• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Keto recepten
      • Low Carb recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • In de Media
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • Twitter
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Tussendoortjes Recepten / Borrelbrood met Chorizo en kaas

Borrelbrood met Chorizo en kaas

30 augustus 2018 Door Betina Oostveen 6 Reacties

Dit is een heerlijk broodje om met elkaar te delen! En hij staat perfect op tafel voor tijdens een borrel, als tapas of aperitivo en is heerlijk om in je soep te dippen. Ik heb het over borrelbrood met chorizo en kaas. Zo makkelijk dat je hem vanavond meteen op tafel gaat zetten 🙂

Een borrelbrood met chorizo en kaas maken

Bij ons staat zomers vaak een lekkere (maaltijd)soep op het menu. En voor erbij eten wij vaak een stukje brood, zoals deze borrelbrood met chorizo en kaas. Namelijk een heerlijk zogeheten plukbrood, waarbij je bij elke stukjeplukjehapje weer iets anders proeft. Je kerft een flink brood namelijk in en vult de inkepingen met alles dat je lekker vindt.

borrelbrood met chorizo en kaas © bettyskitchen

Zoals dus plakjes kaas, chorizo, maar kan ook met ham, blauwe kaas, of zelfs brie! Deze combinatie is in ieder geval een van mijn favorieten borrelbrood. Zet deze kanjer op tafel en laat iedereen lekker zelf een stukje borrelbrood met chorizo en kaas afbreken. Genieten wordt het sowieso wel!

Nog meer zomerse borrelbrood recepten

Ben je fan van dit heerlijke borrelbrood met chorizo? Dan heb ik uiteraard nog meer zomerse borrelbrood recepten voor je! Ga voor deze bruschetta met tomaten, of maak een trio van bruschetta met.  Of ga voor een decadente camembert in brood plankje. Want dat is een heerlijke kaasfondue om in te dippen met brood, groente en noten! Maak er hoe dan ook een heerlijk borrelmoment van met deze zomerse borrelbrood recepten!

Print

Borrelbrood met chorizo en kaas recept

borrelbrood met chorizo en kaas © bettys kitchen

★★★★★

5 from 3 reviews

  • Yield: 4–6 personen 1x
  • Category: Tussendoortje
  • Cuisine: Spaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 groot boerenbrood,
  • 3 eetlepels olijfolie,
  • klontje roomboter,
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie enof tijm,
  • 100–200 gram chorizo, in dunne plakken (vleeswaren afdeling)
  • 150–300 gram (jonge) kaas, in plakken,
  • 2 eetlepels groene olijven tapenade,
  • snufje gemalen peper.

 

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop het ongesneden landbrood. Snijd het brood kruislings in met een broodmes. Let op dat je het brood niet helemaal doorsnijd.
  2. Smelt in een steelpannetje de olie met de boter. Voeg de kruiden en een snufje peper toe en giet dit over het brood. Probeer het een beetje in de inkepingen te gieten.
  3. Vouw plakjes chorizo en reepjes kaas tussen de inkepingen. Gebruik zoveel als je wilt, en het hangt natuurlijk ook een beetje af van de grootte van het brood. (Ik ben in ieder geval meer fan van teveel kaas in mijn borrelbrood in plaats van te weinig!)
  4. Kwast de bovenkant van het brood en vooral de inkepingen in met de olijven tappenade en stop de plaat in de voorverwarmde oven.
  5. Bak het borrelbrood met chorizo en kaas af gedurende 20 minuten. Serveer direct.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

borrelbrood met chorizo en kaas © bettys kitchen

Category: Tussendoortjes Recepten Tags: borrel, borrelhapje, brood, Chorizo, Kaas, tapas

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Restaurant D’Swarte Walvis in Zaandam
Volgend bericht: Maltesers taart (video) »

Lees Interacties

Reacties

  1. Shane

    30 augustus 2018 om 7:03 am

    Wow, dat ziet er lekker uit, ga ik echt op tafel zetten binnenkort als ik een bijeenkomstje thuis heb met collega’s… 🙂

    ★★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      30 augustus 2018 om 10:30 am

      Dat klinkt heel goed! Heel veel plezier en eet smakelijk alvast!

      Beantwoorden
  2. marieke

    30 augustus 2018 om 9:21 am

    goedendag , lukt niet om me af te melden, maar dat wil ik wel!

    ★★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      30 augustus 2018 om 10:30 am

      Hallo Marieke, ik stuur u even een email rechtreeks hierover.

      Beantwoorden
  3. Wendy

    30 oktober 2020 om 8:08 pm

    Horizontaal (ik lees “met de horizon mee”) insnijden? Of kruislings?

    ★★★★★

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      7 november 2020 om 12:39 pm

      Je hebt grootgelijk en ik pas het aan naar kruislings!
      Dank je wel!

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel kookplezier!

Groetjes, Betty

#GEZONDE SMOOTHIES

recept golden milk ontbijt smoothie © bettyskitchen.nl

Gezonde smoothies om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • Kerstkrans van meringue, chocolade en kersen recept allerhande Betty's Kitchen 10 x Kerstdesserts
  • recept hele knolselderij uit de oven © bettyskitchen.nl 10x Vegetarische Hoofdgerechten voor Kerst
  • recept vegetarische stoofvlees met aubergines en paddestoelen © bettyskitchen.nl Stoofvlees met aubergine en paddenstoelen (vegetar...
  • video how to tapas plank maken met spaanse vleeswaren olijven etc © bettyskitchen.nl 7x Borrel plank recepten
  • 10x courgetti recepten © bettyskitchen.nl 10x Keto recepten voor lunch of diner

#KETO RECEPTEN

avocado met ei uit de oven

Hoog in vetten en eiwitten voor een lang verzadigd gevoel

food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept gemarineerd buikspek © bettyskitchen.nl

Gemarineerde Buikspek van de BBQ

recept 3x steak van de barbecue © bettyskitchen.nl

Steak bereiden op de BBQ

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

zelf havermoutpap maken recept © bettyskitchen.nl

Havermoutpap maken (video)

recept pompoenbrood met roomkaas © betty's Kitchen

Pompoen brood met roomkaas

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube
✨KAISERSCHMARREN MAKEN ✨ Okee we zitten nog w ✨KAISERSCHMARREN MAKEN ✨

Okee we zitten nog wel even in de lockdown modus, dus even wegdromen naar vakantieoorden en wintersport gebieden doen we nu vaker dan ons lief is. 

Ben jij wel eens op wintersport in Oostenrijk geweest? Dan heb je ‘Kaiserschmarren’ ongetwijfeld al eens gegeten :-). Deze bekende Oostenrijkse gescheurde pannenkoek is de perfecte lunch tijdens het skiën of snowboarden. Maar ook thuis in Nederland kun je zo nog even lekker genieten van een echte zoete klassieker als lunch of zelfs als ontbijt!

Zet hem dus zeker op het menu voor dit weekend! Want met een heel klein beetje geluk valt er misschien nog wel een ❄️ naar beneden, zo koud dat het is... 

==> https://bettyskitchen.nl/kaiserschmarren-oostenrijkse-gescheurde-pannenkoek/

————————-
Bekijk de receptvideo in mijn IGTV of surf naar de website voor het uitgeschreven recept. (link in bio)Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-
#kaiserschmarren #recept #pannenkoek #pancakes #germanpancake #tirol #wintersport #austria #appelmoes #lunch #diner #igtv #youtube
✨HARTIGE PANCAKES MET EI, AVOCADO EN SPINAZIE✨ ✨HARTIGE PANCAKES MET EI, AVOCADO EN SPINAZIE✨

Vanavond eten we pancakes voor het diner! Ja je leest het goed! Want met nog wat leftover aardappel puree maak je de allerlekkerste hartige pancakes klaar! Afgetopt met een gebakken eitje, een halve avocado in plakken, feta (of geitenkaas)  en wat verse spinazie maak je zo een overheerlijke maaltijd om van te genieten!

Wie lusten er nog meer een portie hartige pancakes?

Liefs, Betty

==> https://bettyskitchen.nl/hartige-pancakes-met-aardappel/

————————-
Ga dus snel naar de site en tik ‘hartige pancakes’ in in de zoekbalk. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.

——————————————————————
#leftover #aardappels #pancakes #hartigepancakes #pannenkoekjes #aardappelpuree #eieren #eggs #avocado #spinazie #feta #vegetarisch #pannenkoekjes
✨ GEROOKTE EENDENBORST SALADE✨ Gisteren hield ✨ GEROOKTE EENDENBORST SALADE✨

Gisteren hielden we een vragenrondje in mijn stories en kwam overduidelijk naar voren dat jullie graag wat meer low carb gerechten terug zien. Hoewel ik echt kan genieten van mijn zoete baksels (niet altijd even gezond) betekent dat wel dat ik ook regelmatig een balans moet zoeken met anderzijds een lekker gezond recept met wat minder koolhydraten maar meer proteïne en vetten. Deze eendenborstsalade is dan ook een heerlijk lunchgerecht om van te smullen! 

Voor de liefhebber kun je er zelfs nog een afgebakken (low carb) broodje bij serveren en serveer je de salade ook daarop. Is het meteen een wat vullende avondmaaltijd. 

Deze salade is lekker hartig door de gegrilde eendenborst en kaas, maar heeft een zoetje en frisje door de sinaasappel en komkommer. Lekker met wat walnoten voor een beetje crunch! 

Jaaaaa ik ben benieuwd of jij deze goedgevulde salade ook eens wil uitproberen? Enjoy!

==> https://bettyskitchen.nl/eendenborst-salade-met-sinaasappel/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-

#salade #lowcarb #glutenvrij #eendenborst #duck #salad #sinaasappel #komkommer #rodebiet #walnoten #goedevoornemens #lunch #balsamico #genieten #recept
✨PINDAKAAS BROWNIES✨ Wat is dat toch met pind ✨PINDAKAAS BROWNIES✨

Wat is dat toch met pindakaas he? Als chocolade mijn ‘zoete’ guilty pleasure is, dan is pindakaas toch wel mijn ‘hartige’ guilty pleasure 🙂 Echt waar! Het liefst snack ik het zo rechtstreeks van de lepel af hoor! Maar verwerkt in deze pindakaas brownies is ook een brilliant idee. Een mooie zachte smeuige brownie met een tussenlaag van gladde en creamy pindakaas is om van te smullen! Je vind dan ook een korte receptvideo bij mijn Reels terug. En jullie weten dat ik groot fan ben van brownies en Blondies maken, dus check gerust nog veel meer lekkere recepten op de site!

