Deze frisse aardappelsalade met ei, kaas, augurk en ui is echt een aanrader voor warme, zomerse avonden. Wij zaten er hier thuis heerlijk van te genieten in de schaduw in de tuin op een avond dat de temperatuur al zo hoog was dat we echt geen zin meer hadden in een warme maaltijd.
Frisse aardappelsalade maken
Je kunt deze lauwwarme salade met aardappel en ei als volwaardige, vegetarische maaltijd eten. Maar je kunt deze frisse aardappelsalade ook heel goed als bijgerecht serveren, bijvoorbeeld tijdens een zomerse barbecue. Omdat deze salade zowel lauwwarm als koud geserveerd kan worden, kun je dit gerecht ook goed bewaren en meenemen voor een zomerse picknick in het park of op het strand. Laat de salade na het bereiden afkoelen en je kunt hem voor max 1-2 dagen goed afgesloten bewaren in de koelkast. Dat geldt natuurlijk ook als je nog een restje over hebt: vooral niet zomaar weggooien! Dit kun je namelijk nog lekker nemen als lunch de dag erna.
Nog meer ‘Hollandse’ salades om van te smullen
Op Betty’s Kitchen hebben we meer heerlijke recepten staan die zeer geschikt zijn voor zwoele zomeravonden. met onze Hollandse aardappelen maak je niet alleen deze aardappelsalade met ei en kaas, maar bijvoorbeeld ook de bekende huzarensalade! Fans van witlof kunnen hun hart helemaal ophalen met deze witlofsalade met peer en blauwe kaas! En met een bosje radijsjes maak je bijvoorbeeld deze speltsalade met gegrilde radijs! En wat dacht je van deze kleurrijke linzensalade met spinazie en rode bietjes? Stuk voor stuk gevuld met heerlijke groenten, veelal van Hollandse bodem!
Recept: aardappelsalade met ei en kaas
Deze frisse aardappelsalade met ei, kaas, augurk en ui is echt een aanrader voor warme, zomerse avonden. De lauwwarme salade met aardappel en ei is lekker vullend genoeg maar en ideaal voor een vegetarische maaltijd.
- Prep Time: 10 min.
- Cook Time: 15 min.
- Total Time: 25 minutes
- Yield: 2 personen 1x
- Category: Vegetarisch hoofdgerecht
Ingredients
- 400 gr krieltjes aardappels
- 2 eieren
- 1 bosui
- 35 gr augurken
- 10 Amsterdamse uitjes
- 1 flinke hand verse spinazie
- 1 kleine rode ui
- 75 gr jonge of belegen kaas
- 2 el crème fraîche
- 2 el mayonaise
- ½ el mosterd
- 2 el pompoenpitten
- 2 takjes verse krulpeterselie
- Peper & zout
Instructions
- Breng een pan met water en wat zout aan de kook. Boen de schil van de aardappels schoon met water. Snij de aardappels grof in blokjes van ongeveer 1,5 cm. Kook de aardappelblokjes voor ongeveer 10 minuten. Giet vervolgens af en zet nog even apart.
- Kook de eieren zo hard of zacht als je ze zelf het liefst hebt. Laat ze vervolgens schrikken onder de koude kraan, pel en snij in stukken.
- Ondertussen snij je de bosui alvast in dunne ringen, de augurk in plakjes en de Amsterdamse uitjes in vieren. De rode ui schil je en snipper deze heel fijn. Snij de spinazie grof en als laatste ook de kaas in blokjes.
- Schep de crème fraîche met de mayonaise, mosterd en wat peper en zout in een kommetje. Roer goed door.
- Pak een ruime kom en schep hierin de aardappelblokjes, eieren, bosui, augurk, Amsterdamse uitjes, spinazie, rode ui, kaas en pompoenpitten. Giet de dressing eroverheen en knip de peterselie fijn erboven. Schep goed door, proef en voeg naar eigen smaak nog zout en peper toe indien nodig. En dan is de aardappelsalade klaar om te serveren!
Eet smakelijk.
Liefs, Nanda
Notes
Laat de salade na het bereiden afkoelen en je kunt hem voor max 1-2 dagen goed afgesloten bewaren in de koelkast.
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze frisse aardappelsalade met ei wilt gaan maken!
Geef een reactie