• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Lunch recepten / Pannenkoeken met spinazie, ham, kaas en spiegelei

Pannenkoeken met spinazie, ham, kaas en spiegelei

4 september 2018 Door Betina Oostveen Reageer

Wij Nederlanders zijn dol op pannenkoeken, maar de gemiddelde Fransman maakt er ook iets lekkers van: bijvoorbeeld deze hartige pannenkoeken met spinazie, ham, kaas en spiegelei! Tijdens vakanties in La Douce France is dit mijn favoriete vulling voor crêpes!

Pannenkoeken met spinazie uit Bretagne

Dit is zo’n heerlijk vullend lunchgerecht dat ik heb opgepikt tijdens een vakantie in Bretagne (Frankrijk). De crêperies kom je daar om de haverklap tegen en dat is niet zo raar: want pannenkoeken en boekweit crêpes (ook wel galettes) zijn gewoonweg erg lekker! Deze boekweit pannenkoeken met spinazie, ham, kaas en spiegelei zijn dan ook mijn favoriete lunch gerecht daar. Ik noem ze dan ook vaak een Bretonse pannenkoek!

recept bretonse pannenkoeken met spinazie, ham, kaas en spiegelei crepes © bettyskitchen.
recept bretonse pannenkoeken met spinazie, ham, kaas en spiegelei crepes © bettyskitchen.

Nog meer lekkere pannenkoeken en crepes recepten.

Je kunt uiteraard ook het basisrecept voor Hollandse pannenkoeken gebruiken. In Frankrijk wordt echter vaak boekweitmeel gebruikt in recepten voor pannenkoeken en crêpes en die geeft een heerlijke, haast nootachtige smaak. Heb je geen boekweitmeel in huis dan gebruik je enkel gewone tarwebloem. Deze Bretonse pannenkoeken met spinazie, ham, kaas en spiegelei zijn voortreffelijk als brunch of lunch. Probeer zeker ook eens Nanda’s Galettes Campagnarde met spekreepjes en aardappel. Tevens zijn crêpes met karamelsaus ook heel typerend voor de Bretagne streek. Check hier overigens nog veel meer pannenkoeken en crêpes recepten van onze site!


Print

Recept: Pannenkoeken met spinazie, ham, kaas en spiegelei (Bretonse pannenkoek)

recept bretonse pannenkoeken met spinazie, ham, kaas en spiegelei crepes © bettyskitchen.
Print Recipe

Wij Nederlanders zijn dol op pannenkoeken, maar de gemiddelde Fransman maakt er ook iets lekkers van: bijvoorbeeld deze hartige pannenkoeken met spinazie, ham, kaas en spiegelei! Tijdens vakanties in La Douce France is dit mijn favoriete vulling voor crepes ofwel een Bretonse pannenkoek

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 20 min.
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 40 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Lunch
  • Method: bakken
  • Cuisine: Franse keuken

Ingredients

Scale

Voor de Bretonse pannenkoeken (crêpes):

  • 1 ei (M)
  • 300 ml (plantaardige) melk
  • snufje zout
  • 60 gr bloem
  • 75 gr boekweitmeel
  • zonnebloemolie

Voor de vulling:

  • 200 gr verse spinazie
  • 8 plakken gram achterham
  • 100 gram gerast gruyere kaas
  • 4 eieren
  • Olijfolie of roomboter, om te bakken
  • Peper & zout

Instructions

  1. Meng de ingredienten voor de crepes in een ruime kom en klop op met een handgarde. Laat 30 minuten staan. (Tip: lees hier alles over het zelf bakken van pannenkoeken.
  2. Verwarm een koekenpan op medium vuur met olie of boter en bak hierin alvast 4 spiegeleieren. Breng op smaak met zout en peper en zet apart.
  3. Verwarm (opnieuw de) koekenpan of een speciale pannenkoekenpan met een beetje olie en bak hier vervolgens 4 stuks Bretonse pannenkoeken op medium hoog vuur. Wacht tot de bovenkant licht gestold is en draai de crepe om. 
  4. Beleg daarna elke crepe direct met 50 gram verse spinazie. Strooi hier 25 gram kaas over heen en plaats 2 plakken ham er overheen. Schep voorzichtig een spiegel ei er bovenop. 
  5. Maak het helemaal Frans door 4 zijkanten een stukje naar het midden te vouwen zodat je een vierkant pakketje krijgt. Door de warmte zal de spinazie ook wat slinken en de kaas smelten. Yummmm!
  6. Serveer direct en ga door met de volgende pannenkoeken bakken. 

Eet smakelijk!

Notes

Tijd besparen tip: Je kunt de crepes natuurlijk van tevoren opbakken en warm houden in een oven op 50 graden. Maar je mag ook kant en klare pannenkoeken gebruiken of zelfs tortilla wraps. Deze hoef je dan enkel even kort op te warmen in de magnetron of in een koekenpan en lekker belegen met spinazie, ham, kaas en spiegelei.

Keywords: pannenkoeken, crepes, eieren, ham, kaas, spinazie

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept bretonse pannenkoeken met spinazie, ham, kaas en spiegelei crepes © bettyskitchen.

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Bretonse pannenkoeken met spinazie, ham, kaas en spiegelei wilt gaan maken!

Category: Lunch recepten Tags: eieren, Franse keuken, magere spekreepjes, pannenkoeken, spinazie

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Eiersalade met yoghurt en vega spekjes
Volgend bericht: The Fork INSIDER: Brasserie Ambassade & De Belhamel in Amsterdam »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#BUDGETKOKEN

budget koken recepten

Lekker eten moet binnen elke portomonnee passen. Check hier onze recepten voor budget koken

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • 20x recepten voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes taart soep en meer 20x Paasbrunch recepten
  • Hartige taart met groene voorjaarsgroenten 10x vegetarische hartige taart
  • recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl Blondies met paaseieren
  • 10x hartige paasrecepten met eieren voor de paasdagen paasbrunch ontbijt lunch eieren broodjes en meer gepocheerd, gekookt, gebakken 10x Hartige Paasrecepten met eieren
  • 15x Gerechten uit de Egyptische keuken

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept paas blondies met paaseieren chocolade © bettyskitchen.nl

Blondies met paaseieren

recept ghorayeba ghee cookies Middle East © bettyskitchen.nl

Ghee Cookies (Ghorayeba)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

Vegetarische samosa's met homemade chutney

Vegetarische Indiase samosa’s

recept mont d'or uit de oven © bettyskitchen.nl

Vacherin Mont d’Or uit de oven

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee