Print

Recept: Kimchi Stoofvlees (uit de slowcooker)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Stoofvlees bereiden in een CrockPot is altijd een goed idee. Maar wist je dat je ook kimchi stoofvlees kunt maken in de slowcooker? Dat geeft een heerlijk mals en lekker pittig stoofvlees gerecht dat je kunt serveren met rijst en eventueel nog extra wokgroenten. 

Ingredients

Scale

  • 700 g riblappen, of ander (rund)vlees met een vetrandje
  • 500 gram Koreaanse Kimchi, met zo min mogelijk vocht
  • 2 bosuien, in ringen
  • sesamzaad

Voor de saus:

  • 250 ml water
  • 2 tl. fijngehakte knoflook
  • 1 el. rijst wijn (mirin, shaoxing of gebruik sherry)
  • 1 tl. sesame olie
  • 2 el. kimchi vocht *
  • 1 el. gochugaru (Koreaanse gedroogde chili)
  • 2 tl. maizena

  •  

  •  

  •  

  •  

  •  

  •  

Instructions

  1. Hak het vlees in grote stukken van 4 -5 cm en verdeel over de bodem van de slowcooker.
  2. Schep de kimchi uit je voorraadpot, maar laat zoveel mogelijk vocht achterwege. Leg op een snijplank en hak de kimchi in stukken van 2 cm. Verdeel de kimchi over het vlees in de slowcooker.
  3. Meng alle ingrediënten voor de saus door elkaar in een kommetje. Giet dit over het vlees en plaats de deksel.
  4. Zet de slowcooker in de stand hoog en laat het vlees in 6 – 7 uren garen. Serveer je Kimchi stoofvlees met bijvoorbeeld gestoomde rijst en fijngehakte bosuien. Bestrooi aan tafel met sesamzaadjes, naar smaak.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

  1.  

  1.  

  1.