• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Borrelhapjes en Snacks / Borrelbrood met Chorizo en kaas

Borrelbrood met Chorizo en kaas

30 augustus 2018 Door Betina Oostveen 6 Reacties

Dit is een heerlijk broodje om met elkaar te delen! En hij staat perfect op tafel voor tijdens een borrel, als tapas of aperitivo en is heerlijk om in je soep te dippen. Ik heb het over borrelbrood met chorizo en kaas. Zo makkelijk dat je hem vanavond meteen op tafel gaat zetten 🙂

Een borrelbrood met chorizo en kaas maken

Bij ons staat zomers vaak een lekkere (maaltijd)soep op het menu. En voor erbij eten wij vaak een stukje brood, zoals deze borrelbrood met chorizo en kaas. Namelijk een heerlijk zogeheten plukbrood, waarbij je bij elke stukjeplukjehapje weer iets anders proeft. Je kerft een flink brood namelijk in en vult de inkepingen met alles dat je lekker vindt.

borrelbrood met chorizo en kaas © bettyskitchen

Zoals dus plakjes kaas, chorizo, maar kan ook met ham, blauwe kaas, of zelfs brie! Deze combinatie is in ieder geval een van mijn favorieten borrelbrood. Zet deze kanjer op tafel en laat iedereen lekker zelf een stukje borrelbrood met chorizo en kaas afbreken. Genieten wordt het sowieso wel!

Nog meer zomerse borrelbrood recepten

Ben je fan van dit heerlijke borrelbrood met chorizo? Dan heb ik uiteraard nog meer zomerse borrelbrood recepten voor je! Ga voor deze bruschetta met tomaten, of maak een trio van bruschetta met.  Of ga voor een decadente camembert in brood plankje. Want dat is een heerlijke kaasfondue om in te dippen met brood, groente en noten! Maak er hoe dan ook een heerlijk borrelmoment van met deze zomerse borrelbrood recepten!

Print

Borrelbrood met chorizo en kaas recept

borrelbrood met chorizo en kaas © bettys kitchen
Print Recipe

★★★★★

5 from 3 reviews

  • Yield: 4–6 personen 1x
  • Category: Tussendoortje
  • Cuisine: Spaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 groot boerenbrood,
  • 3 eetlepels olijfolie,
  • klontje roomboter,
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie enof tijm,
  • 100–200 gram chorizo, in dunne plakken (vleeswaren afdeling)
  • 150–300 gram (jonge) kaas, in plakken,
  • 2 eetlepels groene olijven tapenade,
  • snufje gemalen peper.

 

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop het ongesneden landbrood. Snijd het brood kruislings in met een broodmes. Let op dat je het brood niet helemaal doorsnijd.
  2. Smelt in een steelpannetje de olie met de boter. Voeg de kruiden en een snufje peper toe en giet dit over het brood. Probeer het een beetje in de inkepingen te gieten.
  3. Vouw plakjes chorizo en reepjes kaas tussen de inkepingen. Gebruik zoveel als je wilt, en het hangt natuurlijk ook een beetje af van de grootte van het brood. (Ik ben in ieder geval meer fan van teveel kaas in mijn borrelbrood in plaats van te weinig!)
  4. Kwast de bovenkant van het brood en vooral de inkepingen in met de olijven tappenade en stop de plaat in de voorverwarmde oven.
  5. Bak het borrelbrood met chorizo en kaas af gedurende 20 minuten. Serveer direct.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

borrelbrood met chorizo en kaas © bettys kitchen

Category: Borrelhapjes en Snacks, Voorgerechten Tags: brood, Chorizo, Kaas, Spaanse keuken, tapas

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Restaurant D’Swarte Walvis in Zaandam
Volgend bericht: Maltesers taart (video) »

Lees Interacties

Reacties

  1. Shane

    30 augustus 2018 om 7:03 am

    Wow, dat ziet er lekker uit, ga ik echt op tafel zetten binnenkort als ik een bijeenkomstje thuis heb met collega’s… 🙂

    ★★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      30 augustus 2018 om 10:30 am

      Dat klinkt heel goed! Heel veel plezier en eet smakelijk alvast!

      Beantwoorden
  2. marieke

    30 augustus 2018 om 9:21 am

    goedendag , lukt niet om me af te melden, maar dat wil ik wel!

    ★★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      30 augustus 2018 om 10:30 am

      Hallo Marieke, ik stuur u even een email rechtreeks hierover.

      Beantwoorden
  3. Wendy

    30 oktober 2020 om 8:08 pm

    Horizontaal (ik lees “met de horizon mee”) insnijden? Of kruislings?

    ★★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      7 november 2020 om 12:39 pm

      Je hebt grootgelijk en ik pas het aan naar kruislings!
      Dank je wel!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • 15x gezonde smoothies recepten met groente en fruit © bettyskitchen.nl 15x Gezonde Smoothies
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

recept vlechtbrood met brie en cranberry © bettyskitchen.nl

Vlechtbrood met brie en cranberry (Video)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in