• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Voorgerechten / Pannenkoekentaart met spinazie en gehakt

Pannenkoekentaart met spinazie en gehakt

19 december 2014 Door Betina Oostveen 2 Reacties

Wist je dat onze Hollandse pannenkoeken ook uitstekend zijn voor het maken van laagjestaarten?. Maak bijvoorbeeld eens een hartige pannenkoekentaart met spinazie en gehakt!

Pannenkoekentaart met spinazie en gehakt_1

Een ideale hartige taart om te delen met de familie. En een welkome afwisseling op bijvoorbeeld hartige quiches. Zelfs de kids kunnen zich aan dit recept wagen!

Hartige pannenkoekentaart met spinazie

Zelfgemaakte pannenkoeken zijn natuurlijk heerlijk. Maar om jezelf heel wat bakwerk uit handen te nemen, kun je ook kant-en-klare pannenkoeken uit de supermarkt nemen. Je stapelt eenvoudig de pannenkoeken op, met daartussen met jouw favoriete vulling. Even in de oven en klaar is Kees! Staat dit jaar jouw kerstdiner in het teken van een ‘Hollands’ kerstmenu? Dan mag deze pannenkoekentaart met spinazie niet ontbreken als feestelijk en vullend voorafje. Een taart is in ieder geval genoeg om te delen met de hele familie.

En voor de liefhebbers van pannenkoeken: Check ook eens dit recept voor een hartige Italiaanse pannenkoekentaart!

Print

Recept: Pannenkoekentaart met spinazie en gehakt

Print Recipe
  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 minutes
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 35 minutes
  • Yield: 8-10 personen 1x
  • Category: Voorgerechten
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale

 

  • 8 pannenkoeken (liefst zelfgebakken),
  • 500 gram (runder)gehakt,
  • 3 uien,
  • 3 knoflooktenen,
  • 1 eetlepel paprikapoeder,
  • 1 eetlepel gehakte verse peterselie,
  • 600 gram verse spinaziebladeren (gewassen)
  • 175 gram geraspte kaas,
  • Olijfolie,
  • Peper en zout.

Extra:

  • oven,
  • hapjespan,
  • springvorm 20/24 cm,
  • bakpapier.

 

 

Instructions

 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden / 180 hete lucht. Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan en bak hierin het gehakt rul.
  2. Pel en snipper ondertussen de uien en knoflook. Voeg toe aan het gehakt en bak gedurende 3 minuten. Breng op smaak met zout, peper, peterselie en de paprikapoeder. Schep hierna uit de pan in een kom en zet apart.Pannenkoeken taart met spinazie en gehakt 002-001
  3. Verhit opnieuw een scheut olijfolie in de hapjespan en bak de spinazie hierin. Het zal niet allemaal in een keer in de pan passen, dus voeg steeds een nieuwe hand met spinaziebladen toe en laat slinken. Voeg na het laatste beetje ook het gehakt weer toe en roer goed om.
  4. Bekleed de springvorm met bakpapier en leg 1 pannenkoek op de bodem. Verdeel hier 1/7 van het spinazie/gehakt mengsel overheen. Bestrooi met een beetje geraspte kaas en leg hier nog een pannenkoek bovenop. Druk deze een beetje aan en ga op deze manier door met laagjes aanbrengen, tot alle pannenkoeken verbruikt zijn. De achtste en bovenste pannenkoek dient enkel bedekt te worden met een handje kaas.
  5. Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten. Snijd de pannenkoekentaart met spinazie en gehakt hierna in punten en serveer direct.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

Pannenkoekentaart met spinazie en gehakt-003

Category: Voorgerechten Tags: gehakt, Kaas, pannenkoeken, spinazie, uien, vlees

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Naar Maastricht met FoodWeLove: Beluga Loves You, La Feve en Townhouse Hotel
Volgend bericht: Chocoladetaart met Frambozen »

Lees Interacties

Reacties

  1. Simone

    20 december 2014 om 10:24 am

    Lijkt me echt heerlijk deze, alleen wel een beetje zwaar Voor een voorgerecht…. Dat Dan weer wel…

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#VALENTIJNSDAG

valentijnsdag recepten

Op zoek naar recepten om de meest romantische dag van het jaar te vieren? Check hier al onze Valentijnsdag recepten op een rijtje!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel
  • recept barbacoa mexicaans stoofvlees © bettyskitchen.nl Barbacoa Mexicaans stoofvlees
  • recept gebakken rijst met ei fried rice maken © bettyskitchen.nl Gebakken rijst met ei (fried rice)

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

recept volkoren pain au levain desembrood © bettyskitchen.nl

Volkoren Pain au Levain (bruin) – uit De Veldkeuken kookboek

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in

Naast gevulde koeken zijn wij ook dol op het verzamelen van digitale cookies. Vind je dat goed?JaNee