfs super gezond of vegan! Stop het in een spuitflacon of doseerzakje en bak kleine rondjes van het beslag in een koekenpan. Op de website vind je wel het recept dat ik hier graag voor gebruik! Serveer op bijvoorbeeld een smoothiebowl of een kommetje kwark en met vers fruit!

Heb jij wel eens pancakes cereal gemaakt of geproefd?

==> https://bettyskitchen.nl/pancakes-cereal-tiktok-recept/
—————————————-

Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#pancakes #mini #cereal #tiktok #tiktokfood #kwark #yoghurt #tiktokrecipes #aardbeien #blauwebessen #ontbijt
🐣✨ VROLIJKE PAASHAAS ✨🐣 Zie hier Betty 🐣✨ VROLIJKE PAASHAAS ✨🐣

Zie hier Betty op haar Paas best! Dat betekent dus met een mond vol heerlijk eten! Vanmorgen zijn wij tijdens het paas ontbijt compleet in de watten gelegd door vrienden en met verrukkelijk eten! Uiteraard mocht een creatie met croissantdeeg niet ontbreken! Het is dan ook ontzettend leuk om te zien dat jullie ook massaal aan de slag zijn gegaan met #CRUFFIN recepten en krijg er ook regelmatig tags en foto’s van doorgestuurd!

Maak er hoe dan ook een geweldig paasweekend van! Ik hoop dat je hem op een leuke en coronaproof manier kunt doorbrengen met mensen waar je van houdt. En anders wel lekker genieten van een paar daagjes uitrusten en vrij zijn. Hele fijne paasdagen en geniet zeker van de heerlijke paas recepten die op de website staan!

Liefs, Betty
✨CINNAMON CRUFFINS ✨ Vorige week deelde ik ei ✨CINNAMON CRUFFINS ✨

Vorige week deelde ik eindelijk de IGTV voor Croissant muffins met Nutella. En de afgelopen week zag ik ineens de CRUFFIN op heel erg veel kanalen voorbij komen. Echt ontzettend leuk dat de liefde voor croissantdeeg nu massaal inslaat! En CRUFFINS zijn dan ook met recht de grote paas tip voor dit jaar! 

Op mijn verzamellijstje met paasbrunch recepten (zie stories) voor dit weekend vind je reeds overheerlijke Paas cruffins met ricotta en lemon curd. Ik heb de cruffins met Nutella ook reeds toegevoegd. 

Maar deze easy peasy cruffins met kaneelsuiker zijn ook zeker het proeven waard!! Ik zal ze binnenkort ook op de website erbij zetten! Voor nu moeten jullie het even doen met de Reels en kort recept dat daarin beschreven staat. Maar je zult blij verrast zijn!

Ik slinger straks de oven weer aan hiervoor! Want we gaan spullen sjouwen! Wat zijn vandaag jouw plannen?

==> https://bettyskitchen.nl/paasbrunch-recepten/
🌿✨ASPERGE KRAT VAN EIGEN BODEM ✨🌿 Het N 🌿✨ASPERGE KRAT VAN EIGEN BODEM ✨🌿

Het Nederlandse aspergeseizoen is inmiddels geopend! Hebben jullie al het witte goud in huis gehaald? De asperge liefhebbers onder jullie kunnen de komende weken een bestelling plaatsen voor een compleet 3-gangen asperge menu om dit voorjaar mee te vieren!

Versplatform @vaneigenbodem.nl slaat namelijk de handen in een met @dekrat en komt de ‘asperge box’ op 29 april 2021 bij je thuis afleveren! Alle boodschappen zitten in het pakket en je hoeft enkel de QR code te scannen om de recepten te bekijken.

Van een lichte bouillon met witte asperges vooraf, tot een hoofdgerecht van krieltjes met venkel gegrilde asperges en de koningsoesterzwam. Maar laten we ook een nagerecht van Hollandse aardbeien met witte asperge crème niet vergeten. Die laatste was echt een verrassing!

Wil jij ook de aspergekrat thuis ontvangen? Plaats dan je bestelling tot en met maandag 26 april via onderstaande link. Zie ook mijn stories voor swipe up link!

⇒ https://www.dekrat.nl/aspergekrat 
____________________________________________
#asperges #aspergeseizoen #aspergekrat #vaneigenbodem #dekrat #foodbox #witteasperges #asperagus #joincollab #bettyskitchencollab #samenwerking
❤️ BROODROOSTER (met korting) ❤️ Is voor ❤️ BROODROOSTER (met korting) ❤️

Is voor jullie goed keukenapparatuur ook goud waard? Daarnaast vind ik het ook heel belangrijk dat de apparatuur functioneel en veelzijdig is. Maar dat ook een tof design heeft dat gezien mag worden op het aanrecht. Dus wat vinden jullie van mijn nieuwe broodrooster die ik van @russellhobbs.benelux heb gekregen?

De knalrode kleur is een echte blikvanger en staat perfect op onze Paastafel. Ik hou van dat retro design met afwerking in chrome. Niet alleen roostert hij mijn sneetjes brood tot in perfectie, maar je krijgt er ook een extra opzet bij voor het opwarmen van je croissants of bagels! En dat scheelt gewoonweg een hele oven opwarmen voor het afbakken van 1 stuks voor de lunch!

Russell Hobbs heeft een breed assortiment aan mooi design apparatuur voor in de keuken. Naast deze prachtige rode Colour Plus + broodrooster hebben ze ook bijpassende waterkokers, koffiezetapparaten, blenders en meer in het assortiment! Een aantal van deze producten zijn zelf bekroond tot ‘Best Reviewed’ op Kieskeurig. Deze week ontvang je tevens -20% korting op Colours Plus+ bij MediaMarkt (zie swipe up in mijn stories)

Neem dus gerust een kijkje op hun pagina voor alle modellen en kleuruitvoeringen want misschien zit er voor jou ook iets leuks tussen? Hele fijne paasdagen in ieder geval!

Groetjes, Betty

_________________________
#russellhobbs #russellhobbsbenelux #broodrooster #toaster #couloursplus #keukenapparatuur #gadgets #rood #pasen #easter  #bettyskitchencollab #samenwerking
✨VEGAN COURGETTI MET PADDENSTOELEN EN MAIS ✨ ✨VEGAN COURGETTI MET PADDENSTOELEN EN MAIS ✨

Wat een heerlijk warme dag is dit hè! Dat vraagt ook om een lichte zomerse maaltijd! Courgetti is een heerlijk, gezond en glutenvrij alternatief voor een bordje pasta en zo kom je wel aan je dagelijkse voorziening groente. 

De romige saus is ook enkel gemaakt groente, het is namelijk een saus van gepureerde maïs! Zo lekker dat je ongetwijfeld wel vaker deze courgetti met champignons en maissaus op het menu gaat zetten! 

Check op de website sowieso een lijstje met 10x courgetti recepten om van te smullen! Heb jij wel eens courgetti pasta gemaakt? 

==> https://bettyskitchen.nl/courgetti-met-champignons-maissaus/
————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#courgetti #courgette #zucchini #zoodles #pasta #glutenvrij #lowcarb #mais #vegan #plantbased #corn #creamy #summertime #recept
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in