• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Betty's Kitchen

Recepten & Food fotografie

  • Home
  • Recepten Index
  • Internationale Keukens
  • Inspiratie
    • Events
    • Gadgets en Keukenapparatuur
    • Gezondheid
    • Kookboeken & Tijdschriften
    • Mama & Kind
    • Persoonlijk
    • Restaurants
    • Travel
    • Overige
  • Over Betty
    • Shop – Bestel onze keukenfavorieten bij bol.com
  • Contact
    • Samenwerken
    • Disclaimer gebruik website
  • Nav Social Menu

    • Bloglovin
    • Facebook
    • Instagram
    • LinkedIn
    • Pinterest
    • YouTube
Je bent hier: Home / Recepten algemeen / Pasta Recepten / Spaghetti koekjes met tomaten en olijven

Spaghetti koekjes met tomaten en olijven

5 september 2022 Door Nanda Appelman Reageer

Wil je eens echte Italiaanse streetfood maken? Deze vegetarische spaghetti koekjes met tomaten, Parmezaanse kaas, olijven en kappertjes worden gebakken in olie. Serveer met een lekkere salade ernaast en je hebt weer een heerlijk lunchgerecht of borrelhapje te pakken.

Italiaans Streetfood: spaghetti koekjes maken

Ik had laatst nog een klein restje spaghetti over in de verpakking en dacht: die kook ik ook meteen mee, dan maak ik er later nog wel wat van. Anders blijft het ook alleen maar liggen in de kast. Gebruikelijk maak ik er dan een makkelijk lunchgerecht van, bijvoorbeeld een pastasalade of simpele pasta met wat groenten en tomatensaus. Betty plaatste al eerder dit recept voor de Italiaanse Fritelle di Spaghetti en ik besloot hier een variatie met tomaten en olijven op te maken. Lekker makkelijk en snel klaar, maar om echt van te smullen. In Italie worden worden de spaghetti koekjes als streetfood klaargemaakt en het is dan ook om als borrelhapje of voorafje te serveren.

recept spaghetti koekjes met tomaten en olijven © bettykitchen.nl

Nog meer Italiaanse gerechtjes met pasta of rijst

Ik vind het altijd een uitdaging om zo min mogelijk eten weg te gooien. En dit is een ideaal gerecht om kliekjes in te verwerken. Je kunt van alles toevoegen aan de spaghetti koekjes, denk bijvoorbeeld aan stukjes paprika, tomaat, champignon, verse spinazie (gesneden), zongedroogde tomaten of aubergine. Voor extra inspiratie: kende je deze rijstmuffins met groene groenten en deze risotto taartjes met tomatensalade al? Net als de spaghetti koekjes ideaal voor leftover rijst, risotto en groenten die je nog hebt liggen. Ook lekker: een pasta taart – ja echt! – met aubergine en blauwe kaas! Buon Appetito!


Heb je deze al in huis?


Print

Recept: Spaghetti koekjes met tomaten en olijven

recept spaghetti koekjes met tomaten en olijven © bettykitchen.nl
Print Recipe

★ 5 Stars ☆ ★ 4 Stars ☆ ★ 3 Stars ☆ ★ 2 Stars ☆ ★ 1 Star ☆

No reviews

Wil je eens echte Italiaanse streetfood maken? Deze vegetarische spaghetti koekjes met tomaten, Parmezaanse kaas, olijven en kappertjes worden gebakken in olie. Serveer met een lekkere salade ernaast en je hebt weer een heerlijk lunchgerecht voor twee of borrelhapje voor meer te pakken.

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 10 koekjes 1x
  • Category: Pasta
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 150 gram volkoren spaghetti 
  • 200 ml. sugo basilico pastasaus
  • 3 eieren
  • 25 gram kappertjes
  • 50 gram zwarte olijven zonder pit
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • Hand rucola
  • Olijfolie om te bakken
  • Peper en zout

Instructions

  1. Bereid de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing. Giet de spaghetti af, schep alvast in een ruime kom en roer er een klein scheutje olijfolie doorheen. Knip of snij de spaghetti wat fijner. Zet de kom nog even weg en laat de spaghetti wat afkoelen.
  2. Rasp de Parmezaanse kaas grof. Snij de olijven in dunne plakjes. Kluts de eieren los in een kommetje. 
  3. Schep de eieren, plakjes olijf, kappertjes, pastasaus, peper en zout naar eigen smaak en driekwart van de geraspte Parmezaanse kaas in de kom bij de spaghetti. Roer goed door.
  4. Zet een ruime koekenpan op middelhoog vuur. Verwarm hierin wat olijfolie. Schep per koekje zo’n 2 eetlepels van het pastamengsel in de pan. Druk het mengsel iets aan. Er passen zo’n 3 koekjes in de pan, afhankelijk van de grootte van je koekenpan natuurlijk. Bak enkele minuten en draai de koekjes dan voorzichtig om, totdat ze aan beide kanten lichtbruin kleuren. Herhaal dit voor alle koekjes.
  5. Serveer de spaghetti koekjes met de rucola en de overgebleven Parmezaanse kaas eroverheen gestrooid.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda 

Keywords: spaghetti, pasta, parmezaanse kaas, tomaten, olijven, kappertjes, lunch, borrel

Heb jij dit recept gemaakt?

Deel je foto en tag @bettyskitchennl op Instagram

recept spaghetti koekjes met tomaten en olijven © bettykitchen.nl

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze spaghetti koekjes met tomaten, parmezaanse kaas en olijven. Ook wel Fritelle di Spaghetti genoemd!

Category: Lunch recepten, Pasta Recepten Tags: eieren, Italiaanse keuken, leftovers, Nanda Appelman, olijven, Parmezaanse kaas, pasta, Spaghetti, tomatensaus, vegetarisch, volkoren

Over Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Vorig bericht: « Lamingtons
Volgend bericht: Bao Buns met buikspek (Gua Bao) »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating ★ 5 Stars ☆ ★ 4 Stars ☆ ★ 3 Stars ☆ ★ 2 Stars ☆ ★ 1 Star ☆

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Primaire Sidebar

profielfoto betty

Welkom kookliefhebbers, lekkerbekken en bakfanaten! In deze online keuken deel ik mijn favoriete recepten uit verschillende Internationale keukens, kookvideo's, toffe restaurants en nog veel meer lekkers met je!

Eet smakelijk alvast!

Groetjes, Betty

#HALLOWEEN

halloween recepten

Heerlijke Halloween recepten om mee te smikkelen en griezelen

#BARBECUE

barbecue recepten

De barbecue staat hier heel het jaar door aan! Bekijk hier alle barbecue recepten op een rijtje.

#VEGETARISCH

vegetarische recepten

Op maandagen eten wij vegetarisch! Check hier alle gerechten uit de 'Meatless Monday' rubriek!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Meest Gelezen

  • widget recepten met pompoen 20x Recepten met pompoen
  • recept pumpkin spice latte koffie met pompoen van starbucks © Bettyskitchen.nl Pumpkin Spice Latte
  • recept voor baba ganoush aubergine dip mediterrane keukens Baba Ganoush (aubergine dip)
  • recept voor pompoen salade met rode bieten en uienchutney © bettysktichen.nl Pompoen salade met rode bieten en uienchutney
  • verschil tussen quiche en hartige taart + recepten Verschil tussen quiche en hartige taart

#GINTONIC

gin tonic recepten

Check hier 10x Gin Tonic recepten en hun 'perfect serve' om van te genieten!

#SHOP

gin tonic recepten

Bestel nu al onze keukenfavorieten in de shop!

#Bakrecepten

Oreo Bat Balls voor Halloween

recept Werther's Original Caramel Popcorn © Bettyskitchen.nl

Werther’s Original Caramel Popcorn

Meer bakrecepten →

#Borrelhapjes en #Snacks

recept krokant gebakken vleermuizen vleugels halloween @Bettyskitchen.nl

Gebakken vleermuizen vleugels

recept voor radijsjes met yoghurt en dukkah - bijgerecht voor mediterraanse borrel - Egyptische keuken of Marokko dukkah mengsel als heerlijke krokante topping over je gerechten

Radijsjes met Yoghurt en Dukkah

Meer borrelhapjes recepten →

#Pasta

recept courgetti met worst © bettyskitchen.nl

Courgetti met worst

recept pasta alla norma © bettyskitchen.nl

Pasta alla norma

Meer pasta recepten →

Footer

Lets stay in touch!

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Copyright © 2023 Betty's Kitchen · disclaimer · Log in