• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Restaurants
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Events
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Overige
    • Travel
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Glutenvrije Kastanje-Truffelcake

Glutenvrije Kastanje-Truffelcake

13 februari 2014 Door Betina Oostveen 6 Reacties

Glutenvrije_kastanje_truffelcake_1-001Morgen is het zo ver: Valentijnsdag!  Een dag om ongegeneerd een heerlijk taartje met jouw geliefde te delen. Maar speciaal voor diegenen die liever geen gluten eten, heb ik hier een recept voor een glutenvrije cake.

Het recept is afkomstig van Caroline’s Blog, die boordevol met heerlijke bakinspiratie staat. Deze glutenvrije chocolade-truffelcake viel mij vooral op vanwege het gebruik van voorgekookte kastanjes. En voor de rest komt er geen enkele vorm van bloem aan te pas. De cake is heerlijk zacht, en smelt op je tong zoals chocolade truffels dat doen. Een aangezien de helft van de cake nu al foetsie is (Dylan, de stiekemerd), beloofd dat veel goeds voor morgen…

Recept voor een glutenvrije Kastanje-Truffelcake :

(voor een cakeblik van 22-24 cm)

Ingrediënten:

  • 400 gram voorgekookte kastanjes,
  •  100 gram poedersuiker,
  • 110 gram roomboter, in stukjes,
  • 100 gram donkere chocolade (minstens 70% cacao), in stukjes gebroken,
  • 3 eetlepels (amandel of soya)melk,
  • 1 theelepel vanille extract,
  • 2 eetlepels cognac.

Voor de garnering:

  • 100 gram donkere chocolade (minstens 70% cacao),
  • 25 gram boter,
  • 1 eetlepel slagroom, plus extra voor serveren,
  • eventueel: poedersuiker voor bestrooien,
  • eventueel: frambozen of aardbeien ter garnering.

Bereiden:

  1. Doe de kastanjes in de keukenmachine met de poedersuiker en maal ze fijn.
  2. Ondertussen verwarm je de boter, de chocolade en melk in een steelpannetje, totdat de chocolade gesmolten is, en roer tot een gladde saus. Meng daarna de vanille en de cognac erdoor.
  3. Voeg de chocoladesaus toe aan het kastanjemengsel, en mix alles goed door in de keukenmachine.Glutenvrije_kastanje_truffelcake_2-001
  4. Bekleed het cakeblik met plasticfolie of op maat geknipt bakpapier, en doe hier het kastanje-truffelmengsel in. Strijk de bovenkant glad met een spatel. Dek af met plasticfolie en zet 24 uur in de koelkast.
  5. Leg de cake op een cakeschaal en verwijder het plasticfolie. Voor het glazuur smelt je de chocolade au-bain marie. Roer hierna de boter erdoor heen, todat deze helemaal gesmolten/opgenomen is. Voeg als laatste de slagroom toe en roer rustig door. Giet de chocolade over de cake, en zorg ervoor dat je ook de zijkanten bedekt. Zet de cake weer in de koelkast zodat de chocolade kan uitharden.
  6. Bestrooi voor het serveren eventueel met poedersuiker en snijd de cake in plakjes. Serveer met een beetje slagroom en rood fruit.

Eet smakelijk!

Glutenvrije_kastanje_truffelcake_3-001

(Bron recept: Caroline’s Blog)

Category: Recepten algemeen, Taart Recepten Tags: cake, chocolade, Cognac, Glutenvrij, kastanje, poedersuiker

Over Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Vorig bericht: « Jacob’s Creek Moscato (Valentijn’s wijn)
Volgend bericht: Betty’s Kitchen Foodblog bestaat 1 jaar!! »

Lees Interacties

Reacties

  1. Kim

    13 februari 2014 om 9:48 pm

    Hai Betty,

    Is het ook mogelijk om 400 gram kastanjemeel te gebruiken? Of wordt het dan heel anders?

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      14 februari 2014 om 9:44 am

      Hi Kim,

      ik durf het eerlijk niet te zeggen, omdat ik dat nog niet geprobeerd heb.
      De voorgekookte kastanjes in dit recept maken het mengsel natuurlijk smeuig, en dient meteen als bindmiddels voor alle ingredienten.
      Ik ben alleen bang dat als er bloem wordt gebruikt, dat het dan te ‘ droog’ wordt en de cake uit elkaar valt. (hij wordt namelijk niet gebakken in de oven)
      Mocht je dit zelf willen uitproberen, dan hoor ik uiteraard graag wat er van geworden is.
      Groeten,
      Betty

      Beantwoorden
      • Kim

        16 februari 2014 om 1:12 pm

        Oeh, okay, laat ik dat maar niet proberen dan.
        Als ik geen verse kastanjes kan vinden dan ga ik denk ik kastanjepuree gebruiken 🙂

  2. Lizet v Gestel

    15 februari 2014 om 8:46 pm

    Hoi Betty,

    waar kan ik voorgekookte kastanjes kopen?

    gr Lizet

    Beantwoorden
  3. Kim

    24 februari 2014 om 7:48 pm

    Oh leuk! Ik heb laatst geroosterde kastanjes gekocht en wist niet precies wat ik er mee wou doen. Misschien dat ik deze cake ermee ga maken haha 🙂

    Beantwoorden
    • Betina Oostveen

      25 februari 2014 om 4:20 pm

      Heel goed, Kim!
      Ik ben benieuwd hoe je hem vind smaken, wij waren meteen verkocht!
      groetjes,
      Betty

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#CHINEESNIEUWJAAR

Chinese keuken recepten

Op zoek naar recepten om het Chinees Nieuwjaar mee te vieren? Check ze hier allemaal!

#BARBECUE

barbecue recepten

Ook in de winter staat de BBQ aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • boerenkool quiche met cranberry compote 10x Recepten met boerenkool
  • 10x Klassieke Cocktails
  • 10x recepten met witlof - echter Nederlandse wintergroenten die zowel rauw , gebakken, gekookt, gewokte of gegratineerd gegeten kan worden. 10x Recepten met Witlof
  • 15x gezonde smoothies recepten met groente en fruit © bettyskitchen.nl 15x Gezonde Smoothies
  • recept linzen stoofpot met aardappel © bettyskitchen.nl Linzen stoofpot met aardappel

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

20x recepten met pindakaas - wereldwijde nationale pindakaasdag 24 januari hartig en zoet

20x Recepten met pindakaas

recept vlechtbrood met brie en cranberry © bettyskitchen.nl

Vlechtbrood met brie en cranberry (Video)

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept edamame boontjes met chili zout © bettyskitchen.nl

Edamame boontjes met chili zout

recept flammkuchen met rode biet en geitenkaas © bettyskitchen.nl

Flammkuchen met rode biet en geitenkaas

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

Italiaanse tortellinisoep

Tortellinisoep met tomaten

recept vegetarische mac n cheese van Zoete Zusjes © bettyskitchen.nl

Vegetarische Mac ‘n Cheese – uit De Zoete Zusjes kookboek

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in