Wil je eens echte Italiaanse streetfood maken? Deze vegetarische spaghetti koekjes met tomaten, Parmezaanse kaas, olijven en kappertjes worden gebakken in olie. Serveer met een lekkere salade ernaast en je hebt weer een heerlijk lunchgerecht of borrelhapje te pakken.
Italiaans Streetfood: spaghetti koekjes maken
Ik had laatst nog een klein restje spaghetti over in de verpakking en dacht: die kook ik ook meteen mee, dan maak ik er later nog wel wat van. Anders blijft het ook alleen maar liggen in de kast. Gebruikelijk maak ik er dan een makkelijk lunchgerecht van, bijvoorbeeld een pastasalade of simpele pasta met wat groenten en tomatensaus. Betty plaatste al eerder dit recept voor de Italiaanse Fritelle di Spaghetti en ik besloot hier een variatie met tomaten en olijven op te maken. Lekker makkelijk en snel klaar, maar om echt van te smullen. In Italie worden worden de spaghetti koekjes als streetfood klaargemaakt en het is dan ook om als borrelhapje of voorafje te serveren.

Nog meer Italiaanse gerechtjes met pasta of rijst
Ik vind het altijd een uitdaging om zo min mogelijk eten weg te gooien. En dit is een ideaal gerecht om kliekjes in te verwerken. Je kunt van alles toevoegen aan de spaghetti koekjes, denk bijvoorbeeld aan stukjes paprika, tomaat, champignon, verse spinazie (gesneden), zongedroogde tomaten of aubergine. Voor extra inspiratie: kende je deze rijstmuffins met groene groenten en deze risotto taartjes met tomatensalade al? Net als de spaghetti koekjes ideaal voor leftover rijst, risotto en groenten die je nog hebt liggen. Ook lekker: een pasta taart – ja echt! – met aubergine en blauwe kaas! Buon Appetito!
Heb je deze al in huis?
Recept: Spaghetti koekjes met tomaten en olijven
Wil je eens echte Italiaanse streetfood maken? Deze vegetarische spaghetti koekjes met tomaten, Parmezaanse kaas, olijven en kappertjes worden gebakken in olie. Serveer met een lekkere salade ernaast en je hebt weer een heerlijk lunchgerecht voor twee of borrelhapje voor meer te pakken.
- Prep Time: 10 min.
- Cook Time: 15 min.
- Total Time: 25 minutes
- Yield: 10 koekjes 1x
- Category: Pasta
- Cuisine: Italiaanse keuken
Ingredients
- 150 gram volkoren spaghetti
- 200 ml. sugo basilico pastasaus
- 3 eieren
- 25 gram kappertjes
- 50 gram zwarte olijven zonder pit
- 50 gram Parmezaanse kaas
- Hand rucola
- Olijfolie om te bakken
- Peper en zout
Instructions
- Bereid de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing. Giet de spaghetti af, schep alvast in een ruime kom en roer er een klein scheutje olijfolie doorheen. Knip of snij de spaghetti wat fijner. Zet de kom nog even weg en laat de spaghetti wat afkoelen.
- Rasp de Parmezaanse kaas grof. Snij de olijven in dunne plakjes. Kluts de eieren los in een kommetje.
- Schep de eieren, plakjes olijf, kappertjes, pastasaus, peper en zout naar eigen smaak en driekwart van de geraspte Parmezaanse kaas in de kom bij de spaghetti. Roer goed door.
- Zet een ruime koekenpan op middelhoog vuur. Verwarm hierin wat olijfolie. Schep per koekje zo’n 2 eetlepels van het pastamengsel in de pan. Druk het mengsel iets aan. Er passen zo’n 3 koekjes in de pan, afhankelijk van de grootte van je koekenpan natuurlijk. Bak enkele minuten en draai de koekjes dan voorzichtig om, totdat ze aan beide kanten lichtbruin kleuren. Herhaal dit voor alle koekjes.
- Serveer de spaghetti koekjes met de rucola en de overgebleven Parmezaanse kaas eroverheen gestrooid.
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
Keywords: spaghetti, pasta, parmezaanse kaas, tomaten, olijven, kappertjes, lunch, borrel

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze spaghetti koekjes met tomaten, parmezaanse kaas en olijven. Ook wel Fritelle di Spaghetti genoemd!

Geef een reactie