Ben jij meer team chocolade 🍫, pindakaas 🥜 of ga je voor pindakaas brownies 😍?

==> https://bettyskitchen.nl/pindakaas-brownies-recept/

————————————————
#pindakaas #chocolade #chocolate #peanutbutter #brownies #homemade #recept #heelhollandbakt #pindabaas #calve #pinda #chocoholic #foodlovefollow #baking #feedfeedbaking
✨HAVERMOUT ONTBIJTPAP ✨ Al sinds mijn kinderj ✨HAVERMOUT ONTBIJTPAP ✨

Al sinds mijn kinderjaren heb ik moeite om sochtends een boterham naar binnen te werken. En een lactose intolerantie zorgde ervoor dat ik de muesli met melk of yoghurt ook liet staan. 

Toen was daar een decenia geleden ineens weer de havermoutpap die perfect te combineren was met fruit en begon plantaardige melk aan zijn opmars. Betty kreeg weer zin in ontbijten en het is nog steeds een van mijn favoriete doordeweekse ontbijtjes. 

De laatste tijd ben ik weer helemaal verslingerd aan cashewpasta en amandelboter. Een lepeltje over de pap mag helemaal niet ontbreken en zorgt meteen voor een beetje extra vetten en mijn dagelijkse portie noten. 

INGREDIËNTEN 
40-50 gr havermout
250-300 ml plantaardige melk
0,5 tl kaneel
0,5 banaan
3 halve walnoten
1 El pompoenpitten
1 tl amandelboter

Wie van jullie kan zich nog meer geen leven zonder havermoutpap meer voorstellen? 

==> https://bettyskitchen.nl/havermoutpap-maken-video/

————————-
Ga snel naar de site en bekijk het basisrecept en vele variaties via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-

#havermout #havermoutpap #oats #rolledoats #porridge #amandel #walnoten #amandelmelk #plantbased #vegan #glutenvrij #glutenfree
✨7x ALCOHOLVRIJE GIN-TONIC✨ In het nieuwe jaa ✨7x ALCOHOLVRIJE GIN-TONIC✨

In het nieuwe jaar focussen we ons niet alleen op goede voornemens zoals gezonder eten. Maar steeds meer en meer mensen laten deze maand ook de alcohol even achterwege. Puur om bij te komen na een zeer feestelijke maand met vaak iets teveel drank, of om het nieuwe jaar te beginnen met een detox voor lichaam en geest. Een ‘Dry January’ wordt dit ook wel genoemd. 

Toen ik twee jaar geleden besloot om zo goed als te stoppen met alcohol, waren het vooral die gin tonics op vrijdag avond die ik miste. Gelukkig zijn er inmiddels heel wat mooie alcoholvrije spirits uitgekomen en ik deel dan ook mijn 7 favoriete merken en recepten met jullie op de website!

Speciaal voor diegenen die meedoen aan Dry Januari, nog moeten rijden, een lekkere cocktail met weinig calorieën zoeken, zwanger zijn, of gewoon even geen zin hebben in alcohol 😂

==> https://bettyskitchen.nl/7x-alcoholvrije-gin-tonic/

————————-
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-

#dryjanuary #goedevoormemens #ontwijnen #alcoholvrij #gintonic #cocktails #mocktails #friyay #weekend #recepten
✨OEUF EN COCOTTE✨ Jongens wat is deze eerste ✨OEUF EN COCOTTE✨

Jongens wat is deze eerste werkweek voorbijgevlogen!! Het weekend staat alweer voor de deur en het werk is ook niet eens een klein beetje af! 
Maar ik vermoed dat meer mensen hier last van hebben want het blijft toch een beetje gek hé zo’n lockdown. 

Gelukkig staat er weer een heerlijk weekend recept voor je klaar! Iets zegt me dat je dag beginnen met een overheerlijke ‘oeuf en cocotte’ een hoop goed zal maken! 

Je vind de receptvideo nu terug op het IGTV kanaal en uiteraard op de website! Gaan jullie er een mooi weekend van maken?

Liefs, Betty

=> https://bettyskitchen.nl/oeufs-en-cocotte-eieren-oven/

—————————
Ga dus snel naar de site en bekijk het recept via de link in bio. Sla deze post op middels de boekenlegger (rechtsonder foto). En deel dit bericht in jouw stories middels het papieren vliegtuigje.
————————-

#ontbijt #breakfast #recept #oeuf #oeufencocotte #cocotte #eieren #eggs #zalm #spinazie #vegetarisch #lowcarb #glutenvrij #igtv #weekend
Meer laden… Volgen op Instagram

Copyright © 2021 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee