• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten
    • SPECIALE RECEPTEN –>
      • Barbecue & Grill
      • Glutenvrije Recepten
      • Halloween Recepten
      • Kerst Recepten
      • Keto recepten
      • Koningsdag Recepten
      • Low Carb recepten
      • Sinterklaas Recepten
      • Slowcooker recepten
      • How-to en tutorials
    • Ontbijt
    • Smoothies & Juices
    • Warme & Koude dranken
    • Lunch
    • High Tea & Jam
    • Salades
    • Soepen
    • Voorgerechten
    • Dips, Dressings en Sauzen
    • Pasta
    • Pizza
    • Bijgerechten
    • Hoofdgerechten Gevogelte
    • Hoofdgerechten Vegetarisch
    • Hoofdgerechten Vis
    • Hoofdgerechten Vlees
    • Nagerechten
    • Cake
    • Koekjes
    • Taart
    • Tussendoortjes
  • Restaurants
    • Restaurants in Amersfoort
    • Restaurants in Amsterdam
    • Restaurants in Den Haag
    • Restaurants in Leeuwarden
    • Restaurants in Maastricht
    • Restaurants in Rotterdam
    • Restaurants in Utrecht
    • Restaurants in overige steden
  • Inspiratie
    • Persoonlijk
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Google+
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Vegetarische Hoofdgerechten / Aardappelsalade met ei en kaas

Aardappelsalade met ei en kaas

12 juli 2021 Door Nanda Appelman Reageer

Deze frisse aardappelsalade met ei, kaas, augurk en ui is echt een aanrader voor warme, zomerse avonden. Wij zaten er hier thuis heerlijk van te genieten in de schaduw in de tuin op een avond dat de temperatuur al zo hoog was dat we echt geen zin meer hadden in een warme maaltijd.

Frisse aardappelsalade maken

Je kunt deze lauwwarme salade met aardappel en ei als volwaardige, vegetarische maaltijd eten. Maar je kunt deze frisse aardappelsalade ook heel goed als bijgerecht serveren, bijvoorbeeld tijdens een zomerse barbecue. Omdat deze salade zowel lauwwarm als koud geserveerd kan worden, kun je dit gerecht ook goed bewaren en meenemen voor een zomerse picknick in het park of op het strand. Laat de salade na het bereiden afkoelen en je kunt hem voor max 1-2 dagen goed afgesloten bewaren in de koelkast. Dat geldt natuurlijk ook als je nog een restje over hebt: vooral niet zomaar weggooien! Dit kun je namelijk nog lekker nemen als lunch de dag erna.

recept aardappelsalade me ei en kaas © bettyskitchen.nl

Nog meer ‘Hollandse’ salades om van te smullen

Op Betty’s Kitchen hebben we meer heerlijke recepten staan die zeer geschikt zijn voor zwoele zomeravonden. met onze Hollandse aardappelen maak je niet alleen deze aardappelsalade met ei en kaas, maar bijvoorbeeld ook de bekende huzarensalade! Fans van witlof kunnen hun hart helemaal ophalen met deze witlofsalade met peer en blauwe kaas! En met een bosje radijsjes maak je bijvoorbeeld deze speltsalade met gegrilde radijs! En wat dacht je van deze kleurrijke linzensalade met spinazie en rode bietjes? Stuk voor stuk gevuld met heerlijke groenten, veelal van Hollandse bodem!


Print

Recept: aardappelsalade met ei en kaas

recept aardappelsalade met ei en kaas
Print Recipe

Deze frisse aardappelsalade met ei, kaas, augurk en ui is echt een aanrader voor warme, zomerse avonden. De lauwwarme salade met aardappel en ei is lekker vullend genoeg maar en ideaal voor een vegetarische maaltijd. 

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht

Ingredients

Scale
  • 400 gr krieltjes aardappels
  • 2 eieren
  • 1 bosui
  • 35 gr augurken
  • 10 Amsterdamse uitjes
  • 1 flinke hand verse spinazie
  • 1 kleine rode ui
  • 75 gr jonge of belegen kaas
  • 2 el crème fraîche
  • 2 el mayonaise
  • ½ el mosterd
  • 2 el pompoenpitten
  • 2 takjes verse krulpeterselie
  • Peper & zout

Instructions

  1. Breng een pan met water en wat zout aan de kook. Boen de schil van de aardappels schoon met water. Snij de aardappels grof in blokjes van ongeveer 1,5 cm. Kook de aardappelblokjes voor ongeveer 10 minuten. Giet vervolgens af en zet nog even apart.
  2. Kook de eieren zo hard of zacht als je ze zelf het liefst hebt. Laat ze vervolgens schrikken onder de koude kraan, pel en snij in stukken.
  3. Ondertussen snij je de bosui alvast in dunne ringen, de augurk in plakjes en de Amsterdamse uitjes in vieren. De rode ui schil je en snipper deze heel fijn. Snij de spinazie grof en als laatste ook de kaas in blokjes. 
  4. Schep de crème fraîche met de mayonaise, mosterd en wat peper en zout in een kommetje. Roer goed door. 
  5. Pak een ruime kom en schep hierin de aardappelblokjes, eieren, bosui, augurk, Amsterdamse uitjes, spinazie, rode ui, kaas en pompoenpitten. Giet de dressing eroverheen en knip de peterselie fijn erboven. Schep goed door, proef en voeg naar eigen smaak nog zout en peper toe indien nodig. En dan is de aardappelsalade klaar om te serveren!

Eet smakelijk.

Liefs, Nanda 

Notes

Laat de salade na het bereiden afkoelen en je kunt hem voor max 1-2 dagen goed afgesloten bewaren in de koelkast.

Did you make this recipe?

Tag @bettyskitchennl on Instagram

recept aardappelsalade met ei en kaas

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze frisse aardappelsalade met ei wilt gaan maken!

Category: Bijgerechten, Vegetarische Hoofdgerechten Tags: aardappels, augurken, barbecue, Kaas, maaltijdsalade, Nanda Appelman, picknick, vegetarisch, zomer

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Recepten met overgebleven eiwitten of eidooiers
Volgend bericht: Bruine bolletjes (van volkorenmeel) »

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★☆ ★☆ ★☆ ★☆ ★☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfotoBetty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Ik wens je alvast heel veel plezier en eet smakelijk!

Groetjes, Betty

#GINTONIC

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

#VEGETARISCH

recept risotto met rode viet en mozzarella © bettyskitchen.nl

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Meest Gelezen

  • recept picanha van de bbq met appel en sjalot © bettyskitchen 20 x Barbecue recepten (met vlees, kip of vis)
  • recept ossobuco gestoofde kalfsschenkel uit Milaan © bettyskitchen.nl Ossobuco – gestoofde kalfsschenkel uit Milaa...
  • paella met garnalen op de barbecue bereiden campingaz recept © bettyskitchen.nl Paella met garnalen en mosselen
  • 15x Vaderdag recepten
  • recept quiche met champignons prei en blauwe kaas © bettyskitchen.nl Quiche met champignons, prei en blauwe kaas
food blog awards 2018 gewonnen
blogdesign_food_blog_awards_2016

Je kunt ons ook hier op terug vinden

mytastenld.com mytastebe.com Follow

#BBQ

recept tostada elote The Streetfood Club Utrecht © bettyskitchen.nl

Tostada Elote (Taco’s met mais)

recept tacos met pittige kip © bettyskitchen.nl

Tacos met pittige kip (van de BBQ)

Meer BBQ recepten →

#Glutenvrij

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey © bettyskitchen.nl

Tropisch quinoa ontbijt met earl grey

recept 3x kruidenboter maken © bettysktichen.nl

3x Kruidenboter maken

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2022 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in