Print

Basisrecept pannenkoeken bakken

Zelf pannenkoeken bakken is niet moeilijk en waarschijnlijk heb je alle ingredienten al gewoon in huis liggen. Dit is een basisrecept voor pannenkoeken bakken met bloem, eieren en melk, maar ook een paar variatierecepten en warmhoud tip voor je pannenkoeken.

Ingredients

Scale

Instructions

  1. Kluts de eieren met de melk even luchtig in een kom.
  2. Voeg het zout en de bloem toe en klop nogmaals goed door. Zorg dat alle klontjes er uit zijn.
  3. Zet het pannenkoekenbeslag apart en laat 30 minuten staan zodat de melk het bloem goed kan opnemen.
  4. Verwarm de oven voor op 60 graden (50 hetelucht). Plaats een kommetje omgekeerd op een groot bord (let op, ze moeten beiden in de oven kunnen). Plaat dit alvast in de oven.
  5. Verwarm een dunne crepepan of koekenpan op middelhoog vuur. Voeg een beetje olie toe aan de pan en zwenk deze zachtjes rond om de olie te verdelen. Blijf de steel met een hand vasthouden.
  6. Met je andere hand lepel gebruik je een soeplepel met beslag in het midden van de pan. Zwenk met je andere hand aan de steel de pan weer zachtjes rond om het beslag volledig uit de laten lopen en over de gehele bodem te verdelen.
  7. Zet de pan op het vuur en wacht tot de bovenkant volledig gestold is. Draai daarna de pannenkoek om. Dit kan met behulp van een spatel, maar je kunt ook een ‘draai’ in de lucht doen met de pan.
  8. Wacht daarna nog eventjes tot ook deze zijde gebakken is en verplaats de pannenkoek naar het bord met kommetje in de oven. Doe de oven weer dicht en bak ondertussen de volgende pannenkoek.
  9. Serveer je pannenkoeken met bijvoorbeeld stroop, (bruine)suiker, Nutella of zie ‘notes’.

Eet smakelijk!

Notes

Variatie recepten voor pannenkoeken beslag maken:

Keywords: pannenkoeken, eieren, beslag, bloem