Jullie weten dat ik dol ben op kimchi! De Koreaanse gefermenteerde groenten doe het heel goed bij kaas, kip, eieren, maar ook stoofvlees. Vandaag deel ik dan ook een recept voor Kimchi Stoofvlees uit de slowcooker. Zachtgegaarde runderlappen met een lekkere pittige kimchi saus en gesmoorde groenten. Klinkt goed he?!
Kimchi stoofvlees uit de slowcooker maken
In de wintermaanden staat de slowcooker regelmatig op het aanrecht te ‘pruttelen’. Het apparaat maakt in 6-8 uur ‘slowcooken‘ de meest lekkere en malse stoofvlees gerechten voor je klaar. Dit keer geen stoofvlees met bier, bouillon of wijn, maar met gefermenteerde groenten en dat lekkere pittige kimchi vocht. De zuren zorgen ervoor dat het vlees goed mals wordt. En een keertje lekker pittig stoofvlees eten is ook weer wat anders! Wij serveren dit kimchi stoofvlees uit de slowcooker met wat gestoomde rijst en garneren met heel fijn gehakte bosui. Je kunt er eventueel nog een kleine groene salade of wat extra gewokte groenten bij maken, maar meer heb je niet nodig.
Nog meer slowcooker recepten om van te smullen
Niet alleen dit heerlijk pittige kimchi stoofvlees is makkelijk te bereiden in een slowcooker. Maar ik heb nog meer slowcooker recepten om van te smullen! Wat dacht je van een Indonesische Daging Rudjak uit de cooker? Of een lekkere pinda kip met rijst en sperziebonen? Daarnaast kun je een slowcooker ook gebruiken voor het stomen van gebak. Maak bijvoorbeeld deze smeuïg zachte chocolade kwarktaart. En de bekende cinnabons kaneelbroodjes maak je ook eenvoudig klaar in een slowcooker! Ben je overigens grote fan van stoofvlees recepten? Dan heb ik hier nog een 15 tal gerechten voor je verzameld! Eet smakelijk!
Heb je deze al in huis?
Wil je meer lezen over de Crockpot slowcooker die wij in Betty’s Kitchen gebruiken? Lees hier de review van dit apparaat.
Recept: Kimchi Stoofvlees (uit de slowcooker)
Stoofvlees bereiden in een CrockPot is altijd een goed idee. Maar wist je dat je ook kimchi stoofvlees kunt maken in de slowcooker? Dat geeft een heerlijk mals en lekker pittig stoofvlees gerecht dat je kunt serveren met rijst en eventueel nog extra wokgroenten.
Ingredients
- 700 g riblappen, of ander (rund)vlees met een vetrandje
- 500 gram Koreaanse Kimchi, met zo min mogelijk vocht
- 2 bosuien, in ringen
- sesamzaad
Voor de saus:
- 250 ml water
- 2 tl. fijngehakte knoflook
- 1 el. rijst wijn (mirin, shaoxing of gebruik sherry)
- 1 tl. sesame olie
- 2 el. kimchi vocht *
- 1 el. gochugaru (Koreaanse gedroogde chili)
- 2 tl. maizena
Instructions
- Hak het vlees in grote stukken van 4 -5 cm en verdeel over de bodem van de slowcooker.
- Schep de kimchi uit je voorraadpot, maar laat zoveel mogelijk vocht achterwege. Leg op een snijplank en hak de kimchi in stukken van 2 cm. Verdeel de kimchi over het vlees in de slowcooker.
- Meng alle ingrediënten voor de saus door elkaar in een kommetje. Giet dit over het vlees en plaats de deksel.
- Zet de slowcooker in de stand hoog en laat het vlees in 6 – 7 uren garen. Serveer je Kimchi stoofvlees met bijvoorbeeld gestoomde rijst en fijngehakte bosuien. Bestrooi aan tafel met sesamzaadjes, naar smaak.
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van dit recept voor pittige stoofvlees uit de slowcooker – beter bekend als Kimchi stoofvlees!
Dit artikel bevat affiliate links naar Bol.com. Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.
Geef een reactie